Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Amiraali

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 

Amiraali (eng. Admiral) oli galaksissa joka puolella tunnettu arvonimi, joka tarkoitti laivaston ylintä johtajaa. Amiraalin vastine jalkaväessä oli kenraali. He olivat vastuussa yleensä koko laivastostaan ja ohjasivat sitä taistelussa. He vastasivat myös laivastonsa poliittisista asioista.

Amiraaleilla oli myös monia tasoja. Esimerkiksi vara-amiraali tai kontra-amiraali. Yleensä ylin näistä oli pelkkä amiraali. Amiraaleja oli monien yleisien hallitusten laivastossa. Kuten Imperiumin, Kapinaliiton, Uuden tasavallan sekä Galaktisen liiton armeijoissa oli monia tunnettuja amiraaleja. Ainankin Imperiumin tiedetään käyttäneen nyös arvonimeä suuramiraali, jota vastasi jalkaväessä sotamarsalkka.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]