Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Gara Petothel

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Aavelentueen pilotista. Saatat olla etsimässä Lara Notsilia, Aldivystä kotoisin ollutta maalaistyttöä.
GaraPetothel.jpg
Gara Petothel
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Coruscant[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2]

Sukupuoli

Nainen[2]

Hiusten väri
  • Ruskeat (luonnostaan)[2]
  • Vaaleat (Lara Notsilina)[1]
  • Punaiset (Kirney Slanena)[3]
Silmien väri

Ruskeat[4]

Ihon väri

Vaalea[4]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Yritin niin kovasti olla Lara. Mutta minun ei annettu tehdä niin. Koko universumi ei antanut minun tehdä niin.
―Gara Petothel[lähde]

Gara Petothel, joka tunnettiin myös Lara Notsilina ja Kirney Slanena, oli keisarillisen tiedustelupalvelun vakooja, joka loikkasi Uuden tasavallan puolelle toimiessaan pilottina Aavelentueessa peitetehtävän aikana. Petothel oli naispuolinen ihminen, joka palveli keisarillisen tiedustelupalvelun agenttina lähes viidentoista vuoden ajan, jona aikana hän käytti useita erilaisia nimiä ja henkilöllisyyksiä. Kun keisarillisen tiedustelupalvelun johtajan Ysanne Isardin uskottiin kuolleen 7,5 jYt, Petothel siirtyi palvelemaan Zsinjiä, sotalordia joka oli ryhtynyt käymään omaa sotaansa Uutta tasavaltaa vastaan yritettyään saada Galaktisen Imperiumin jäänteet hallintaansa. Ollessaan soluttautujana Uuden tasavallan fregatilla Petothel toimitti amiraali Apwar Trigitille tietoja, jotka johtivat Kynsilentueeksi kutsutun Uuden tasavallan tähtihävittäjälentueen tuhoamiseen. Tapauksen jälkeen Petothel työskenteli Trigitin tiedustelu analysaattorina tämän Imperial-luokan tähtituhoajalla, Implacablella. Essionin taistelun aikana Petothel salaa paljasti Uudelle tasavallalle tietoja, jotka johtivät Trigitin kuolemaan amiraalin päätettyä uhrata aluksensa ja yli 35 000 miehistönsä jäsentä mielummin kuin antautua.

Välttääkseen taistelun jälkeen pidätyksen, Petothel esiintyi viattomana aldivylaisena maalaistyttönä nimeltä Lara Notsil. Hän aikoi palata sotalordi Zsinjin palvelukseen, mutta ennen kuin hän ehti tehdä niin Aavelentueen pilotit Garik "Face" Loran ja Ton Phanan ottivat häneen yhteyttä ja lupasivat hänelle paikan jossakin komentaja Wedge Antillesin lentueista, jos nainen suostuisi auttamaan heitä paljastamaan mustan pörssin kaupparingin, johon eversti Atton Repness oli sekaantunut. Paljastettuaan Repnessin Petothel, joka yhä käytti Notsilin nimeä, liittyi Aavelentueeseen vakaana aikomuksenaan pettää lentue Zsinjille. Lennettyään lentueen mukana ja tutustuttuaan pilottitovereihinsa nainen kuitenkin tajusi, että suuri osa siitä, mitä hän oli oppinut keisarillisen tiedustelupalvelun opissa Uuden tasavallan petollisuudesta olikin vain keisarillista propagandaa. Petothel huomasi, että hän tahtoi jäädä lentueeseen ja Uuteen tasavaltaan, toivoien voivansa elää lopun elämäänsä Lara Notsilina.

Hän koetti syöttää virheellisiä tietoja Zsinjille ja salata oikean henkilöllisyytensä muilta Aaveilta; hän jopa kehitti romanttisen suhteen Myn Donosiin, ainoaan elossa selvinneeseen Kynsilentueen pilottiin. Zsinjin pyrkimys päästä uudelleen yhteyteen Petothelin kanssa kuitenkin aiheutti vakavan identiteettikriisin, joka oli seurausta Petothelin vuosia kestäneestä henkilöllisyyksien ja persoonallisuuksien vaihtamisesta. Lopulta Loran sai selville Petothelin menneisyyden, mikä pakotti naisen pakenemaan Aavelentueesta. Yhdessä R2-sarjan astromekaanikkodroidinsa Toninin kanssa Petothel palasi Zsinjin palvelukseen ja hän sai paikan tämän lippulaivalta, Executor-luokan supertähtituhoaja Iron Fistilta. Hän kehitti suunnitelman tuhota Iron Fistin ja Zsinjin ohjeistamalla Toninin vangitsemaan ja uudelleenohjelmoimaan satoja MSE-6 droideja sabotoimaan alusta. Petothelin avulla Uusi tasavalta voitti Iron Fistin Selaggisin taistelussa ja tämä tappio aloitti Zsinjin lopulliseen tappioon kenraali Han Solon käsissä johtaneen tapahtumaketkun. Taistelun aikana Petothel lavasti oman kuolemansa ja myöhemmin lähetti salaisen viestin Myn Donosille ehdottaen, että tahtoisi ehkä aloittaa uudelleen suhteensa tämän kanssa. Merkittävä rooli, joka Petothelilla oli Zsinjin kukistamisessa jäi peittoon suurelta osalta galaksin kansalaisista.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.