Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

HAVw A6 Juggernaut

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo A6 -mallista. Saatat olla etsimässä muita Juggernauteja.
Jugprofile.jpg
HAVw A6 Juggernaut
Tuotantotiedot
Valmistaja

Kuat Drive Yards[1]

Tuotantolinja

Juggernaut -linja

Malli

Heavy Assault Vehicle/wheeled A6 Juggernaut

Luokka

Pyörillä varustettu taistelutankki [2]

Hinta

Ei saatavilla myyntiin (arvoltaan noin 350000 krediittiä)[2]

Tekniset tiedot
Pituus

49.4 metriä[1]

Leveys

19.6 metriä[1]

Korkeus/syvyys

30.4 metriä[1]

Suurin nopeus

160 km/h[1]

Suojaus

Ei ole[2]

Aseistus
Miehistö
Matkustajat

50-300 sotilasta, riippuen ajoneuvokohtaisista säädöksistä[1]

Lastitilat

30 tonnia[2]

Kulutustarvikkeita

20 päiväksi[1]

  • Polttoainetta 30,000 kilometrille[1]
Käyttö


Otettu käyttöön

Noin 22 eYt

Aikakausi
Liittoutuma

Heavy Assault Vehicle/wheeled (HAVw) A6 Juggernaut, joka myös tunnettiin nimellä Klooniturbotankki, oli raskas pyörillä liikkuva turbotankki, joka oli A5 Juggernautin paranneltu versio. Ne suunniteltiin ensin Tasavallan suurarmeijan käyttöön, mutta Imperiumin noustua valtaan ne siirtyivät Imperiumin armeijalle.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A6 Juggernaut ampuu ohjuksia Kashyyykin taistelussa.

Suurikokoinen A6 Juggernaut malli oli kaksi kertaa suurempi kuin edeltäjänsä, eli se oli 30.4 metriä korkea ja 49.4 metriä pitkä. Sen sisäiset kuljetustilat olivat huomattavasti suuremmat. Se pystyi jopa kolmen sadan sotilaan (varusteineen) kuljetukseen, sekä pienten tukialusten, kuten kiiturien tai kevyiden ilmakiitureiden tai jopa molempien kuljettamiseen. Kahdentoista miehistön jäsenen oli ohjattava ja kontrolloitava massiivista tankkia, vaikka siinä oli automaattiohjaus, joka vaati vain kahden pilotin huomion.

Tiuhemmalla, lämpöeristeisemmällä ja vahvemmalla panssarilla (se torjui helposti vihollisen sädeaseen ammukset ja eristi lämpöä laajaltakin alueelta) ja raskaammalla lastikapasiteetillä A6 Juggernaut "klooniturbotankki" saavutti vain 160 kilometrin tuntivauhdin. A5 Juggernautin kääntelyongelmat ehostettiin mahtaviin lukemiin A6 versiossa. Hidas kääntönopeus vaati pilotilta urbaaneissa maastoissa nopeaa päätöskykyä, joten sitä käytettiin mielummin avoimilla kentillä.

A6 tankin poikkileikkaus ja tietoja.

A6 mallin aseistusta lisäiltiin kasvattaen sen aseistusta. Aseistukseen kuului raskas laserkanuunatykki, sarjatulitehoisen laserkanuunan, kaksi keskivertoa jalkaväkitykkiä ja kaksi ohjattavaa ohjusheitintä, jotka voitiin ladata vaikka tärähdyskranaateilla lähitaistelua varten tai ohjuksilla viholliskulkuneuvoja varten. Ohjuksen etäisyys oli noin 30 km. Kentällä suojaamatonta kohdetta vastaan Juggernaut kykeni toimittamaan ydinpommin tasoisen lämpötilan pientä aluetta kohti.[3]

Tankin "selkäosassa" oli pieni torni, josta tarkkailija vahti vihollisjoukkojen varalta. Vaikka hänellä olikin laaja näkymä alueelle, hän oli helppo kohde vihollisampujille. Tämä tarkkailumasto oli poistettavissa jossei sille ollut käyttöä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A6 Juggernauteja tuotetaan New Plymptolla.

A6 Juggernautia käytettiin raskaimpiin tehtäviin Galaktisen Tasavallan armeijassa kloonisotien aikana. Kuat Drive Yardsin kloonisotien aikaan määrittelemän tarkan kuljetusjärjestelmän vuoksi jotkut A6 Juggernautit joutuivat separatistien käsiin.

Niitä käytettiin erittäin paljon Kashyyykin taistelussa AT-AP -talsijoiden rinnalla, jossa ne kohtasivat muunmuassa NR-N99 tankkidroideja.

Kloonisotien jälkeen Imperiumin armeija tuotti helppokäyttöisempia ja helpommin ohjattavempia kulkuneuvoja. Monet Juggernaut -mallit poistettiin tuotannosta ja galaktisen sisällissodan aikana ne palvelivat suurimmilta osin Ulkokehän taistelukentillä. Jotkut yksilöt siten siis joutuivat Kapinaliittolaisten käsiin. Heavy Assault Vehicle Transport B5 Juggernaut palveli selvästi sen seuraajana, vaikka sen tarkoitus oli erilainen.

A6:en edeltäjä, A5 malli, oli paljon enemmän Galaktisen Imperiumin käytössä, jopa tärkeimmissä taisteluissa, kuten Hothin taistelussa. Tämä saattaa johtua osittain siitä, että A5 malli oli pienemmän kokonsa vuoksi helpommin ohjailtavissa ja erityisesti urbaaneilla kentillä parempi.

Myöhemmin suunniteltu AT-AT talsija otti Juggernaut -sarjasta mallia.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A6 Juggernauttejen suunnitelmat astuivat Expanded Universeen Joe Johnstonin sketsin takia, käyttämättömästä raskaasta hyökkäyskulkuneuvosta, joka oli Episodi V: Imperiumin vastaiskua varten. Se ja sen rooli syrjäytyivät AT-AT talsijan tieltä.

Kun se valittiin esiintyvän Sithin kostossa, sen reaalisaatio sen skaalasta ja asejärjestelmistä suuresti ylittivät heidät, jotka olivat EU:n lailla sen kuvitelleet, ja se oli siis monta kertaa suurempi.

Vahvistaakseen voimakkaamman hahmon, elokuvassa esiintyvä versio on siis A6 malli, jonka pienempi versio oli se EU:ssa esiintynyt: A5 Juggernaut.

Nimi "klooniturbotankki" nousi suosioon ehkä siksi, koska tähän jatko-osien ilmestymisen aikaan Toy Biz omisti oikeudet tuottaa leluja "Juggernaut" -nimellä (kun heillä oli Marvelin lisenssi). Nyt kun Hasbrolla on oikeudet tähän nimeen, klooniturbotankki luultavasti tavataan nimellä Juggernaut tulevaisuudessa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen konseptikuva Juggernautista Hothilla.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]