Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Darth Maul: Varjojen metsästäjä

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
ShadowHunter PB.jpg
Darth Maul: Varjojen metsästäjä
Tekijöiden tiedot
Kirjailija(t)

Michael Reaves

Kansitaiteilija

David Stevenson

Suomentaja

Ilkka Äärelä

Alkuperäiset julkaisutiedot
Kustantaja

Del Rey

Julkaisupäivä

30. tammikuuta 2001

Median tyyppi

Kovakantinen

Sivumäärä

320

ISBN

0345435397

Suomen julkaisutiedot
Kustantaja

WSOY

Julkaisupäivä

2001

Median tyyppi

Kovakantinen

Kronologiset tiedot
Aikakausi

Imperiumin nousun aikakausi

Aikajana

32,5 BBY

Sarja

Episode I lead-in -sarja

Edeltäjä

Petoksen seitti

Seuraaja

Pimeä uhka

Darth Maul: Varjojen metsästäjä (Darth Maul: Shadow Hunter) on Michael Reavesin kirjoittama romaani, joka sijoittuu vuoteen 33 eYt.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sidiousin ja Kauppaliiton suunnittelemaan Naboon saartoon tarvittiin Darth Maulin apua. Nute Gunrayn apuri, Hath Monchar, oli karannut eräältä Kauppaliiton alukselta, jolla yhtiön johto piileksi, ja vienyt mennessään kiteen, joka sisälsi kaikki tiedot saarrosta, tarkoituksenaan myydä se ja elää leppoisa loppuelämä. Darth Sidiousin epäilykset kuitenkin heräsivät viimeistään tässä vaihessa ja hän lähetti Maulin metsämään neimoidialaista. Tehtävä oli helppo, sillä Coruscantissa eli vain muutama neimoidialainen.

Kuitenkin jeditemppelissä ennen asunut tietomeklari Lorn Pavan oli juuri ostamassa kidettä, kun Maul saapui paikalle, tappoi neimoidialaisen, ja yritti tappaa Pavaninkin, joka kuitenkin peloissaan pakeni, ja huomaamattaan kiteen kanssa, tosin myöhemmin huomaten sen. Pavanilla oli kiire myydä kide jollekin, sillä ostaakseen sen, hän oli tehnyt protokolladroidillaan I-Fivella sadan miljoonan pankkiryöstön saadakseen rahat kiteeseen. Nyt Maul alkoi siis metsästää Pavania. Pavan oli juuri myymässä kidettä hutt Yanthille, kun Maul tuli taas väliin, päästäen Pavanin karkuun.

Pavan kohtasi tämän jälkeen viimeistä koettaan vähän aikaa sitten suoritanneen jedin, Darsha Assantin, jonka tehtävään oli sisältynyt tuoda eräs Oolth-niminen jeditemppeliin, mutta tämä oli kuollut haukkalepakoiden käsissä. Maul sai kaksikon monesti kiinni, mutta aina he pääsivät pakoon. Assantin mukana oli hänen mestarinsa Anoon Bondara, jonka Maul surmasi kaksintaistelussa. Lopulta Maul tavoitti Pavanin ja Assantin, ja Darshan taistellessa Maulia vastaan ihmeellisen hyvin, Pavan ja I-Five jäädyttivät itsensä väliaikaisesti, niin että Maul luuli heidän kuolleen. Maul surmasi Assantin, mutta Assantin taistelutekniikka pohjautuikin siihen, että Maul laukaisisi räjähdyksen osuessaan Darshaan, ja näin Maul sorrutti osan monadista, jolla he taistelivat. Maul sai kiteen ja lähti pois Coruscantista tyytyväisenä tavoitteensa onnistumisesta.

Eräällä asteroidilla hän ja Sidious tapaisivat ja Maul luovuttaisi kiteen tälle. Pavan kuitenkin halusi kostaa Darshan kuoleman ja lähti perään, tyrmäsi Maulin, otti kiteen ja melkein valosapelinkin, kunnes Maul heräsi ja lähes tappoi Pavanin, joka - taas kerran - pääsi pakenemaan halliin, jossa joukko senaattoreita keskusteli. Haavoittunut Pavan luovutti kiteen senaattori Palpatinelle - eli Darth Sidiousille - tehden pahan virheen tietämättään. Maul tapasi Sidiousin hetken kuluttua ja kide olikin jo valmiiksi Sidiousilla, jolle kide oli suorastaan ojennettu anellen. Palpatine huijasi Pavania sanoen, että kide oli toimitettu jedeille. Senaatti peruutti syytteet pankkihuijauksesta Pavanin sankarillisen toiminnan vuoksi, mutta Pavanin astuessa ulos sairaalahuoneestan Maul viimein surmasi hänet. Näin oli monimutkainen työ suoritettu.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyypin mukaan [+/–]

Hahmot Olennot Droidimallit Tapahtumat Paikat
Organisaatiot ja arvonimet Lajit Kulkuneuvot ja alukset Aseet ja teknologia Sekalaiset