Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Helena Shan

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Helenshan.jpg
Helena Shan
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Talravin

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminet

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Ruskeat

Silmien väri

Siniset

Helena Shan oli jedi Bastila Shanin äiti.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Bastila oli lapsi, hänen isänsä vei hänet usein etsimään aarteita. Helena piti tätä liian vaarallisena ja esti Bastilaa lähtemästä isänsä mukana. Bastila ajatteli, että Helena määräsi hänen isänsä näille reissuille rahan toivossa. Tämän seurauksena Bastila alkoi kasvaa erilleen äidistään ja heidän välinsä muuttuivat epämiellyttäviksi. Kun Helena lopulta lähetti Bastilan liittymään jedeihin, Bastila uskoi äitinsä haluavan hänestä eroon.

Seuraavien vuosien aikana Helena ja hänen miehensä jatkoivat aarteenmetsästystä. Helena kuitenkin muisteli tytärtään ja näytti tästä hologrammeja miehensä työntekijälle, Malarelle. Jossain vaiheessa Helenalle kehittyi vakava sairaus. Heillä ei ollut tarpeeksi rahaa hoitoihin, joten hänen miehensä matkusti Tatooinelle etsiäkseen lohikäärmeen helmiä, mutta kuoli lohikäärmeen hyökkäyksessä Itäisellä dyynimerellä. Kun Malare ja Helena keskustelivat seuraavan kerran, Helena kertoi haluavansa löytää tyttärensä.

Jonkin ajan kuluttua Malare tapasi sattumalta Bastilan ja tämän kumppanin, Revanin. Hän tunnisti Bastilan hologrammeista ja kertoi tälle, että Helena on Tatooinessa etsimässä Bastilaa. Kun Bastila saapui Anchorheadin kanttiinaan, hän tapasi äitinsä, jonka käytös oli jo ajanut useat muut asiakkaat, kuten Maana Demknotin, pois paikalta. Bastila epäili Helenan sairauden aitoutta ja lyhyen väittelyn seurauksena sai kuulla isänsä kuolemasta. Helena pyysi Bastilaa palauttamaan miehensä holokronin lohikäärmeen luolasta. Tapettuaan lohikäärmeen, jedit saivat holokronin käsiinsä, mutta Bastila ei ollut halukas antaa sitä äidilleen. Saatuaan lopulta tietää, että Helenan sairaus todella oli aito ja kuultuaan lapsuutensa oikean laidan, hän antoi holokronin sekä 500 krediittiä äidilleen, jotta tämä saisi lääkärin hoitoa Coruscantilla. Ennen poistumistaan, Helena pyysi Revania suojelemaan ja pitämään huolta Bastilasta. Hän lupasi yrittävänsä parhaansa. Helenan kohtalo ei ole tiedossa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]