Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Gideon Hask

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 14. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Gideon Hask old.png
Gideon Hask
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kuat[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2]

Sukupuoli

Mies[1]

Hiusten väri

Vaalea, myöhemmin harmaa[2]

Silmien väri

Sininen, myöhemmin ruskea[1]

Ihon väri

Vaalea[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Gideon Hask. Luokkanne paras Coruscantin keisarillisessa yliopistossa. Palvelitte urhoollisesti Mandatella, saitte kenttäylennyksen ja punaisen tähden poikkeuksellisesta tehokkuudesta taistelutilanteessa.
―Amiraali Garrick Versio[lähde]

Gideon Hask oli miespuolinen ihminen, joka oli sotilas Galaktisen Imperiumin joukoissa. Hän oli syntynyt Kuatin planeetalla ja hän opiskeli Coruscantin keisarillisessa yliopistossa, mistä hän valmistui luokkansa parhaana. Keisarillisesta akatemiasta päästyään hän palveli Mandatella ja sai komennuksensa aikana kenttäylennyksen, minkä lisäksi hänet palkittiin punaisella tähdellä toiminnastaan taistelutilanteessa. Yavinin taistelun jälkeen Hask sai siirron amiraali Garrick Version perustamaan erikoisjoukkoyksikköön, Inferno-ryhmään, johon kuului myös yliluutnantti Iden Versio, Del Meeko sekä Seyn Marana. Hask osallistui Inferno-ryhmän ensimmäiseen tehtävään, jonka tarkoituksena oli tuhota Unelmoijina tunnettu, Saw Gerreran partisaanien jäänteistä muodostunut vastarintaryhmä. Tehtävä onnistui, mutta Marana sai surmansa tehtävän aikana.

Hask jatkoi palvelustaan agenttina Inferno-ryhmässä ja hän osallistui useisiin erikoistehtäviin Kapinaliittoa vastaan galaktisen sisällissodan aikana. Hän taisteli Endorin taistelussa vuonna 4 jYt, missä hän oli todistamassa toisen Kuolemantähden tuhoutumista. Hask lensi Version kanssa Fondorin taistelussa, missä Inferno-ryhmä suojeli Operaatio Kekäleeseen tarvittavia satelliitteja kuljettanutta moffi Raythen tähtituhoaja Dauntlessia kapinallisjoukkojen hyökkäykseltä. Kuitenkin, kun satelliitteja käytettiin hyökkäyksessä Version kotiplaneetta Vardosiin, sekä Versio että Meeko uhmasivat käskyjä ja ryhtyivät sotilaskarkureiksi. Hask pysyi uskollisena Imperiumille ja täytti ryhmän alkuperäisen tehtävän noutaen Gleb-nimisen Imperiumin liittolaisen planeetalta turvaan. Hänen vietyä tämän amiraali Version luo hän sai ylennyksen komentajaksi.

Versio ja Meeko perustivat Inferno-ryhmän uudelleen loikattuaan Uuden tasavallan riveihin ja samaan aikaan Hask jatkoi palvelustaan amiraali Version ja murenevan Imperiumin alaisuudessa galaktisen sisällissodan viimeisen vuoden aikana. Hän valvoi tankkausoperaatiota Chinook-asemalla Bespinissä ja onnistui välttämään joutumisen vangiksi, kun Versio ja Meeko toteuttivat iskun asemalle. Hask taisteli myös Jakkun taistelussa, missä hän lensi TIE-torjuntahävittäjää. Hän kävi lentotaisteluun X-siipistä lentäneen Version kanssa, mutta Versio onnistui kuitenkin ampumaan hänet alas, nähtävästi tappaen hänet.

Imperiumi hävisi taistelun ja joutui antautumaan Uudelle tasavallalle ja allekirjoittamaan galaktisen rauhansopimuksen. Kuitenkin salaisen Varasuunnitelman mukaan ryhmä keisarillisia upseereja ja lojalisteja onnistui kuitenkin pakenemaan galaksin Tuntemattomille alueille, Hask heidän mukanaan. Siellä he muodostivat Ensimmäisen ritarikunnan, ja Haskista tuli upseeri uuden ryhmittymän joukoissa. Kolme vuosikymmentä Jakkun taistelun jälkeen Ensimmäisen ritarikunnan kanssa liittoutunut Jinata Security sieppasi Meekon ja Corvusin. Hask kohtasi entisen ryhmätoverinsa ja teloitti hänet. Hän määräsi Glebiä hautaamaan Meekon ja hänen miehistönsä, mutta jättämään Corvusin rauhaan toivoen voivansa houkutella Iden Version ansaan ja surmata hänetkin.

Kulissien takana[muokkaa]

Gideon Haskin roolissa oli Paul Blackthorne videopelissä Star Wars Battlefront II.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]