Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

CT-7567

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo kloonikapteenista lempinimeltään "Rex". Saatat olla etsimässä pilottidroidi RX-24:ää tai jediritari Et Rexiä.
Captain Rex old.png
CT-7567
”Rex”
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kamino[1]

Syntynyt

32 eYt[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen (klooni)[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1,83 metriä[2]

Hiusten väri

Musta, värjätty vaaleaksi; myöhemmin valkoinen

Silmien väri

Ruskea

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Uskoin ennen, että hyvä sotilas tekee kaiken mitä sanotaan. Niin he suunnittelivat meidät. Mutta emme ole droideja. Meitä ei ole ohjelmoitu. Pitää oppia tekemään omia päätöksiä.
―Rex[lähde]

CT-7567, lempinimeltään "Rex," oli veteraanikloonisotilaskapteeni, joka johti Tasavallan suurarmeijan maineikkaan 501. legioonan Torrent-komppaniaa kloonisotien aikaan. Rex osallistui moniin taisteluihin sodan aikana, ja piti kahdesta DC-17-sädepistoolistaan, joita hän käytti paljon taisteluissa. 501. legioonan kapteenina Rex oli komentohierarkian toinen jedikenraali Anakin Skywalkerin jälkeen, jonka rohkeuden ja epätavallisuuden taisteluissa hän sai itsekin. Hän oli läheinen ystävä komentajamarsalkka Codyn kanssa ja heidän suhteensa muistutti jedikenraaliensa Skywalkerin ja Obi-Wan Kenobin vastaavaa. He neljä saivat usein yhteisiä tehtäviä koordinoidakseen etulinjan kampanjoita Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatiota vastaan.

Christophsisin taistelussa Rexistä tuli opastaja Skywalkerin uudelle padawanille, Ahsoka Tanolle, jonka kanssa hän muodosti vahvan yhteyden. Tutkiessaan radioasemaa Codyn kanssa Rex kokosi pienen ryhmän alokassotilaita valtaamaan Rishi-aseman, jonka he sitten tuhosivat estääkseen Konfederaation kenraali Grievousin suunnitteleman Kaminon invaasion. Hän osallistui lukuisiin kampanjoihin galaktisen sodan aikana, sinivarjoviruksen eristämisestä Naboossa ja Rylothin vapauttamisesta muihin vaivalla saavutettuihin voittoihin, kuten Malastaren taisteluun, Geonosisin toiseen taisteluun ja Kaminon taisteluun.

Uransa aikana Rex osoittautui vaikuttavaksi johtajaksi, joka oikeasti välitti alaisistaan, myös alkaessaan epäillä tulevaisuuttaan—ja hänen klooniveljiensä—Tasavallassa. Saleucamin taistelussa hän tapasi sotilaskarkuri Cut Lawquanen, jota hän kunnioitti merkittävistä eroistaan huolimatta. Hänen johtajuutensa joutui äärimmäiselle koetukselle Umbaran taistelussa, kun hän joutui yhdistämään 501. legioonan väliaikaisen jedikenraalin alaisuuteen, itsepäisen ja aggressiivisen Pong Krellin. Rex ei ollut samaa mieltä Krellin kanssa ja huomasi joutuvansa tasapainottamaan joukkojensa hyvinvoinnin sekä Krellin suurimenetyksiset suunnitelmat. Kun Krell manipuloi 501. legioonan kohtalokkaaseen kohtaamiseen 212. hyökkäyspataljoonan tovereiden kanssa, Rex tajusi kenraalin olevan Tasavallan petturi ja maanpetossyytteen uhalla hän johti miehensä pidättämään Krellin. Koettelemus muutti hänen tottelevaisuutta käskyihin, kun hän oppi myös omien päätöstensä tekemisen arvon.

Rex auttoi Skywalkeria, Tanoa ja Kenobia pelastamaan togrutasiirtolaiset zygerrialaiselta orjaimperiumilta ja myöhemmin tarjosi sotilastaitojaan auttaakseen jedejä kouluttamaan paikallisia kapinallisia Onderonissa vapauttamaan planeettansa. Yllättävän tapahtumien käänteen seurauksena hän ja Skywalker pidättivät Tanon Coruscantissa, kun hänet oli lavastettu jeditemppelin pommituksesta, mikä lopulta johti Tanon lähtöön jediritarikunnasta. Erään kloonin vikaannuttua Ringo Vindan taistelun aikana Rex ja Skywalker jahtasivat pitkäaikaista toveriaan, ARC-sotilas Fivesiä, joka oli karannut saatuaan selville jedien vastaisen käskyn, joka oli lisätty kaikkiin Tasavallan kloonisotilaisiin. Ennen kuin Fives pystyi todistamaan löytönsä Rexille ja Skywalkerille, Coruscantin kaarti ampui hänet pidätyksen vastustamisesta.

Tanon lähdettyä jediritarikunnasta Rex palveli hänen kanssaan Mandaloren piirityksessä. Jossain vaiheessa kloonisotien aikana Rex poisti estosirunsa eikä noudattanut käskyä 66, kun se annettiin. Viisitoista vuotta kloonisotien jälkeen Rex oli edelleen hengissä ja asui muokatussa AT-TE:ssä Seelosissa komentaja Gregorin ja komentaja Wolffen kanssa. Lopulta hän taisteli uudelleen Ahsoka Tanon kanssa kapinassa Galaktisen Imperiumin sortovaltaa vastaan.


Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]