Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Gorc

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Gorc.jpg
Gorc
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Gamorr

Kuollut

5 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Mutatoitu Gamorrealainen

Sukupuoli

Mies

Pituus

3 metriä

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
On todellinen mysteeri, miten Gorc ja Picaroon ovat veljeksiä. Vaikka Pic on Gorcin miniversio, eivät he edes näytä toisiltaan. He eivät myöskään taistele toistensa tavalla. Pic on se energia ja Gorc se voimakkuus. He ovat täydelliset toistensa vastakohdat: toinen toimii äänenä, toinen ruumiina. Näin he muodostavat kuolettavan yhdistelmän.
Qu Rahn henkenä Kyle Katarnille.[lähde]

Gorc oli suuri "mutatoitunut" gamorrealainen, joka oli Picaroon C. Boodlen nuorempi "veli" sekä kuului Jerecin seitsemään mustiin jediin, jotka etsivät tietä muinaiselle Jedin laaksolle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alunperin Gorc oli Gamorr -planeetalla asuva gamorrealainen, jonka Galaktinen Imperiumi vangitsi kun hänen isoveljensä Thok petti hänet piilottaakseen vain itsensä. Gorc aiheutti lopun Imperiumin tiedemiehen Tuzin Gastin Chubar projektille, mutta hänet, sekä Pic vietiin keisari Palpatinen hirviönluomiskeskukseen kun eräs keisarin palvelija tarvitsi kaksi Voimalle herkkää "eläin" koekappaletta viimeisimpään kokeeseensa.

Gorcin tapoihin ei kuulunut yleensä puhua keskustelujen aikaan, vaan antoi Picin hoitaa tämän. Hän oli kaksikon vähemmän aggressiivinen osapuoli, muttei yhtään sen vaarattomampi. Huolimatta hitaasta liikehdinnästään, Gorc mahtavan iso murskaaja, kun taas Pic rakensi pukunsa M'uhg'kfalaisesta panssarista.

Myöhemmin Jerecin matkalla Jedin laakson etsintöihin (mukanaan seitsemän mustaa jediä), Gorc ja Pic pantiin suojelemaan droidi 8t88:lla, sillä Kyle jahtasi juuri tätä. 88:lla oli päässään projektori, jonka Kyle halusi käsiinsä. Myöhemmin Katarn löysi droidin ja naksautti tältä pään irti. Silloin Gorc ja Pic ilmestyivät ja aloittivat taistelun. Gorc kuvitteli voivansa vain huitaista Katarnin kumoon, mutta se osoittautui vääräksi luuloksi, joka koitui Gorcin kuolemaksi. Kyle tappoi hänet ampumalla tätä sädeaseella naamaan, ja Pic seurasi pian samaa kohtaloa.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokoneella animoitu Gorc ja Pic vastaan Kyle Katarn.
Monen eri maailman olento. Outoa.
Qu Rahn[lähde]

Gorc oli suuri, voimakas mutta hidas olento. Hänen valosapeli oli suunnattoman valtava (luotu hänelle erikoiskokona), jonka terä oli oranssinvärinen. Hän käytti hitaita ja raskaita iskuliikeitä toisin kuin veljensä. Gorc käytti taistelussa myös Kuristusvoimaa.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II pelissä Gorc nähdään tietokoneella animoituna hahmona, sekä elokuvamaisena hahmona pelin aidoissa välinäytöksissä. Ensimmäisenä hänet nähtiin pelin avausnäytöksessä, kun hän muiden seitsemän mustan jedin kanssa taistelee heidän vankiaan, Qu Rahnia vastaan. Jerec lopulta tappaa Rahnin Gorcin ja muiden ollessa läsnä.
  • Dark Forces II -pelissä nimitetään Piciä ja Gorcia Sithin veljeksiksi".
  • Gorcin olemus kookkaana murskaajana voi liittyä hänen M'uhk'gfa panssariinsa, jonka hän on mahdollisesti itse tehnyt. Ainakin Picille hän on sen tehnyt.
  • Gorc on ainoa pelin henkilö, joka ei puhu. Lopputeksteissä hänet listataan "itsensä" äänittäjänä.
  • "Oikean" tarinan mukaisesti Gorc kuoli ensimmäisenä, mutta pelissä tätä ei ole otettu huomioon.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]