Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Garm Bel Iblis

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Garm Bel Iblis oli corellialainen miespuolinen ihmissenaattori. Hän edusti kotiplaneettaansa Galaktisessa senaatissa Tasavallan aikana. Itsenäisyyden kannattajana hän käytti karismaansa vastustaakseen ylikansleri Palpatinen pyrkimyksiä koota lisää valtaa itselleen. Kloonisotien alkaessa Bel Iblis vetosi kotiplaneettansa muinaiseen lakiin välttääkseen heidän sekaantumisensa sotaan. Kun Palpatine muutti Tasavallan Galaktiseksi Imperiumiksi 19 eYt ja julistautui keisariksi, Bel Iblis jatkoi sektorinsa senaattorina keisarillisessa senaatissa, mutta jatkoi puhumista Palpatinea vastaan huolimatta Imperiumia kannattaneen vaimonsa vastustuksesta. Kun keisarilliset salamurhaajat surmasivat Bel Iblisin vaimon ja parin lapset, senaattori vetäytyi piiloon ja perusti sotilasvoimaisen vastarintaliikkeen, jonka tuella jatkoi taistelua Imperiumin sotakoneistoa vastaan. Vaikka senaattori oli taitava sotilasjohtaja, hän uskoi, että hänen kapinaliikkeensä olisi liittouduttava muiden Imperiumin vastustajien kanssa. Sen jälkeen kun Galen Marek oli pelastanut hänet palkkionmetsästäjiltä yhdessä Alderaanin Bail Organan ja Chandrilan Mon Mothman kanssa, he järjestivät tapaamisen, jossa Kapinaliitto virallisesti perustettiin Corellian sopimuksella. Keisarin oppipoika Darth Vader kuitenkin keskeytti tapaamisen ja kapinalliset johtajat vietiin Imperiumin uudelle superaseelle, Kuolemantähdelle, missä Marek kuitenkin kääntyi entisiä keisarillisia isäntiään vastaan ja vapautti kapinallisjohtajat.

Kun Organa menehtyi kotiplaneettansa tuhoutuessa 0 eYt, erimielisyys, joka oli kehittynyt Bel Iblisin ja Mothman välillä nousi huippuunsa, minkä seurauksena corellialainen jätti Kapinaliiton ja ryhtyen käymään omaa sotaansa Imperiumia vastaan. Pysyen jatkuvasti liikkeessä hänen ryhmänsä suoritti yllätyshyökkäyksiä Imperiumin kimppuun vuosien ajan saaden ajan kuluessa haltuunsa kuusi legendaarisen Katana laivueen Dreadnaughtia. Imperiumin kärsittyä tappion Endorissa ja Kapinaliiton muututtua Uudeksi tasavallaksi Bel Iblis jatkoi piileskelyä peläten Mon Mothman julistautuvan keisarinnaksi vallanhimossaan. Uudelle tasavallalle työskennelleet Han Solo ja Lando Calrissian kuitenkin löysivät hänen tukikohtansa 9 jYt ja onnistuivat suostuttelemaan hänet auttamaan hallitustaan taistelussa Imperiumin haltuunsa ottanutta suuramiraali Thrawnia vastaan. Bel Iblis liittyi Uuden tasavallan sotilasvoimiin kenraalin arvolla ja oli merkittävässä roolissa useissa tärkeissä taisteluissa. Hän myös teki lopulta sovun Mon Mothman kanssa niellen tavallisen ylpeytensä ja ansaiten siten pysyvän aseman Uuden tasavallan ylimmässä johdossa. Hän myös johti perääntymistä Coruscantilta, minkä lisäksi taisteli uudelleensyntyneen Palpatinen sekä amiraali Daalan joukkoja vastaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]