Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Fondor

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Fondor
Astrograafiset tiedot
Alue

Siirtokunnat[1]

Ymmärrän, että olette onnistuneet toimittamaan lommitea Malastaren läpi ja kiertäen Bestinen saavuttaaksenne Fondorin ja Ytimen. Mutta miten käy Eriadun, kun Fondor päättää liittyä Konfederaatioon?"
"Päättää liittyä, vai päätyy sinulle?
―Dooku yrittää epäonnistuneesti suostutella Tarkinin lupaamaan Eriadun Konfederaatiolle[lähde]

Fondor oli planeetta Siirtokuntien alueella,[1] jonne Eriadu toimitti lommitea planeetta Malastaren kautta. Hieman ennen kloonisotia kreivi Dooku, Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation johtaja, vieraili Eriadun kuvernööri Wilhuff Tarkinin luona ja yritti suostutella häntä liittämään Eriadun Konfederaation puolelle tulevassa sodassa väittäen, että Fondor olisi heidän puolellaan Galaktisen Tasavallan sijaan. Tarkin epäili, että Fondor ei liittyisi vapaaehtoisesti, ajatellen Konfederaation valtaavan sen väkisin, ja kieltäytyi lopulta tarjouksesta, pysyen Tasavallan puolella, joka lopulta voitti sodan ja muuttui Galaktiseksi Imperiumiksi. Noin viisi vuotta Imperiumin muodostamisen jälkeen Imperial-luokan tähtituhoaja Sovereignin asemapaikka oli Fondorissa ja siellä palveli komentaja Abel LaSal.[2]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fondor mainittiin ensimmäisen kerran Star Wars Legendsiin kuuluvassa romaanissa Han Solo at Stars' End, jonka kirjoitti Brian Daley ja joka julkaistiin 1979. Planeetta vahvistettiin kaanoniin kuuluvaksi romaanissa Tarkin, jonka kirjoitti James Luceno ja joka julkaistiin 2015.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]