Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Revan

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
< Revan(Ohjattu sivulta Darth Revan)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä! The Old Republic: Revan, Star Wars: The Old Republic–luokkaa.

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kulissien takana -osio tulisi olla tekstimuodossa

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Revanludotomb.jpg
Revan
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ei tiedossa (asetetun identiteetin: Deralia) [1]

Kuollut

Ei tiedossa (nähty viimeksi 3955 eYt)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies [2][3]

Silmien väri

Ei tiedossa, keltaiset (Pimeä puoli)

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Revan oli arvoituksellinen jediritari ja kenraali Vanhan Tasavallan aikana. Hän oli karismaattinen johtaja, potentiaalinen Voiman käyttäjä ja loistava taktikko, johtaessaan Tasavallan voittoon mandalorialaisia vastaan.

Sodan jälkeen hän kuitenkin kääntyi Voiman pimeälle puolelle ja otti nimekseen Darth Revan. Hän alkoi siten kerätä voimia Tasavaltaa vastaan ja aloitti jedien sisällissodan. Revan valloitti suuren osan Tasavallan alueesta ja kehitti mahtavaa imperiumia, mutta joutui lopulta jedien ansaan ja oman oppilaansa, Darth Malakin, pettämäksi.

Jedit vangitsivat Revanin ja jedineuvosto tuhosi hänen mielensä asettaen Revanille täysin uuden henkilöllisyyden, joka olisi uskollinen Tasavallalle. Revan kuitenkin sai lopulta tietää menneisyydestään, mutta päätti pysyä valoisalla puolella ja päätti sisällissodan tappamalla Malakin.

Pian tämän jälkeen Revan lähti omille teilleen tuntemattomille alueille. Hän oli muistanut Tasavaltaa uhkaavan suuren vaaran, "aidot sithit", jotka hän oli löytänyt sithlordina. Revan pelkäsi näiden hyökkäävän heikentyneeseen galaksiin ja lähti yksin eliminoimaan tämän vaaran.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkat tiedot Revanin varhaisimmista vaiheista ovat suurimmaksi osin tuntemattomia. Tosin usein ajatellaan, että hänen kotiplaneettansa olisi jossain Ulkokehän takana, vaikkakin tämä ei ole varmaa. Alkuperästään huolimatta, voidaan olla varmoja, että hänen voimakas potentiaali Voimassa huomattiin jo nuorena ja hänet esiteltiin pian tämän jälkeen jedeille.

Jedikoulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alunperin jedimestari Kreia tutustutti Revanin jedien tavoille [4] ja, Deesra Luur Jadan mukaan, Revan opiskeli Dantooinella. [5] Joka tapauksessa tiedetään, että Revan sekä hänen lähin ystävänsä, Alek "Squint" Squinquargesimus, kävivät usein Coruscantilla hakemassa mestari Zhar Lestiniltä lisäharjoituksia.[1] Tämä vanhempi jedi huomasi Revanin kyltymättömän halun tiedolle, mutta ajatteli tämän olevan hyvä asia, sillä hän uskoi Revanista tulevan jedien sankari. Mestari Vrook Lamar kuitenkin väitti, että Revan oli liian halukas oppimaan Voimasta ja tämä oli etsinyt tietoa sithien taikuudesta.

Revanin sanotaan jättäneen ensimmäisen mestarinsa täysin ja alkaneen opiskella useiden jedimestarien oppilaana. Näihin kuuluivat Zharin lisäksi ainakin mestari Dorak ja Arren Kae. Lopulta hän kuitenkin palasi Kreian luokse, koska uskoi ettei jedeiltä ollut enää mitään opittavaa lukuunottamatta se, kuinka hän voisi erota niistä lopullisesti. [4]

3956 eYt, Dantooinen jedimestarit keskustelivat Revanista ja olivat samaa mieltä siitä, että Revan oli lupaava padawan, mutta liian jääräpäinen, ylpeä ja helposti houkuteltavissa Voiman pimeälle puolelle.[1]

Revanisti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Ulkokehän konflikti Tasavallan ja mandalorialaisten välillä oli vasta aluillaan, tunnetuksi tullut Revan toimi aktiivisesti jedien keskuudessa saadakseen jedineuvostolta luvan sotaan liittymiseen. Vaikka hän oli ainoa tätä vaativa jedien joukossa, hän sai huomiota Tasavallan mediassa, jotka kutsuivat operaatiota jedien ristiretkeksi. [6] Revanin ystävä, Alek, tuki häntä ja auttoi Revania jäsenten hankkimisessa.

Myöhään 3964 eYt, Revan, jota häntä seuraavat kutsuivat mestariksi,[6] päätti tehdä matkan mandalorialaisten rintamalle jedineuvoston toiveiden vastaisesti. Hän ei kuitenkaan aikonut taistella vaan ainoastaan tiedustella mandalorialaisten joukkoja. Matkalla rintamalle, Revan seuraajineen pysähtyi hetkeksi Tarisille värvätäkseen lisää jedejä joukkoihinsa. Tarisin akatemian jedit eivät kuitenkaan kannattaneet jedien sekaantumista sotaan eikä kukaan liittynyt Revaniin.

Jonkin aikaa tämän jälkeen, Revan jätti suuren osan seuraajistaan Suurjalle tiedustellessaan itse Onderonilla ja Dxunilla. Vaikka hän raportoi "häiritsevistä" löydöistään jedineuvostolle, neuvosto sanoi jälleen ettei jedin paikka ollut sodassa ja lähetti Revanin pelastamaan seuraajiaan, jotka olivat joutuneet kaapatuiksi neljännen Suurjan taistelun aikana.

Revanin ei kuitenkaan tarvinnut huolehtia oppilaittensa vapauttamisesta, koska nämä olivat jo paenneet sadistisen Demagolin kynsistä Zayne Carrickin ja Rohlan Dyren avulla. Kohdattuaan seuraajansa, Revan jatkoi kampanjaansa jedien osallistumisesta sotaan, vaikkakin hänen tapansa olivat muuttuneet. Hänestä oli tullut hyvin suosittu ja Tasavallan media asetti Revanin sankarin rooliin unohtaen jedineuvoston. [6]

Revan jatkoi matkaansa galaksissa välittäen viestiään kaikille, jotka suostuivat kuuntelemaan. Serrocon taistelun aikaan, Revan sekä Alek olivat Catharilla ja tunsivat Voiman kautta tuhansien kuolevan mandalorialaisten tulitettua planeettaa

Pian tämän jälkeen, Revan kutsuttiin Arkoh Adascan järjestämään huutokauppaan, jossa tämä myi eräänlaisia jättiläistoukkia, jotka kykenivät syömään planeettoja. Kiireidensä johdosta Revan lähetti Alekin tapaamiseen, joka ei kuitenkaan ollut halukas toukkien ostamiseen. Huutokauppaan osallistuivat kuitenkin myös Tasavalta sekä mandalorialaiset, jotka eivät halunneet toukkien päätyvän toisilleen. Tapaaminen päättyi lyhyeen taisteluun, jonka päätteeksi Adasca kuoli ja toukat vietiin turvaan galaksin ulkopuolelle.

Mandalorialaissodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandalorialaissotien jatkuessa Tasavallan armeija tarvitsi avustusta ja pyysi tätä jedineuvostolta. Jedineuvosto ei kuitenkaan halunnut liittyä uuteen konfliktiin taisteltuaan juuri Exar Kunia vastaan ja he kieltäytyivät.

Kaikki jedit eivät kuitenkaan halunneet noudattaa neuvoston käskyä ja he, Revan mukanaan, halusivat osallistua sotaan. Noustuaan jediritariksi, karismaattinen ja voimakas Revan oli tullut ihailun kohteeksi ja kun Catharin taistelun musertavat tiedot tulivat, useat saivat syyn sotaan. Kun Revan sitten alkoi kerätä joukkoja jedeistä, sadat jedit halusivat liittyä häneen, Alek mukaan lukien.

Revanin ja jedien liittyminen muutti koko sodan. Revanin ovelat sotastrategiat ja taktiikat yhdistettynä Alekin rohkeuteen ja päättäväisyyteen tekivät parista koko sodan sankarit. Saavuttaessan voittoja voittojen jälkeen, kaksikko nousi Tasavallan armeijan arvoasteikossa ja heille lopulta annettiin hallintaansa yli kolmannes Tasavallan laivastosta. Revan alkoi välittömästi käyttää määräysvaltaansa työntäen mandalorialaisten joukkoja takaisin.

Yhdessä Revan ja Malak pelastivat Tarisin, taistelivat mandalorialaisten parhaimpia strategikkoja vastaan ja päihittivät suuren osan mandalorialaisten armeijasta Althirissa. Huolimatta merkittävistä voitoistaan, kaksikon käytös alkoi huolestuttaa muita. Vaikka Revanin taktiikat olivat lähes voittamattomia ja Malakin oikeamielinen raivo vertaamatonta, kaksikko alkoi muuttua taistellessaan samanlaisiksi kuin mandalorialaiset olivat, halveksuen heikkoutta kaikissa muodoissaan.

Koko galaksin epäonneksi Revanin ympärille alkoi kerääntyä pimeyttä. Tiedustellessaan Ulkokehän planeettoja, hän sai tietää, että mandalorialaisille "kielletty" planeetta oli Malachor V. Sen pinnalla Revan sai pian kimppuunsa pimeän puolen energiaa, joka vallitsi planeettaa. Revanin mieli oli kuitenkin luja ja hän onnistui pitämään energian kurissa.

Tutkiessaan tätä maailmaa, Revan löysi pian Trayus akatemian, aitoina sitheinä kutsutun lahkon rakentaman hylätyn koulutuskeskuksen. Revan lopulta tuli siihen tulokseen, että Tasavalta ei kyennyt nykyisessä muodossaan puolustautumaan vihollista vastaan ja uskoi, että hänen täytyisi luoda uusi imperiumi, joka perustuisi sithien opetuksiin. Hän aikoi pelastaa täten galaksin jatkuvilta valloittajilta. Tänä samaisena hetkenä, Revan viimein hylkäsi jedien opetukset ja vaihtoi nimekseen Darth Revan.

Hän myös sai tietää Malachor V:ssä Tähtiahjosta (Star Forge), jonka avulla kyettiin tuottamaan aluksia käyttämällä tähtien voimaa. Vaikka tämän käyttäminen oli joillekin liian vaarallista, Revan päätti löytää tämän Tähtiahjon ja valloittaa Tasavallan. Tämän löytääkseen, Revanin kuitenkin täytyi etsiä useita tähtikarttoja ympäri galaksia.

Palattuaan sotaan, Revan pakotti viimeiset mandalorialaiset Malachor V:n ylle. Hänen suunnitelmanaan oli vapauttaa hiljattain rakennettu varjogeneraattori (Mass Shadow Generator), joka tuhoaisi suurimman osan mandalorialaisten aluksista ja samalla ne Tasavallan ja jedien voimat, jotka eivät olleet hänelle lojaaleja. Uskottuaan laitteen käynnistämisen kyvykkäälle jedikenraalille, joka myöhemmin tunnettiin karkotettuna jedinä, Revan taisteli voitokkaasti itse Mandalorea vastaan.

Taistelu tuotti suuria tappioita molemmille puolille ja lopulta useat jedit kieroutuivat pimeälle puolelle. Taistelun jälkeen Revan päätti tuhota mandalorialaisten johtajan muinaisen naamion ja samalla heidän perinteensä valita uusi seuraaja. Käskettyään joukkojensa riistää mandalorialaisten aseet ja haarniskat sekä sulkemaan heidän sotadroidinsa, Revan karkotti mandalorialaiset, joista useat alkoivat palkkionmetsästäjiksi, henkivartijoiksi ja palkkasotilaiksi.

Tämän lopullisen voiton ansiosta Revan nähtiin pelastajana ja sankarina, vaikka Tasavalta olikin kokenut raskaita menetyksiä. Samalla kun tietämättömät ylistivät häntä, sithien opetukset levisivät Revanin alaisten joukossa.

Tasavaltaan palaamisen sijasta, Revan ja Alek (joka oli valinnut uudeksi nimekseen Darth Malak), ottivat haltuunsa jäljellä olevat alukset ja katosivat. Heidän väitettiin etsivät mandalorialaisten paenneita joukkoja, mutta todellisuudessa he etsivät Tähtiahjoa. Pitäen aluksensa piilossa kaukana tuntemattomassa avaruudessa, Revan ja Malak matkustivat ympäri galaksia saadakseen tietää Tähtiahjon sijainnin. [1]

Star Forgea (suom. Tähtiahjo) etsimässä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joko sodan aikan tai sen jälkeen, Revan ja Malak kävivät Dantooinessa onnistuen välttämään jedien huomion. He astuivat vanhoihin raunioihin, joissa heidät vastaanottanut droidi asetti kaksikon kokeisiin. Selviydyttyään näistä, kaksikko pääsi käsiksi ensimmäiseen tähtikarttaansa, jotka kykenivät paljastamaan Tähtiahjon sijainnin.

Hetkeä ennen kammioon astumista, Malak varoitti mestariaan sanoen, että he eivät voisi enää koskaan palata jedeihin ja lankeaisivat lopullisesti pimeälle puolelle. Revan kuitenkin astui sisään välittämättä oppilaansa puheista.

Tutkittuaan Dantooinen Tähtikarttaa, Revan ja Malak jatkooivat Tatooinelle, Kashyyykille, Manaanille ja Korribanille. Vaikkakin heidän matkareittiään ei tiedetä, myöhemmin Bastila Shan totesi, että kaksikko oli käynyt Korribanissa ollessaan jedejä, joten tämä luultavasti tapahtui mandalorialaissotien aikaan eikä tämän jälkeisenä aikana.

Viidestä tähtikartasta saamillaan tiedoilla, Revan ja Malak matkustivat aiemmin tuntemattomaan Lehonin avaruuteen tehden pakkolaskun planeetalle. He joutuivat pian Mustan Rakatan heimon hyökkäyksen kohteeksi. Kaksikko kuitenkin päihitti heidät helposti ja Revan käytti Voimaa kommunikoidakseen heimon kanssa.

Vakuuttuen sithlordien Voimasta, heimo vei kaksikon tapaamaan johtajaansa. Opetettuaan heimon johtajalle galaktista peruskieltä, Revan kertoi etsivänsä Tähtiahjoa ja tarvitsi luvan astua lajin muinaiseen temppeliin. He lupasivat auttaa Revania temppeliin pääsemisessä, mikäli tämä tappaisi heitä vastustavan heimon, Vanhimmat. Revan lupasi tehdä näin. [1]

Revan ymmärsi pian, että nämä "Vanhimmat" pitivät hallussaan hänen haluamiaan vastauksia ja lähestyi heitä rauhassa. Tämä osoittautui viisaaksi teoksi, sillä Revan oppi paljon rakatanien vanhasta imperiumista ja heidän voimakentästään, joka oli aiheuttanut sithlordien aluksen pakkolaskun. Ymmärtäen Vanhimpien kammon lajinsa väkivaltaista historiaa kohtaan, Revan esittäytyi valon palvelijana kertoen haluavansa tuhota Tähtiahjon. Uskoen Revaniin, Vanhimmat auttoivat hänet temppeliin. He vielä kiittivät kaksikkoa, joka lupasi tuhota Tähtiahjon ja palata, mitä he eivät kuitenkaan tehneet.

Star Forge (suom.Tähtiahjo)

Star Forge (suom. Tähtiahjo)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johtaessaan piilotettuja joukkojaan Rakataan, Revan alkoi paljastaa suunnitelmiaan. Vaikka Tähtiahjo kykeni tuottamaan suunnattomasti voimaa pimeälle puolelle kääntyneille, Revan päätti käyttää sitä vain massiivisten joukkojen luomiseen. Darth Malak oli ihmeissään siitä, että hänen mestarinsa kieltäytyi tästä kaikesta voimasta, mutta hän ei tiennyt kaikkea. [1]

Revan, toisin kuin oppilaansa, ymmärsi Tähtiahjon liikakäytön vaaralliset seuraukset. Tämä oli aiemmin johtanut Äärettömän Imperiumin tuhoonsa; täyttänyt rakatanien lajin vihalla ja ajanut heidät sisällissotaan. Revanilla ei ollut tarkoituksena antaa Tähtiahjon tuhota itseään vaan aikoi käyttää sitä vain niin kauan kuin oli pakko.

Kun Revan oli valmis, hän johti uuden ja voimakkaan lentueensa tunnettuun avaruuteen ja tunnusti itsensä sithlordiksi. Kuten hänen entinen opettajansa myöhemmin totesi, "Sankarista oli tullut valloittaja." [1]

Jedien sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revanin käymä strategia oli nerokas ja se oli suunniteltu nujertamaan Tasavallan voimat niin, ettei planeettojen teollisuus tuhoudu. Hän suunnitteli jokaisen hyökkäyksensä näin ja toivoi, että voisi voitettuuan hallita toimivaa galaksia eikä joutuisi luomaan kaikkea tyhjästä.

Revan myös luotti taktikointiin ja salaisiin hyökkäyksiin eikä raakaan voimaan. Hänen johtamat sithit levittäytyivät salaa ympäri Tasavaltaa ja tappoivat sekä sieppasivat jedejä. Revan myös perusti useita akatemioita muinaista voimaa omaaville planeetoille kuten Lehonille, Dxunille ja Korribanille. Näissä akatemioissa hänen uskollisimmat alaisensa mursivat kaappaamansa jedit ja käänsivät heidät pimeälle puolelle. Revan käytti sithien lisäksi myös droideja, kuten itse luomaansa HK-47:ää, ja lähetti nämä tappamaan vastustajiaan.

Sithit voittivat taisteluita toisensa jälkeen, kunnes nuori jedi Bastila Shan liittyi taisteluun taistelumeditaatio-kykynsä avulla. Tämä kyky lisäsi Tasavallan voimien toimintakykyä ja vei vihollisiltaan halun taistella. Tästä huolimatta Tasavalta tiesi ettei kykenisi kestämään hyökkäyksiä kauaa. Epätoivoisena yrityksenään jedit järjestivät ansan Revanille ja Malakille houkutellen nämä taisteluun pientä joukkoa vastaan. Avaruustaistelun aikana Bastila johti pari jediä Revanin alukseen ja he onnistuivat saartamaan tämän komentosillalla.

Kun Revan valmistui taisteluun, Malak petti hänet. Toivoen tappavansa sekä mestarinsa että Bastilan, Darth Malak käski alustensa ampua Revanin alusta. Vaikka Malak luuli onnistuneensa mestarinsa tappamisessa, Voima tai sattuma piti Revanin elossa. [1]

Bastila Shanin johtama ryhmä kohtaa Darth Revanin.

Selviydyttyään tulituksesta, Bastilalla oli edessään valinta. Hänellä oli edessään tajuton Darth Revanin, joka oli hyvin lähellä kuolemaa, mutta pieni Voiman kipinä piti hänet hengissä. Syystä tai toisesta, nuori Shan päätti pitää kiinni tästä kipinästä ja pitää Revan hengissä. Tämän teon myötä hän sitoi elämänsä Revaniin ja tietämättään loi voimakkaan siteen tähän.

Bastila sai Revanin tilan vakiintumaan hieman, mutta sithlordi oli yhä kriittisessä tilassa ja hänen mielensä oli vahingoittunut pahoin. Bastila vei tämän jedien luokse, missä jedineuvosto ohjelmoi Revanin mielen uudestaan ja asetti tälle uuden henkilöllisyyden. Jedineuvosto uskoi, että tämä "uusi" Revan kykenisi löytämään keinon sithien tuhoamiseen.

Vanhan Tasavallan ritari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi Revan ei ollut tietoinen oikeasta menneisyydestään ja hänet asetettiin tavalliseksi sotilaaksi Tasavallan armeijaan ja Bastilan komennon alaiseksi Endar Spire -alukselle. Malak, joka luuli mestariaan kuolleeksi, lähetti kaikki voimansa jahtaamaan Bastilaa ja hänen joukkonsa väijyttivät Endar Spiren. Revan heräsi kesken taistelua ja liittyi siihen päästäkseen pois aluksesta. Yhdessä Tasavallan sotilaan, Carth Onasin, kanssa hän onnistui pakenemaan alukselta ennen sen räjähdystä.[1]

Tehtyään pakkolaskun Tarisin pinnalle, Revan ja Carth saivat tietää, että Bastila oli joutunut Black Vulkars -jengin vangiksi ja oli palkintona rakettirekikisojen voittajalle. Revan päätti liittyä tähän kisaan ja onnistuikin voittamaan Bastilan vapaaksi. Samalla he saivat mandalorialaisen palkkasoturin, Canderous Ordon, huomion osakseen. Tämä ehdotti yhteistyötä planeetalta pakenemiseen ja pyysi Revania varastamaan lähtökoodit sithien tukikohdasta. Revan onnistui ja Ordo puolestaan sai heidät rikollisjohtaja Davik Kangin tukikohtaan, mistä he varastivat nopean aluksen, Ebon Hawkin, ja pakenivat planeetalta ennen kuin Darth Malakin joukot alkoivat pommittamaan sitä.[1]

Revan ja hänen seuralaisensa pakenivat Dantooinen jediakatemiaan, missä Bastila suostutteli jedineuvoston kouluttamaan Revanin uudestaan. Revanin valmistuttua lyhyestä koulutuksestaan, hän ja Bastila lähetettiin tutkimaan muinaisia kivirakennelmia. Sen sisältä Revan löysi jo aikaisemminkin löytämänsä tähtikartan. Jedineuvosto antoi sitten Revanille tehtävän etsiä muut tähtikartat Tatooinessa, Kashyyykilla, Manaanissa ja Korribanissa, jotta he saisivat tietoonsa Tähtiahjon sijainnin.[1]

Revan, Bastila ja loput seurueesta matkustivat näihin maailmoihin ja seurasivat Darth Revanin askelia aikaisemmilta vuosilta. Jokaisella tähtikartalla oli esteensä ja ryhmä joutui toinen toistaan vaikeampien tehtävien eteen. He myös joutuivat sithien sekä palkkionmetsästäjien jahtaamaksi ja kohtasivat jatkuvasti uusia ongelmia. Yksi heidän suurimmista haasteista oli Darth Bandon, Malakin oppilas, joka kuoli Revanin käsissä. Matkansa aikana, Bastila rakastui revaniin, mutta pelkäsi rakkauden vievän pimeälle puolelle. Hän ei myöskään voinut hyväksyä Revanin tekoja sithlordina ja yritti vastustaa tunteitaan. [1]

Kun ryhmä yritti tavoittaa viidennen tähtikartan, Revan ja hänen liittolaiset joutuivat sithien kaappaamaksi Leviathanille, Malakin lippulaivalle. He kuitenkin onnistuivat vapautumaan vankiloistaan ja tavoittivat aluksen komentosillalla Saul Karathin, Carthin entisen opettajan, joka oli pettänyt Tasavallan. Revan ja muut taistelivat tämän joukkoja vastaan ja Saul kuoli. He jatkoivat matkaansa sitten kohti Ebon Hawkia ja Revan kohtasi Darth Malakin, joka paljasti Revanin oikean henkilöllisyyden tälle. Revan kuitenkin päätti pysyä valon puolella ja aloitti valosapelitaistelun Malakia vastaan. Tämä kuitenkin päättyi Bastilan vangitsemiseen ja Revanin sekä tämän seuralaisten pakenemiseen.

He löysivät lopulta viidennen ja viimeisen tähtikartan ja lähtivät kohti Tähtiahjoa, mutta joutuivat tekemään, Revanin ja Malakin tapaan, pakkolaskun Lehoniin. Siellä Revan joutui jälleen rakatanien heimon hyökkäyksen kohteeksi. Nähtyään Revanin voimat, he kutsuivat tämän miehistöineen tapaamaan Mustan Rakatan johtajaa. Tämä muistutti Revania lupauksestaan tappaa Vanhimmat, joten Revan päätti etsiä nämä käsiinsä. Kun Vanhimmat paljastivat kuinka brutaali Mustan Rakatan heimo oli, Revan päätti auttaa Vanhimpia. Nämä eivät kuitenkaan olleet kovin luottavaisia Revania kohtaan, tämän aiemman petoksen johdosta. Täten he kokeilivat Revania pyytäen tätä pelastamaan yhden tiedustelijoistaan Mustan Rakatan vankilasta. [1]

Saavuttuaan Mustan Rakatan tukikohtaan, heimo hyökkäsi Revanin ja tämän miehistön kimppuun. Koko heimo kuitenkin jäi toiseksi Revanin voimille ja Revan vapautti tiedustelijan. Saatuaan tämän ansiosta Vanhimpien tuen, Revan ja hänen mukanaan matkustaneet jedit, astuivat temppeliin taistellen paikalla olleita Malakin kannattajia vastaan. Temppelin huipulla, Revan kohtasi langenneen Bastilan. Hän sai tietää, että viikkoja kestäneen kidutuksen johdosta, tämä oli kääntynyt pimeälle puolelle ja alkanut Malakin oppilaaksi. [1]

Darth Malakin tappio Revanin käsissä Star Forgella(suom. Tähtiahjo).

Taistelun hävinnyt Bastila yritti vielä käntää Revania pimeälle puolelle, mutta tämä vastusti houkutusta ja päätti seurata valoisaa puolta. Raivostunut Bastila pakeni sitten Tähtiahjolle. Revan miehistöineen palasi Ebon Hawkille ja lähti jahtaamaan Bastilaa samalla, kun Tasavallan laivasto saapui tuhoamaan Tähtiahjoa. Heidän mukanaan oli myös muutamia jedejä, joiden tarkoitus oli häiritä Bastilan taistelumeditaatiota, jotta Tasavallan laivasto saisi mahdollisuuden tulittaa Tähtiahjoa.

Tähtiahjon sisällä, Revan näytti voimansa ja kohtasi Malakin armeijan voitokkaasti. Hän myös tapasi Bastilan jälkeen ja voitti hänet kaksintaistelussa, vaikka Bastila kykeni imemään voimaa Tähtiahjosta. Bastila pyysi Revania tappamaan hänet, mutta Revan ei suostunut tähän, vaan yritti suostutella Bastilaa palaamaan valoisalle puolelle. Käyttäen kaksikon välistä rakkautta hyväkseen, Revan onnistui ja Bastila alkoi käyttää taistelumeditaatiotaan Tasavallan hyväksi, mikä käänsi koko taistelun suunnan. [1]

Samalla Malak lähetti yhä enemmän taisteludroideja entisen ystävänsä kimppuun, mutta niistä ei ollut vastusta Revanille. Lopulta Revan ja Malak kohtasivat eeppisessä valosapelitaistelussa, samalla kun Tasavallan joukot viimein hyökkäsivät Tähtiahjon kimppuun. [1]

Kaksintaistelun aikana, Malak jatkuvasti imi elämänvoimaa vanhituista jedeistään, mutta edes tämä ei riittänyt Revanin päihittämiseksi. Revan samalla vapautti niin useita jedejä kuin kykeni, antaen näille mahdollisuuden liittyä Voimaa. Lopulta Revan iski Malakin maahan. Ennen kuolemaansa, Malak kysyi Revanilta, että mitä olisi tapahtunut mikäli heidän roolinsa olisivat vaihtuneet tai jos Revan ei olisi johtanut häntä pimeälle puolelle. Revan pahoittei pimeän polun valitsemisesta, mutta muistutti, että Malak oli valinnut oman tiensä vapaaehtoisesti. Malak hyväksyi hänen pahoittelunsa ymmärtäen voivansa syyttää ainoastaan itseään. Täten sithin musta lordi, Darth Malakin elämä päättyi ja tätä seurasi pian Tähtiahjon tuhoutuminen. [1]

Revan ja hänen ystävänsä saivat sankarin saattueen takaisin Lehoniin. Siellä heidät palkittiin Ylistyksen risteillä, Tasavallan suurimmilla palkinnoilla. Vandar myös kiitti Revania ja palautti tämän arvon jediritarina. [1]

Kohti tuntematonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Malakin tappiosta oli kulunut vuosi ja sithien imperiumi oli kukistunut, Revan jätti Tasavallan muistettuaan "aitojen sithien" jäänteet, jotka oli löytänyt sithlordina. Revan uskoi, että Mandalorialaissodilla ja näillä sitheillä oli yhteys toisiinsa. Toivoen voivansa pistää lopun tälle uhalle ennen kuin se voisi hyökätä heikentyneen Tasavallan kimppuun, Revan hyvästeli seitsemän ystäväänsä tietäen, että kukaan rakastamansa henkilö ei voisi liittyä mukaansa tielle, jota hän käveli.

Revan uskoi Carth Onasille Tasavallan turvallisuuden, Canderous Ordoon mandalorialaisten palauttamisen ja sanoi hyvästit Bastilalle. Sitten Revan katosi jättäen Ebon Hawkin T3-M4:lle ja HK-47:lle Malachor V:een.

Jonkin ajan kuluttua T3 palasi tunnettuun avaruuteen etsien apua taisteluun uutta uhkaa vastaan ja droidi löysi "karkotetun jedin". Ei tiedetä, että lähettikö Revan droidin tälle tehtävälle. Kun karkotettu jedi kyseli T3:lta, tämä ei osannut sanoa paljon asiasta. Lisäksi Ebon Hawkin navigaatiokoneet oli suojattu äänitunnistuksella eikä kukaan muu kuin T3 kyennyt lukemaan aluksen lokikirjoja.

Todennäköinen selitys on se, että droidi aikoi pitää Revanin suunnitelmat ja päämäärän salaisena. Kun karkotettu jedi viimein päihitti sith-kolmikon ja Malachor V tuhoutui, Ebon Hawk ja sen uusi miehistö alkoi etsiä Revania toivoen, että voisivat auttaa tätä taistelussa.

Darth Revan Lehonilla.

Sithlordin perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Revan lopulta kieltäytyi sithlordin tittelistä ja palasi valoisalle puolelle, hänet tunnettiin voimakkaana sithlordina tuhansien vuosien ajan sithinä luomansa holokronin ansiosta. Piilotettuna Lehonin muinaiseen temppeliin, se pysyi koskemattomana lähes kolme tuhatta vuotta.

Janotessaan tietoa muinaisista sithlordeista, erityisesti Revanista, sithlordiksi julistautunut Darth Bane matkusti Lehoniin etsiessään voimaa, jolla voisi tuhota silloisen sithien hallinnon, Pimeyden veljeskunnan. Lehonissa Darth Bane löysi Revanin holokronin ja opiskeli tämän avulla.

Revanin jakaman viisauden ja sithien filosofian johdosta Bane hankki voiman ja tiedon, jota hän tarvitsi veljeskunnan tuhoamiseen ja sithien järjestelmän muuttamiseen niin, että sithejä olisi samaan aikaan ainoastaan mestari ja oppipoika. Tämä järjestelmä oli niin tehokas, että se tuli myöhemmin tuhoamaan jedit miltei täysin.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komentajana

Hänen [Revanin] strategiansa ja taktiikkansa päihittivät meistä parhaimmat. Jopa itse Mandalore yllättyi hänen hyökkäystensä vimmasta, puolustuksiensa hellittämättömyydestä ja suunnitelmiensa oveluudesta.
―Canderous Ordo[lähde]

Revan tunnustettiin usein loistavana taktikkona. Jotkut henkilöt, kuten Canderous Ordo, jopa uskoivat, että Tasavallan menestys mandalorialaissodissa oli lähes kokonaan hänen ansiotaan. Samoin, ennen tuloaan kaapatuksi jedien sisällissodassa, jotkut uskoivat, että Revan tulisi valloittamaan koko galaksin ennemmin tai myöhemmin.

Mandalorialaiset näkivät Revanin arvolleen sopivana vastustajana ja kunnioittivat tätä suuresti. Echanit puolestaan uskoivat, että Revan oli niin mahtava sodankäynnissä kuin on mahdollista.

Soturina

Sinä, Revan, olet tämän ajan mahtavin soturi ja jokainen käymämme taistelu tulee tuomaan minulle kunniaa.
―Canderous Ordo[lähde]

Revan oli johtotehtävien lisäksi myös hyvä lähitaistelija. Hän päihitti hyvin suuren määrän korkeatasoisia vastustajia elämänsä aikana, joista mainittakoon Yusanis, Calo Nord, Mandalore, Darth Bandon ja Darth Malak. Hän myös taisteli voitokkaasti kahta vaarallista terentatekia vastaan Naga Sadowin hautakammiossa.

Johtajana

Kuulin, että hän oli todella voimakas mies. Todella karismaattinen.
―Yuthura Ban[lähde]

Revan tunnustettiin laajasti myös tavattoman karismaattiseksi johtajaksi. Jo melko nuorena hän onnistui saamaan useita muita jedejä liittolaisikseen mandalorialaissotiin jedineuvoston käskyjä uhmaten. Samoin sodan lopulla kaikki yhtä lukuuottamatta seurasivat häntä Voiman pimeälle puolelle ja Tasavaltaa vastaan.

Tulkkina
Revan oli erityisen hyvä myös kielten parissa. Tämän kyvyn lähde ei ole tiedossa, mutta se saattaa olla seurausta hänen elämästään ennen mielensä tuhoutumista, jolloin hän murtautui joidenkin lajien mieliin oppien näiden kielen samalla. Mielenkiintoisesti hän ei kuitenkaan kyennyt ymmärtämään hiekkakansan puhetta vaan tarvitsi tähän droidin tulkiksi.

Kirjailijana

Muistiinpanot sisältävät muinaisten sithien viisauksia. Olen oppinut paljon pimeän puolen poluista niistä.
―Dath Bane[lähde]

Hallitessaan sithin mustana valtiaana, Revan kirjoitti kirjan nimellä Rakatat ja Tuntematon maailma. Jopa 3000 vuotta myöhemmin, kirja oli yhä Korribanin akatemian arkistoissa. On mahdollista, että Revan kirjoitti myös muita opuksia sithlordina.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bastila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shan: ”Minä rakastan sinua myös, koko sydämestäni.
Revan: ”Et enää pelkää rakastaa?
Shan: ”Tämän jälkeen? Ei. Mikään ei voi saada minua tuntemaan oloani turvallisemmaksi kuin sinun rakkautesi.
―Bastila Shan ja Revan[lähde]

On juonenmukaista, että Revanin ja Bastilan välille syntyi rakkautta, vaikka jedit eivät saisi tuntea näin. Kuitenkin, vastusteltuaan jonkin aikaa, Bastila avautuu ja suutelee Revania. Hän kuitenkin perääntyy ja väittää, että heidän olisi parasta välttää tunteitaan tehtävänsä loppuun saakka.

Pelin lopussa Revan tapaa pimeälle puolelle kääntyneen Bastilan ja saa tämän palaamaan valoisalle puolelle. Kun Bastila pyytää Revania tappamaan hänet Tähtiahjolla, Revan kieltäyy ja kertoo rakkaudestaan. Bastila vastaa, että oli sekä kaivannut että pelännyt näitä sanoja, koska rakasti myös Revania, mutta ei kyennyt kohtaamaan Revanin menneisyyttä sithlordina.

Lopulta hän kuitenkin kertoo Revanille rakastavansa tätä myös eikä enää pelkää rakkautta. Kun Revan lähtee kohtaamaan Malakia, Bastila käyttää taistelumeditaatiotaan auttaakseen Tasavallan joukkoja sithejä vastaan. Molemmat toimivat tärkeässä osassa Tähtiahjon tuhoamisessa ja Tasavalta saavutti voiton.

Carth Onasi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minä rakastan sinua. Jopa nyt. Jopa kaiken... kaiken... kaiken tekemäsi jälkeen.
―Carth Onasi[lähde]

Mikäli pelaaja käyttää naispuolista Revania, hän ja Carth voivat flirttailla ja kiusoitella toisiaan koko pelin lävitse. Carthin kiinnostuksen noustessa Revania kohtaan, hän alkaa ajatella yhä vähemmän vaimonsa kuolemaa sekä kostoaan Saul Karathille. Carth lopulta lupaa suojella Revania kaikelta. Saatuaan tietää rakastamansa naisen olevan Darth Revan, Carth ei tiedä mitä tehdä, sillä Revanin petos oli tuhonnut hänen elämänsä. Carth lopulta tunnustaa, ettei voi vihata häntä enää vaikka yrittäisi.

Mikäli Revan kieltäytyy Bastilan houkutellessa häntä pimeälle puolelle, Carth tunnustaa rakkautensa muiden ryhmäläisten edessä Lehonissa. Vaikka kohtaukseen on useita eri vaihtoehtoja, fanit ovat olettaneet paikan olevan tarkoitettu Revanin ja Carthin suudelmalle. Tähtiahjon tuhouduttua, Carth ja Revan pysyvät yhdessä Carthin kohotessa arvoasteikossa amiraaliksi. Lopulta Revan lähtee virallisen juonen tapaan tuntemattomaan avaruuteen pelastaakseen Tasavallan sitä uhkaavilta voimilta.

Revanin lähdöstä kuluttua kauan aikaa, Carth alkaa epätoivoisesti etsimään jotain viestiä hänestä. KotOR II:n lopussa, hän lopulta tapaa karkotetun jedin toivoen kuulevansa jotain tietoa Revanista. Tällä ei kuitenkaan ole uutisia Revanista, mutta Carth pyytää kertomaan Revanille odottavansa tätä, mikäli jedi koskaan tapaa häntä.

Juhani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minä.. Minä.. Minä välitän sinusta. En tiedä, että miksi. En tiedä, jos mikään on mahdollista tai jos edes vastaat tunteisiini.
―Juhani[lähde]

Pelaaja voi saada Juhanin rakastumaan Revaniin, mikäli hän pelaa naisella, kääntää Juhanin takaisin valoisalle puolelle ja alkaa rakentamaan hänen välille ystävyyttä. Kun Revan kieltäytyy pimeästä puolesta ja entisestä identiteetistään rakatanien temppelin huipulla, Juhani tunnustaa tunteensa ujosti. Tämä on kuitenkin kaikki, mitä kaksikon välillä tapahtuu huolimatta siitä, miten Revan vastaa hänen tunteisiinsa.

Revanin mahdollisia kasvoja.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Revanin tarina on itse asiassa Star Wars: Knights of the Old Republic -tietokonepelin juoni. Vaikka pelissä onkin useita vaihtoehtoja tapahtumille, juonen mukaan valinnat edustavat pääasiassa valoista puolta.
  • Revanin ääninäyttelijänä toimi Rino Romano. Revanin ääni ei kuulu keskusteluissa, mutta hän sanoo lyhyitä repliikkejä esimerkiksi kun hahmo valitaan tai se myrkyttyy.
  • Pelaaja voi myös valita pelaajan sukupuolen, mutta Leland Chee on varmistanut, että Revan on oikean juonen mukaan mies. Lisäksi muu oheismateriaali tukee tätä.

Pimeän puolen loppuratkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyväksyttyään Bastilan ehdotuksen sithin mustaksi valtaaksi palaamiseksi, Revan iski Jolee Bindon ja Juhanin kuoliaaksi (jos hän ei ole tappanut tätä jo aiemmin pelissä). Hän sitten palasi Bastilan kanssa Ebon Hawkille ja kertoi muutoksestaan ryhmälleen. Järkyttyneenä Revanin paluusta sithiksi, Carth Onasi pakeni paikalta. Myös Mission ei hyväksynyt Revanin muutosta, joten Revan tappoi tämän. Vaihtoehtoisesti Revan käytti mielenhallintaa Zaalbariin, joka tappoi entisen ystävänsä.

Lennettyään Tähtiahjolle, Bastila alkoi käyttää taistelumeditaatiota Tasavaltaa vastaan. Samalla Revan hyökkäsi Tähtiahjoon taistelen Malakin joukkoja vastaan ja lopulta haastaen itse Malakin. Iskettyään Malakin kuoliaaksi, Revan palautti itselleen sithin mustan valtiaan tittelin.

Käyttäen Tähtiahjon voimia, Revan loi voittamattoman laivueen, joka murskasi Tasavallan. Yllättäen hän kuitenkin lopetti hyökkäyksensä kesken lopettaen myös Tähtiahjon käytön. Bastila Shan loi holokronin, jossa hän kertoi Revanin kadonneen mysteerisesti.

Vaadittuaan Voiman pimeää puolta täydellisesti hallitsevan käyttäjän, Tähtiahjo jäi käyttämättä ja Tasavalta tuhosi sen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Revanin matkakumppanit
Jolee Bindo · HK-47 · Juhani · Carth Onasi · Canderous Ordo
Bastila Shan · T3-M4 · Mission Vao · Zaalbar
[+/–] [muokkaa]