Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Hanharr

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 16. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Hanharr.jpg
Hanharr
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kashyyyk

Kuollut

3951 eYt, Malachor V

Ruumiilliset tiedot
Laji

Wookiee

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Tummanruskea

Silmien väri

Punainen

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Ihan kuin hänen tarkoituksensa olisi saada koko galaksi kärsimään—kaiken siellä elävän. Hän haluaa murtaa heidät, turmella heidät, ja kun he eivät enää pysty kärsimään, hän haluaa tappaa heidät.
Mira[lähde]

Hanharr oli miespuolinen wookiee, joka toimi palkkionmetsästäjänä pääosin Nar Shaddaassa jedien sisällissodan aikaan ja sen jälkeisinä vuosina. Hän oli kylmäverinen metsästäjä ja luonteeltaan julma sosiopaatti, ja hänen huhuttiin kylmäverisesti tappaneen koko heimonsa. Häntä pidettiin yhtenä tappavimmista palkkionmetsästäjistä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen elämä ja Czerkan kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanharr valmiina taisteluun.

Hanharr varttui wookieeiden kotiplaneetta Kashyyykissä, tosin hän ei koskaan kokenut kuuluvansa muiden wookieeiden joukkoon. Sen sijaan hän kiinnostui Varjomaista, Kashyyykin pintatasosta, hyvin nuorena, sillä alueen vaarat ja jatkuva synkkyys kiehtoivat häntä. Varjomaissa asumista pidettiin kunniattomana wookieeiden keskuudessa, mutta Hanharr ei pystynyt vastustamaan niiden kutsua, vaan hän alkoi oleskella siellä aina vain enemmän ja tappaa vapaasti mennessään. Ajan myötä hänen heimonsa ei enää suostunut hyväksymään häntä takaisin joukkoonsa, sillä he aistivat hänessä liikaa tappajan luonnetta.

Czerka Corporationin saavuttua Kashyyykiin heistä ei ollut aluksi välitöntä uhkaa wookieeheimoille. Kuitenkin sen jälkeen, kun Hanharrin heimo oli hyväksynyt heidän läsnäolonsa, he iskivät wookieekyläläisiä vastaan. Hanharr seurasi tapahtumia etäältä ja näki ihmisten olevan fyysisesti heikompia, mutta saalistajia yhtä kaikki – hän tiesi, että hänen heimonsa tultaisi orjuuttamaan ikuisesti, metsästettävinä saaliina ja nolattuina. Hän päätti pelastaa heidät tältä karulta kohtalolta ja hän tappoi kaikki kylänsä asukkaat, nuorimmista alkaen. Varsijousi ja ryyk-terä aseinaan hän surmasi aloittaen heikoimmista ja siirtyen vahvempiin, väijyttäen uhrinsa nukkuessa. Jos muut heräsivät murhiin, hän tappoi heidätkin, mutta jokaista heitä hän tarttui kurkusta ja katsoi heitä syvälle silmiin näyttäen heille Varjomaan koko pimeyden ja että heidän heikkoutensa takia heidän täytyi kuolla. Czerkan orjakauppiaat saivat pian tietää laumansa tuhosta, minkä jälkeen he laittoivat Hanharrin kahleisiin ja ottivat hänet orjaksi, tarkoituksenaan laittaa hänet siirtelemään rahtia tähtialuksilla. Aluksella ihmisillä ei kuitenkaan ollut pakopaikkaa Hanharrin ryhdyttyä tappamaan heitä yksi kerrallaan. Viikkojen ajan Hanharr vaani orjakauppiaita ympäri alusta ja antoi heidän piileksiä ja nääntyä aivan viime hetkeen asti, jonka jälkeen hän tappoi heidät ja työnsi ruumiit rahtilaatikoihin yllätykseksi muille orjakauppiaille. Kaikkien orjakauppiaiden kuoltua ilmeisesti autopilotilla kulkenut alus saapui määränpäähänsä, Nar Shaddaahan.

Metsästäjänä Nar Shaddaassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

«Sinulla ei ole sisua tappamiseen, tyttö pieni»
―Hanharr Miralle Nar Shaddaassa[lähde]

Nar Shaddaa ei ollut wookiee-metsästäjälle pahin mahdollinen paikka haaksirikkoutua. Siellä Hanharr pystyi jälleen hankkimaan vaikutusvaltaa ja saalistamaan. Hän oli ottanut opiksi Czerkan tapauksesta ja aikoi antaa saman opetuksen myös ihmisille kostona kuolleelle kansalleen häiriintyneen käsityksensä wookieeiden henkivelasta mukaisesti. Hänestä tuli orjakauppias ja hän myi kokonaisia perheitä, aikoen saada galaksin jokaisen ihmisen kärsimään ja kuolemaan.

Hanharr kuristaa Miraa.

Hanharrin ja palkkionmetsästäjä Miran välillä oli katkera historia. Aluksi Hanharr oli palkattu metsästämään Miraa ja hän oli saanut naisen ansaan ilmastointikanavien verkostoon, missä hän suunnitteli väijyttävänsä uhrinsa. Mira pääsi kuitenkin häneltä pakoon, kun hän vahingossa räjäytti omat, Miran tappamista varten asettamansa räjähteet – Mira oli lähettänyt signaalin, jolla oli hetkellisesti sokaissut miinojen sensorivastaanottimet. Hän lähes menehtyi, mutta Mira sääli häntä ja pelasti hänen henkensä. Ei ole varmaa, tiesikö Mira Hanharrin jäävän hänelle henkivelkaa, mutta varmaa on, että hän ei ollut innostunut ajatuksesta. Hanharria ajatus inhotti vielä enemmän, sillä armon saaminen Miran kaltaiselta saaliseläimeltä oli pahin häväistys, mitä hän saattoi kuvitella, minkä lisäksi hän oli vieläpä jäänyt henkivelkaa ihmiselle. Mira oli tehnyt Hanharrille täsmälleen sen mitä Czerka hänen kansalleen—hän oli murtanut hänet orjuudella.

Hanharr inhosi ajatusta henkivelasta, sillä hän ajatteli sen heikentävän ja orjuuttavan häntä, mutta hän kuitenkin piti kiinni perinteestä, sillä se oli ainut asia, mikä hänet enää yhdisti kuolleeseen kansaansa. Hän palveli henkivelkaansa Miralle, mutta uskoi myös, että tappamalla naisen hän vapauttaisi itsensä velastaan; siten hän toisinaan tahtoi tappaa Miran kun taas toisinaan vaani häntä varjoissa. Kerran hän tarttui naista kurkusta ja vannoi ottavansa kaiken nautinnon irti hänen tappamisestaan lähitulevaisuudessa, kun aika olisi oikea. Mira sanoi Hanharrille monta kertaa, ettei hän halunnut wookieen henkivelkaa, mutta mielisairautensa takia Hanharr ei nähnyt muuta tapaa vapautua kuin Miran tappaminen.

Myöhemmin hutt Vogga palkkasi Hanharrin etsimään ja tappamaan rikollisherra Goto, joka häiritsi hänen toimintaansa Nar Shaddaassa. Hän näyttäytyi aina hologrammin välityksellä, joten kenelläkään ei ollut tietoa, että Goto oli itse asiassa droidi. Vogga käski häntä hoitamaan tehtävän loppunn asti, tai takaisin ei olisi tulemista. Hanharr teki yhteistyötä Voggan kätyrin, Visquisin, kanssa saadakseen kuuhun saapuneen entisen jedin, Meetra Surikin, vangittua ja vietyä Gotolle, jotta Hanharr pääsisi tappamaan. Mira saapui kuitenkin Surikin sijaan.

Hanharr ja Mira lopulta taistelivat Visquisin salaisessa tukikohdassa, missä Mira kukisti hänet. Kuitenkin pian sen jälkeen Surikin mukana matkustanut Kreia saapui paikalle ja paransi vakavimmat hänen vammoistaan, pelastaen hänen henkensä. Hanharr oli raivoissaan joutuessaan jälleen yhden henkivelan sitomaksi, mutta hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä se. Hanharrin mukaan Kreia kunnioitti häntä, kun ei antanut hänelle armoa vaan vei hänet Malachor V:lle ja pakotti uuteen kaksintaisteluun Miran kanssa. Hanharr hävisi jälleen ja Mira suostui lopultakin hänen epätoivoiseen pyyntöönsä ja tappoi hänet, vapauttaen hänet elinikäisestä kärsimyksestään.

Persoonallisuus ja ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanharr oli ajautunut hulluuden partaalle raivonsa ja tuskaisan menneisyytensä takia. Hänellä oli vahva, mutta häiriintynyt kunnian- ja velvollisuudentunto. Vaikka hän uskoi henkivelkojen heikentävän häntä ja että hän voisi vapautua niistä tappamalla henkilön, jolle hän oli velkaa, hän uskoi olevansa kunniansa kautta sidottuna velkansa palvelemiseen joka tapauksessa. Kuitenkin raivopäisyydestään huolimatta hän oli varovainen ja kieltäytyi aliarvioimasta todella vahvaa tai ylivertaista vastustajaa, josta hän väitteli Visquisin kanssa—kvarren-rikollisen mielestä Hanharr yliarvioi pahasti jedi Surikin mahdollisuudet.

Hanharrin mukaan rakkaus tarkoitti sitä, että kumpikin suhteen osapuoli oli valmis antamaan henkensä toisen puolesta. Hän uskoi myös, että heikompien oli palveltava vahvempiaan. Häiriintyneen mielenlaatunsa takia hän myös todennäköisesti todella uskoi, että hän "pelasti" heimonsa murhaamalla heidät. Hän piti armon antamista heikkoutena ja halveksui kaikkia, jotka olivat antaneet hänelle armoa.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanharrin kasvokuva.

Hanharr on pelattava hahmo Obsidian Entertainmentin vuonna 2004 julkaisemassa videopelissä Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Sekä hänet että Miran voi kohdata Nar Shaddaassa ja jompi kumpi heistä liittyy pelaajan seurueeseen, riippuen siitä, onko pelaajan hahmo Voiman valoisalla vai pimeällä puolella. Pimeän puolen pelaaja saa Hanharrin seuralaisekseen ja mikäli pelaaaja on valoisalla puolella, Hanharr on pelissä vihollinen.

Chris Avellonen mukaan Obsidian Entertainment tahtoi antaa pelaajalle vaihtoehdon kääntää Hanharr mustaksi jediksi, mutta tästä luovuttiin, koska George Lucas oli linjannut, että enempää wookieejedejä ei tultaisi esittelemään.

Vaihtoehtoinen loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nar Shaddaan tapahtumilla on kaksi vaihtoehtoista päättymistapaa. Jos karkotettu jedi on valoisalla puolella, Mira joutuu Visquisin vangiksi ja Hanharr saa luvan tappaa hänet. Kuitenkin tapahtumissa tulee yllättävä käänne ja Mira onnistuu kukistamaan Hanharrin ja pakenee. Tämän jälkeen karkotetun jedin opettaja, Kreia, löytää Hanharrin ja pakottaa hänet palvelukseensa henkivelkaan vedoten. Kreia kuitenkin lupasi, ettei näyttäisi häntä kohtaan armoa eikä sääliä, jotta hän saisi wookieen uskollisuuden pidettyä. Myöhemmin sankarien matkattua Malachor V:een Mira ja Hanharr kohtaavat jälleen.

Mikäli karkotettu jedi on pimeällä puolella, hän tapaa Hanharrin ollessaan matkalla tapaamaan Visquisia. He sopivat yrittävänsä tappaa sekä kvarrenin että Goton. Mira onnistuu kuitenkin tainnuttamaan karkotetun jedin ja huijaa sekä Visquisia että Hanharria, kuten myös valoisan puolen tarinassa. Hanharr onnistuu tappamaan Miran taistelussa, mutta Visquis päästää kath-koiransa hänen kimppuunsa tappamaan hänet. Hän auttaa karkotettua jediä avaamaan oven tukikohtaan poistuen itse samalla, tappaen mahdollisesti joitain Visquisin kätyreitä matkallaan. Jedimestari Zez-Kai Ell kuitenkin saapuu paikalle ja taltuttaa hänet Voiman avulla. Kreia löytää hänet ja pakottaa hänet palvelemaan karkotettua jediä. Vaikka hän oli uhmakas, karkotettu jedi onnistui murtamaan hänen vastarintansa luomalla heidän välilleen siteen ja katkaisemalla sen saatuaan tietää wookieen menneisyydestä – tämän jälkeen Hanharr palveli häntä ehdoitta. Karkotettu jedi teki Hanharrin kanssa sopimuksen ja lupasi, ettei antaisi hänelle armoa, kun sen aika koittaisi, Kreian lupausten mukaisesti. Bao-Durin tavoin myös Hanharrin kohtalo jää avoimeksi, vaikkakin hänen oli ilmeisesti tarkoitus pelastaa karkotettu jedi Malachor V:n murenevasta ytimestä, ja kuolla sen jälkeen planeetan mukana. Tämän kuitenkin todettiin muistuttavan liikaa Chewbaccan kuolemaa Sernpidalissa, joten se poistettiin pelistä.

Matkat pimeän puolen jedin seurassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanharr sanoo pimeällä puolella olevalle karkotetulle jedille haluavansa kuolla ja "liittyä kansansa joukkoon", ja että hän ei halua enää kulkea Varjomaissa vaan Kashyyykin puiden huipulla. Hanharr myös kunnioitti pimeän puolen karkotettua jediä syvästi, sillä hänellä oli sisua tappaa "oman klaaninsa", jedien, jäseniä Malachor V:ssä. Massavarjogeneraattorin käyttö oli kuitenkin hänen mukaansa "pelkurimainen tapa tappaa". Hanharrin mukaan karkotetun jedin olisi pitänyt katsoa jokaista uhriaan silmiin ennen tappoiskua – kuten hän oli tehnyt surmatessaan klaaninsa Kashyyykissä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]