Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

DL-44 raskas sädepistooli

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Dl-44.jpg
DL-44 raskas sädepistooli
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

BlasTech Industries

Malli

DL-44

Tyyppi

Raskas sädepistooli

Hinta

750 galaktista krediittiä

Fyysiset ja tekniset tiedot

Paino

1.3 kilogrammaa

Kapasiteetti

50 ammusta

Kantama

25 metriä (enintään 50 metriä)

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

BlasTech Industriesin valmistama DL-44 raskas sädepistooli oli voimakas käsiase, jota tuotettiin galaktisesta sisällissodasta lähtien.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DL-44 koteloineen.

Ase löysi myös paljon käyttöä ja suosiota kapinallissotilaiden luota, sillä aseella oli helppo läpäistä iskujoukkosotilaiden panssari. Juuri tämän takia Imperiumi piakkoin julisti aseen laittomaksi. Sivuvaikutuksena sillä oli kuitenkin huonompi ampumatarkkuus ja käytti jopa neljä kertaa enemmän energiaa kuin tavallinen sädease, joten sen kapasiteetti kesti vain noin 5 ammusta. Se painoi noin 1.3 kilogrammaa. DL-44:n erityinen toiminto oli sen vibraatiojärjestelmä, joka rakennettiin sen kahvaan. Kun aseen energiakapasiteetti alkaa olla vähissä, ja aseella on enää viisi tai vähemmän ammuksia ammuttavana, sen kahva alkaa väristä varottaen käyttäjää.

Merr-Sonn Munitions, Inc -asevalmistajat kopioivat aseen, ja loivat mm. Merr Sonn Flash 4:n ja Power 5:n.

Han Solo sekä Mara Jade olivat yksiä niistä monista salakuljettajista ja palkkiometsästäjistä, jotka käyttivät DL-44:ää tai sen muokkailtuja versioita.

Historia ja käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyle Katarn käytti asetta myös työskennellessään Uuden tasavallan kapteenina ja paremmalla asteella myös hänen oppilaansa, Jaden Korr ja Rosh Penin, vaikkakin he kaikki seurasivat Kylen jediopetuksia ja näin käyttivät valosapeleita. Ehkäpä enemmän tunnetumpi aseen käyttäjä on Han Solo. Tällä DL-44:n mallilla ei ollut yhtä tarkkaa ampumistyyliä kuin vaikkapa E-11-sädekiväärillä tai FC-1 flechette laukaisijalla, mutta sen tarkkuutta ei oltu liitetty tähän aseeseen. Siinä oli myös ammuksentehosäädös, jonka avulla ampuman panoksen panssarinläpäisytehoa. Sädepistoolissa oli liikeherkkä kiikaritähtäin ja tehokas piippukierre, jonka ansiosta pistooli kykeni toimittamaan suurempaa vahinkoa käyttämättä ylimääräistä energiaa. Siihen voitii vaihtaa räjähdysalttiimpi panosmalli.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DL-44 sädepistoolin muoto ja suunnittelu on perustettu saksalaisen Mauser C96 -pistoolin ympärille. Alkuperäiset DL-44:t alkuperäistä trilogiaa varten luotiin Mausereiden perusteella, joissa oli yksinkertaiset äänenvaimentimet kuten myös kiväärin kiikaritähtäin sen päällä. Kiinnostava huomio on, että tähtäin on pantu siihen väärinpäin sarjaan liittyvistä syistä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]