Keskustelu Jedipediasta:Yhteistyöprojekti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 22. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wiki.png

Tämä on sivun ”Jedipedia:Yhteistyöprojekti” keskustelusivu.

Tämä sivu on tarkoitettu keskusteluun artikkeliin liittyvistä muutoksista, ei keskusteluun artikkelin aiheesta. Jos haluat keskustella aiheesta, tee se yleisen keskustelun foorumilla tai Jedipedian IRC-kanavalla. Muista allekirjoittaa kommenttisi neljällä tildellä (~~~~). Paina tästä aloittaaksesi uuden osion.

Arkistoidut keskustelut: 1

[+/–]

Ehdotus yhteistyöprojektiksi[muokkaa]

Ehdottaisin X-siipistä tähtihävittäjää uudeksi yhteistyöprojektiksi. Ottakaa kantaa :)

--Xwing 3. tammikuuta 2010 kello 13.20 (UTC)xwing

 • Lisää se äänestyssivulle; siellä on kolme Dionne Jinnin lisäämää vaihtoehtoa, mutta sovimme silloin joskus että nopein käyttäjä saa lisätä sinne oman ehdokkaan :) Xd1358 Keskustelu 3. tammikuuta 2010 kello 13.23 (UTC)
Hyvä ajatus. Seuraava yhteistyöprojekti valitaan 10. tammikuuta. (Koska vastuuhenkilöllä on juuri nyt muita kiireitä yliopisto-opintojen kanssa.)--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 3. tammikuuta 2010 kello 16.35 (UTC)

Motti[muokkaa]

Katsos, Motti saikin statuksensa :-) No, mitä seuraavaksi? Xd (Keskustelu) 2. helmikuuta 2010 kello 18.30 (UTC)

Jep. Mottista tuli suositeltu sivu. Tarkoitatko siis, että mistä yhteistyöprojektista tulee seuraavaksi suositeltu? --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 2. helmikuuta 2010 kello 18.41 (UTC)
 • Sitäpä hyvinkin. Xd (Keskustelu) 2. helmikuuta 2010 kello 18.44 (UTC)
Miten olisi jostakin vähän Mottia tärkeämmästä aiheesta? (Joskin tällä hetkellä ehdokkaat tuskin kuuluvat siihen kategoriaan.)--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. helmikuuta 2010 kello 18.56 (UTC)
Voisihan sitä yrittää. Muistan vielä sen kun Luke Skywalker oli projektin kohteena. Sitä muokattiin suurella innolla ja sen pituus kasvoi valtavasti, vaikka siitä ei suositeltua saatukkaan. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 2. helmikuuta 2010 kello 18.59 (UTC)
 • Otetaanko Tano yhteistyöprojektiksi täksi viikoksi ja seuraavaksi? Se on pitkä artikkeli. Xd (Keskustelu) 2. helmikuuta 2010 kello 18.59 (UTC)
Motti tuli tosiaan tehtyä niin nopeasti, että voisimme suorilta hypätä seuraavaan. Motti muotoilussa tosin on vähän korjattavaa, mutta se on pikkuvika. Tehdään vain Tanoa. Onpahan vähän enemmän aikaa keksiä, mitä pistän seuraavaksi tarjolle. Tosin Tanosta tuskin saa suositeltua, koska Clone Wars -sarjan jatkuessa sitä pitäisi päivittää jatkuvasti.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. helmikuuta 2010 kello 19.03 (UTC)
Ei niin, mutta eihän siitä pakko ole suositeltua saada, kunhan saadaan sitä pidennettyä. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 2. helmikuuta 2010 kello 19.05 (UTC)
Kun otamme Tanon, suosittelen että teemme sen tämäntyyppiseksi, eikä Wookieepedian artikkelin tyyppiseksi. Xd (Keskustelu) 2. helmikuuta 2010 kello 19.06 (UTC)
 • Joten, Tano YTP:ksi :-) Xd (Keskustelu) 2. helmikuuta 2010 kello 19.29 (UTC)
Katsotaan nyt mikä on muiden mielipide asiasta. Mutta kyllä tuo Tano ainakin minulle käy. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 2. helmikuuta 2010 kello 19.41 (UTC)
Sopii. --—LRP;840 (Yhteyden otto) 2. helmikuuta 2010 kello 19.47 (UTC)

Jediritarikunta[muokkaa]

Minusta Jedit ovat kuitenkin jo tämän wikin nimen perusteella tärkeitä, ja siihen nähden tuo artikkeli ei ole kovin kattava. Käviskö YT:ksi? LuKenobi 9. helmikuuta 2010 kello 18.52 (UTC)

 • Äänestys on käynnissä, mutta vain neljä ehdokasta kerralla. Voimme ottaa sen seuraavan kerran projektiksi. Xd 9. helmikuuta 2010 kello 18.54 (UTC)
Jediritarikunta oli ehdolla vasta pari viikkoa sitten tammikuussa, joten se tulee seuraavan kerran ehdolle aikaisintaan kesä- tai heinäkuussa minun aloitteestani. Se ei saanut yhtään ääntä silloin, joten muille tarjokkaille pitää antaa mahdollisuus.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 9. helmikuuta 2010 kello 19.01 (UTC)
 • Entäs itse artikkeli jedit, ei jediritarikunta? Nyt se on uo, mutta se tarvitsisi artikkelin. Xd 9. helmikuuta 2010 kello 19.02 (UTC)
Hmmm... Sitä sopii miettiä. Joku vain voisi ensin tehdä siitä edes tyngän. UO:ta en YT-ehdokkaaksi huoli, vaikka se ansaitsisikin oman artikkelin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 9. helmikuuta 2010 kello 19.04 (UTC)
Totta, jedeistä pitäisi tehdä oma artikkeli, ne ovat asia täysin erikseen. Ja meillä taisi ollakkin niistä artikkeli joskus, joku taisi mennä poistamaan sen ja pistämään tilalle uo:n. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 9. helmikuuta 2010 kello 19.30 (UTC)
JouMan teki sivun siirron sivuhistorian mukaan ja paikalle vain jäi uudelleenohjaus.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 9. helmikuuta 2010 kello 19.42 (UTC)

Krayn[muokkaa]

En nt tiedä tuosta neljännestä ehdokkaasta...Tännehän tulisi ehdottaa tärkeitä aiheita. Sitäpaitsi Wookieepediassa ei ole paljon tietoa, joten saattaa olla vaikeata muille kun kirjojen lukeneille tekemään jotain projektin eteen. Xd 16. helmikuuta 2010 kello 14.12 (UTC)

Kuka on Krayn?Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.24 (UTC)

Ja taas...[muokkaa]

...DS kirjoitti artikkelin valmiiksi päivässä :-) Joten, neext! Xd 16. helmikuuta 2010 kello 18.12 (UTC)

Heh heh, tänään sain tosiaan aikaan aika paljon. Hyvä niin, koska yleensä en jaksa kirjoitella mitään tynkää pidempää... :D Mutta kuitenkin, voisimme toki siirtyä seuraavaan. Muttei vielä, annetaan nyt yhteisön ensin äänestää seuraavaa projektia, joten jos nyt odotetaan päivä tai pari. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.14 (UTC)
Voisimme toisaalta ottaa loppuviikoksi sen Kendal Ozzelin, joka sai myös yhden äänen.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.17 (UTC)
Sitä ehdittäisiin parantaa vain vajaa vikko, mutta kerran tämä on jo valmis niin miksipä ei. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.19 (UTC)
Olihan Mottikin äänestyksessä suositelluksi jo ennen kuin se oli edes lakannut olemasta YT. Kyllä me Ozzelia ehdimme parantaa. Hothissa tosin huomasin pari käännöskummajaista, jotka voisin korjata.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.23 (UTC)
Joo, minä en ole mikään kieliopin mestari. :) Sinä sen sijaan osaat sen puolen, joten voit hoitaa sen. Minä tuskin jaksan/ehdin nyt taas lähiaikoina kirjoitella mitään pidempään, tänään oli sellainen vapaailta ettei ole ollut mitään sen kummempaa menemistä niin sain jotain aikaiseksikin. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 16. helmikuuta 2010 kello 18.37 (UTC)

Galaktinen sisällissota[muokkaa]

Joku voisi jossain vaiheessa aloittaa äänestyksen yhteistyöprojektista aiheena Galaktinen sisällissota, jolloin minäkin varmaan (ensi kertaa koskaan) tulisin mukaan projektiin. Jos itse aloittaisin yksinäni parannustyön, kyllästyisin varmaan jossain vaiheessa, ja homma jäisi siihen. Mutta tuo artikkeli näyttää aikamoiselta kun siinä on noin paljon tyhjiä kappaleita, pelkkiä otsikoita. Melko tärkeä sota, joten hyvä olisi laajentaa... —LRP;840 (Ota yhteyttä) 28. toukokuuta 2011 kello 15.01 (EEST)

Kyllähän tätä voisi, se vaikutti ihan lupaavalta Wookieessa. Odotetaan kuitenkin hetkinen niin saan uuden projektini valmiiksi. Sitä ennen se työllistää minut täydellisesti. X-wing (Pulinanurkkausluomukset ja töherrykset) 29. toukokuuta 2011 kello 13.47 (EEST)

Jatkoa?[muokkaa]

Nyt kun tänne on pitkän hiljaiselon jälkeen itseni lisäksi myös Dionne eksynyt muokkaamaan, niin ajattelin, että olisi jo korkea aika jatkaa yhteistyöprojekti-käytäntöä? Itse ainakin ehdottaisin, että noita "klassisia sankareita" (Han Solo, Anakin Skywalker, R2-D2, Wedge Antilles) ja Clone Warsin hahmoja (Ahsoka Tano, kapteeni Rex, Grievous, Ventress), ja suomennetun Expanded Universen (Thrawn- ja Jediakatemia-trilogiat, jeditehtävät, jedioppilaat, yms.) henkilöt pitäisi pitää etusijalla, aluksia, planeettoja ja tapahtumia unohtamatta, sillä ne ovat Suomessa ehkä haetumpia kun jotkut, mistä kukaan ei todennäköisesti ole koskaan kuullutkaan. Olen katsellut esimerkiksi tuota Clone Wars -osastoa ja klassisten elokuvien hahmoja, ja aika lyhyeltä näyttää (jotain Luke Skywalkeria lukuun ottamatta).

Nyt kun yhteisöä on paljon vähemmän kuin esim. pari vuotta sitten, eikö nyt pitäisi käydä vielä hanakammin käsiksi noihin tärkeisiin artikkeleihin, ja yhteistyöprojekti on mielestäni hyvä keino siihen. Itse asiassa vähän olen jo yrittänyt aloitellakin, ja aion jatkaa sen jälkeen kun Rishin kuun taistelu ja CT-782 ovat suositeltuja, mutta tarvitaan jotain järjestelmällisempää. Tarvitaan yhteistyöprojekti takaisin. Vai joudunko tekemään kaiken itse? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 3. elokuuta 2012 kello 17.58 (UTC)

Katsoin tuota Han Soloa juuri vähän aikaa sitten ja kauhistelin, miten surkea se on. Sille ainakin pitäisi tehdä jotain!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 3. elokuuta 2012 kello 18.16 (UTC)
Katson sitä huomenna omien projektieni ja roolipelin yhteydessä. Ja sen laatu tulee nousemaan .... .... ...paljon ;) X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 3. elokuuta 2012 kello 19.13 (UTC)
Ei se ainakaan huonontua voi. Teen siitä virallisen YT:n tällä puheella.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 3. elokuuta 2012 kello 19.16 (UTC)
Ah... Kyllä yhteistyöprojekti teki Han Sololle hyvää, lyhyessä ajassa saimme siitä väännettyä ihan älyttömän pitkän artikkelin :) Anakin Skywalker tarvitsee vähän enemmän aikaa, koska lukio jatkuu tuossa ylihuomenissa, mutta jos jaamme sen (itse meinasin enemmän keskittyä kirjoittelemaan The Clone Wars -jaksojen tapahtumista, jos sinä taas puuttuisit enemmän Darth Vaderiuteen, mistä ei mainita juuri mitään), saamme varmasti autettua sitä ainakin jonkun verran. Koulukuukausina vapaa-aikaa on vähemmän, joten ehdottaisin, että ytp:n aikarajaa kasvatetaan kahteen tai kolmeen viikkoon, jotta ehtisi jotain kirjoitellakin.
Anakinin jälkeen ajattelin ehdottaa Lando Calrissiania, joka on Jedipediassa vielä Haniakin hirveämmässä kunnossa, kun taas Wookieesta tietoa löytyy käännettäväksi vielä tuplasti paremmin kuin Solosta. Ja toinen kammotus on Jacen Solo, jolle olisi myös kipeästi tehtävä jotain. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 13.42 (UTC)
Lando on minunkin listallani, mutta pitäisi löytää muitakin kuin henkilöitä parannettavaksi: planeettoja, tapahtumia, etc.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. elokuuta 2012 kello 13.48 (UTC)
Henkilöt ovat ehkä niitä ...tärkeimpiä asioita Tähtien sodassa. Mutta jos ei kelpaa, niin... Millennium Falcon, Kapinaliitto, wampat, Alderaan, Geonosisin taistelu, yuuzhan vongien sota, Uusi tasavalta, TIE/ln tähtihävittäjä, Yavin 4, AT-AT, CHEWBACCA (!!!), Kashyyyk, Imperial I -luokan tähtituhoaja... Taisi tulla lueteltua kaikki Jedipedian ylpeydenaiheet yhteen rysäykseen, toivottavasti ei tullut liikaa huonoja uutisia kerralla... :P X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 14.24 (UTC)
Hyvä osa mainitsemistasi on joko ollut jo YT:nä tai ehdolla YT:ksi jossain kohtaa. Eivät saaneet suosiota eivätkä huomiota silloin... Ja mitä vongeihin tulee, olen rehellinen ja sanon: evvk. Kaikki Vector Primen jälkeen silittää meikäläistä pahan kerran vastakarvaan.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. elokuuta 2012 kello 14.29 (UTC)
No, ei kaikki voi aina kiinnostaa, itse olisin hyökännyt heti yuuzhan vongien sodan kimppuun ytp:nä, mutta ei väkisin... Kapinaliitto on ainakin niin kammottavassa kunnossa, että se on parasta ottaa heti Anakinin jälkeen. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 14.39 (UTC)
Voit toki korjailla vongeihin liittyviä juttuja ilman YT-projektiakin. Ei se oikein yt:tä olisi, jos toinen jättäisi sen kokonaan huomiotta. Olen SW harrastukseni aikana tehnyt kaksi pahaa rahojen tuhlausta: ensin ostaessani Vector Primen ja myöhemmin Dark Nest -trilogian kolme kirjaa... Karmeata tuubaa... Lisäksi riesanani on pino kaverin NJO-kirjoja, jotka se sälytti niskoilleni todettuaa, ettei tule koskaan pääsemään ylitse edes Vectorista, mitä en yhtään ihmettele.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. elokuuta 2012 kello 14.43 (UTC)
BUAHHAHAHHHAAA!!! No, aina ei voi voittaa... X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 14.48 (UTC)
Mutta ensiksi ytp:tä pitäisi vaihtaa, tämähän oli viimeinen päivä Hania, eikö totta? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 19.14 (UTC)
Tiedän. Mutta sille pitää antaa kaikki se aika, joka voidaan ;) Vaikka siihen tuskin tulee enää mitään lisää, kun ei ole oikein lähteitä käytettävissä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. elokuuta 2012 kello 19.22 (UTC)
Ja nyt kun innostuttiin, niin pitäisi saman tien rullata niin monta artikkelia tuollaisiksi mahti-pitkiksi kuin mahdollista ytp:n avulla. Syitä on monia:
   • Jedipedian tärkeistä aiheista kertovien artikkelien yleinen taso on kamalan alhainen
   • Pedian yleisilme paranee, kun artikkelit ovat pidempiä.
   • Laatuero Wikian Jedipedian ja virallisen välillä kasvaa.
   • Yhteistyöprojekti tuntuu toimivan; Solo sai yli 100 000 tavua lisää sisältöä!!!
Miksi siis jauhaa yhden mahtipitkän artikkelin parissa, kun muitakin pitäisi parantaa? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. elokuuta 2012 kello 19.29 (UTC)
Tell me something I don't know!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. elokuuta 2012 kello 19.42 (UTC)
Eikö ole jo aika jättää Threepio (josta ei lopulta syntynyt mitään) ja siirtyä seuraavaan projektiin? Tärkeimmistä artikkeleista ainskin Kapinaliitto on älyttömässä kunnossa (taisin äänestää sitä jo kuukausi sitten tai jotain...) Itselläni on tällä viikolla koeviikko, mutta jos projektille antaa poikkeuksellisesti aikaa vaikka kaksi viikkoa, niin saatamme saada ihmeitä aikaan sen hyväksi. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 25. tammikuuta 2013 kello 15.31 (UTC)
Sopii toivoa. Edellisen kerran, kun Kapinaliitto oli YP:nä, siitä ei tullut mitään. Tosin se sattui osumaan väliin, jonka aikana tehdyt muutokset tuhoutuivat yhdessä ShoutWikin kaatumisessa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. tammikuuta 2013 kello 09.44 (UTC)

Lopettaminen?[muokkaa]

Ehdotan yhteistyöprojektista luopumista. Nykyisellä käyttäjämäärällä ei ole mitään järkeä ylläpitää tätä käytäntöä, koska jokaisella on omat projektinsa eikä yhteistyöartikkelien muokkaaminen vaikuta kiinnostavan. --miki-- Avaa yhteys 4. joulukuuta 2015 kello 19.55 (UTC)

Yhteistyöartikkelit ovat mielestäni hauska ja yhteisöllisyyttä tuova tapa, jollaiseen olisi ollut kiva osallistua sillloin kun niitä vielä järjesteltiin!:) Kuitenkaan ne eivät valitettavasti tällä käyttäjämäärällä taida oikein onnistua. En ehkä poistaisi kuitenkaan toimintoa kokonaan, sillä VII saattaa tuoda lisäboostia meidän käyttäjä- ja kävijämäärään. (Ainakin mun utopistisissa märissä unissa) Obi-adi-jinn (keskustelu) 5. joulukuuta 2015 kello 13.49 (UTC)
Itse en lähtisi tekemään mitään ennen kuin ytp-vastaava Dionne tulee esittämään kantansa. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 5. joulukuuta 2015 kello 14.29 (UTC)