Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Delak Krennel

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
DelakKrennel.JPG
Delak Krennel
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corulag

Kuollut

9 jYt, Reckoning

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Vaalea

Silmien väri

Sininen

Kyborgiset muutokset

Oikeana kätenä proteesi

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Olen aina pitänyt anteliaisuutta heikkoutena, jota voi hyödyntää. Hyödyntää häikäilemättömästi.
―Delak Krennel[lähde]

Delak Krennel oli keisarillinen amiraali ja myöhemmin sotalordi keisari Palpatinen kuolemaa seuranneina vuosina. Hän oli lihaksikas mies, jolla oli kyberneettinen oikea käsivarsi kyynärpäästä alaspäin. Hän menetti alkuperäisen kätensä taistelussa toisen keisarillisen sotalordin joukkoja vastaan. Proteesi hohti punaisena, kun hän teki sillä tehtäviä, jotka olisivat normaalisti vaatineet lihasvoimia, mikä aiheutti pelkoa hänen alamaistensa keskuudessa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krennel syntyi Corulagin planeetalla. Nuorena hän perusti Humanocentrism-nimisen yrityksen, joka oli merkityksekäs hänen myöhemmälle uralleen hänen autettua isäänsä polttamaan muukalaislajien omistamat maanviljelysalueet, jotta ne voitaisi vallata ihmisten maatalousyhteisöjen käyttöön.

Hän aloitti keisarillisen palveluksensa liityttyään Prefsbelt IV:n laivastoakatemiaan. Hänen paperinsa olivat melko mitäänsanomattomat, lukuun ottamatta useita palkintoja sisäisistä aseettoman taistelun kilpailuista, ja hän myöhemminkin piti itsensä taistelukunnossa, ja hänen mekaaninen kätensä vain paransi hänen taitojaan.

Valmistuttuaan Krennel nousi armeijan hierarkiassa nopeasti, ja lopulta hänet ylennettiin amiraaliksi, ja siirrettiin Thrawnin laivueeseen Tuntemattomille alueille, ja hän sai Reckoningin komentoonsa. Krennel ei pitänyt siitä, että hän joutui työskentelemään ei-ihmisupseerin alaisuudessa, ja päätti olla tottelematta sääntöjä ja käskyjä alistaakseen maailman. Hän päätti palauttaa järjestyksen pommituksilla, minkä takia hänet siirrettiin takaisin Coruscantille, jotta Palpatine voisi rankaista häntä henkilökohtaisesti. Kuitenkin ennen kuin Palpatine ehti langettaa tuomiotaan, hän menehtyi Endorin taistelussa. Seuranneen kaaoksen aikana Krennel pakeni laivueesta ja julisti itsensä sotalordiksi arvonimellä "Prinssiamiraali", mistä oli seurauksena keisarillinen sisällissota.

Konfliktin alkuvaiheilla Krennel sai riveihinsä kenraali Paltr Carvinin, mutta hän hyväksyi käskyjä myös senhetkiseltä hallitsijalta Ysanne Isardilta. Isardin käskystä Krennel onnistui vangitsemaan Leia Organan Axxilalla, mutta lopulta Soontir Felin Sate Pestagen käskystä antama AT3 direktiivi onnistui pysäyttämään hänet. Kesksytys ärsytti Krenneliä, ja sen takia hän joutui vannomaan suoraa uskollisuutta Isardille vastineeksi Pestagen nappaamiseen johtaneesta avusta. Kun Pestage pakeni Uuteen tasavaltaan, hän etsi turvapaikkaa Krennelin luota, tietämättömänä tämän vihasta suurvisiiriä kohtaan. Krennel kuristi Pestagen ja takavarikoi tämän tilansa, Ciutricin hegemonian, omaan käyttöönsä, minkä jälkeen hän murhasi koko Pestagen perheen.

Thrawnin kampanjan aikana Krennel tarjosi rahallista tukea ja oli ottavinaan vaarin entisen komentajansa yhtenäisyyden vetoomuksesta. Thrawnin kukistuttua Bilbringissä Krennel oli yksi vasta perustetun Uuden tasavallan sotalordivastaisen kampanjan ensimmäisistä maaliehdokkaista.

Klooni-Isardin kanssa Krennel alkoi suunnitella juonta kylvääkseen kaaosta Uuteen tasavaltaan ihmis- ja ei-ihmisrotujen välillä, sulkien rahtiliikenteen Coruscantiin Liinade III:lla ja valloittaen sen jälkeen Coruscantin. Konnalentue toi heidän suunnitelmilleen nopean lopun, aidon Ysanne Isardin avustuksella. Wedge Antilles toimitti Isardin saamat tiedot Uuden tasavallan puolustusvoimille, joka lähetti laivueen Ciutricille ennen kuin Krennelin joukot voisivat aloittaa hyökkäyksen. Amiraali Ackbarin johtama laivue kukisti Krennelin joukot, ja Hegemonian pääkaupunki vallattiin. Krennel kuoli lippulaivansa Reckoningin kyydissä kun iskuohjus osui etuikkunaan särkien sen, ja sirpaleet osuivat Krenneliin. Kun ohjus räjähti, Krennel ja koko komentosilta tuhoutuivat täysin.

Persoonallisuus ja ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miksi opiskella lajien taidetta, jos tietää kaiken olennaisen kyseisen lajin tuhoamiseksi?
―Delak Krennel[lähde]

Krennel oli pätevä strategi ja taktikko (mistä osoituksena oli hänen ylennyksensä amiraaliksi), mutta hän oli silti luonteeltaan erittäin julma mies, eikä hän suvainnut esimiestensä Thrawnin ja Isardin hienostuneempia lähestymistapoja. Hänen refleksiivinen vastauksensa jokaiselle esteelle oli murskata se.

Isardin kloonin kanssa viettämänsä lyhyen ajan Ciutricin hegemonian hallitsijana Krennel alkoi kokeilla poliittista propagandaa ja toisten mielien manipulointia hänen edukseen, esitellen itsensä sympaattisena hallitsijana tyrannin roolin sijaan. Hän alkoi nähdä näiden keinojen tehokkuuden, ja imarteli itseään, että hän oli nopea oppimaan ja pystyisi pian hallitsemaan ilman "Isardin" apua. Hänen kuolemansa taistelussa kuitenkin tuhosi kaikki hänen antamansa lupaukset.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]