Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Besadii

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Jedineuvosto sai hiljattain tietää, että Besaddiin [sic] klaani on salaa ohjannut kasinon tuottoja separatisteille.
Anakin Skywalker Kanto Rakalle[lähde]

Besadii oli huttien klaani. He olivat Desilijicin klaanin vihollisia. Orjuuden vastainen isku lopetti heidän orjatoimintansa Ylesiassa. Iskun suoritti kapinallisten ja salakuljettajien joukko, jota johtivat Han Solo ja Bria Tharen. Ennen tätä iskua Besadii oli tuottoisa kajidic. Fondor oli yksi heidän päämarkkinoistaan. Nal Huttan taistelun jälkeen yuuzhan vongit tappoivat monia Besadiin klaanin jäseniä palatseissaan. Selvinneet jäsenet evakuoivat Gamorriin, Tatooineen ja Rodiaan.

Ennen kloonisotia ja niiden aikana Besadiin klaanin merkittävimmät huttit olivat Gardulla vanhempi ja Arok, joista jälkimmäinen johti ja edusti klaania huttien hallintoneuvostossa. Gardulla nähtiin usein mahtavan ja menestyneemmän Jabba Desilijic Tiuren kilpailijana, mutta hän oli myös Jabballe hyödyksi; esimerkiksi hän edusti Jabbaa Ziro Desilijic Tiuren oikeudenkäynnin aikana.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]