Keskustelu Jedipediasta:Ylläpitäjät

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wiki.png

Tämä on sivun ”Jedipedia:Ylläpitäjät” keskustelusivu.

Tämä sivu on tarkoitettu keskusteluun artikkeliin liittyvistä muutoksista, ei keskusteluun artikkelin aiheesta. Jos haluat keskustella aiheesta, tee se yleisen keskustelun foorumilla tai Jedipedian IRC-kanavalla. Muista allekirjoittaa kommenttisi neljällä tildellä (~~~~). Paina tästä aloittaaksesi uuden osion.

[+/–]

Uusi luokitteluapa[muokkaa wikitekstiä]

Tässä mietiskelin, että koska kaikki byrokraatit ovat myös ylläpitäjiä, pitäisikö meidän lopettaa heidän luokittelemisensa ylläpitäjiksi? --Jouman206 (Jotain asiaa? | Tekoseni) 23. lokakuuta 2009 kello 19.57 (UTC)

Sehän on itsestään selvyys että byrokraatti ja ylläpitäjä ovat teknisesti samanlaisia käyttäjiä, joten se on yhdentekevää minulle miten heidät luokitellaan. Kyllä tuo ehdotuksesi minulle sopii. --DARTH SIDIOUS 2 (Ota yhteyttämuokkaukseni) 23. lokakuuta 2009 kello 20.07 (UTC)

Ehdotuksia uudeksi ylläpitäjäksi[muokkaa wikitekstiä]

Ylläpitäjyys-äänestyksenhän voi aloittaa vain ylläpitäjä, joten ajattelin, että heitä pitäisi auttaa. Onko kellään ehdotuksia uudeksi ylläpitäjäksi (Xd:ksi Xd:n paikalle)? Itseäänkin saa ehdottaa.--Suurmestari 21. heinäkuuta 2010 kello 20.50 (EEST)

Niin, vain ylläpitäjä voi todella aloittaa käyttöoikeusäänestyksen. Siksi juuri keskustelua uuden ylläpitäjän valinta nousikin Wikian Jedipedian sivuilla puheeksi. Toki muut käyttäjät voivat antaa ehdotuksia vaikkapa tällä sivulla, jonka perusteella ylläpitäjä aloittaa äänestyksen. —LRP;840 (Ota yhteyttä) 21. heinäkuuta 2010 kello 21.03 (EEST)
Joillekin käyttäjille tämä voisi jopa käydä tunnustelusta äänestystä varten: kuinka moni olisi valmis kannattamaan häntä ylläpitäjäksi?--Suurmestari 21. heinäkuuta 2010 kello 21.30 (EEST)
Kuten ilmaisin myos vanhassa Jedipediassa, en nae tarvetta uudelle sysopille. He ovat loppujen lopuksi kayttajia, joille on annettu "siivoojan tyokalut", ja vandalismia Jedipediassa ei esiinny juuri ollenkaan. Sita paitsi viisi yllapitajaa on jopa liikaa nainkin "pienelle" wikille, ainakin mielestani. Mutta sehan on tosiaan vain minun mielipide. P.s. olen Islannissa, ei ole pilkkuisia a:ta taikka o:ta ;) Xd1358 21. heinäkuuta 2010 kello 22.51 (EEST)
Ei kai vanha kunnon Xd ole lopettanut yp-hommia? X-wing (Pulinanurkkausluomukset ja töherrykset) 24. heinäkuuta 2010 kello 11.46 (EEST)
En vapaaehtoisesti. Mutta nyt myös JouMan206 erosi virastaan. En kuitenkaan näe tarvetta uudelle ylläpitäjälle; DS2, Jack ja LRP hoitavat hommansa hienosti. Mutta jos myös Dionnen, joka ei ole muokannut hetkeen, oikeudet poistetaan kuuden kuukauden poissaolon jälkeen, voisimme harkita uuden ylläpitäjän valintaa. -- 1358 (Keskustelu) 24. heinäkuuta 2010 kello 22.02 (EEST)
Minun ehdokkaani seuraavaksi ylläpitäjäksi olisi X-Wing.--Suurmestari 25. heinäkuuta 2010 kello 16.01 (EEST)
Xwing on hyvä käyttäjä ja sopiva ehdokas ylläpitäjäksi, mutta kuten olen jo sanonut, Jedipedia ei tarvitse lisää ylläpitäjiä. Ylläpitäjät ovat ainoastaan tavallisia käyttäjiä "siivoojan" hommissa, elikä he siivoavat vandalismia jne. Vandalismia esiintyy erittäin vähän, ja muun muassa Jack Phoenix (:P) on melkein aina paikalla IRCissä, joten sinne voi mennä kysymään vandalisminpoistosta. Kuten joskus IRCissä sanoin, "Mitä ideaa on olla diktaattori jollei ole kansaa jota voi hallita", eli yhteisön pitää koostua eniten tavallisista tallaajista, ei ylläpitäjistä. Sitaatti ei ole ihan tarkka. -- 1358 (Keskustelu) 25. heinäkuuta 2010 kello 16.53 (EEST)

Tuota noin...[muokkaa wikitekstiä]

En tahtoisi sanoa tästä, mutta… Jos luemme sivun osiota, jossa kerrotaan ylläpitäjän oikeuksien poistamisesta (viittaan lähinnä kohtaan, jossa ilmoitetaan oikeuksien poiston syyksi se, että yp ei ole muokannut Jedipediaa puoleen vuoteen) ja sitten katsomme tämänhetkistä ylläpitäjien listaa, huomaamme erään harmillisen asian. LRP;840:n viimeisin muokkaus on päivätty 20. syyskuuta ja DS2:n 13. kesäkuuta 2012 (minkä lisäksi DS2 ilmoittaa jääneensä "eläkkeelle wikihommista"), eli melkein puolitoista vuotta sitten. Joten pelkään, että heidän oikeuksiensa poistoa tulisi harkita vakavasti. (p.s. I really, really, really don't want to be doing this…)--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 18. huhtikuuta 2014 kello 20.29 (UTC)

Olin itse asiassa puheissa Jack Phoenixin kanssa aiheen tiimoilta jokin aika sitten IRCin puolella (siitä on varmaan tosi kauan aikaa, sillä en ole IRCiä avannutkaan ties kuinka pitkään aikaan) ja tuolloin Jack uskoi, että kumpikin asianomaisista kavereista tulee vielä ja tekee räväkän comebackin täyttäen jälleen tuoreet muutokset bottimuokkauksillaan. DS:n kohdalla näin ei näemmä sitten käynyt, joten hänen byrokraattiutensa kannalla en enää kykene olemaan. LRP:kään ei tosiaan ole intoutunut, jonkun bottimuokkauksen hän kävi tekemässä, ilmeisesti välttääkseen oikeuksien poiston, mutta nyt hän on unohtanut tehdä senkin tai sitten hän on tehnyt JouManit eikä häntä vain enää kiinnosta. Epäilen, että kumpikin veijari on siirtynyt elämässään uusiin sfääreihin, ja hyvin luultavasti he eivät tule tarvitsemaan siellä Jedipedian yp-työkaluja.
"Do what must be done, Lord Vader. Do not hesitate. Show no mercy." X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 20. huhtikuuta 2014 kello 16.40 (UTC)
Toki, jos he (tai jompi kumpi) päättää myöhemmin palata kuvioihin mukaan aktiiveiksi, en näe estettä oikeuksien palauttamiselle. Mutta tämänhetkisessä tilanteessa heidän nimiensä esiintyminen yp-listalla saattaa hämätä. Esimerkiksi, jos jollain uudella tulokkaalla (toivottavasti jostain tulee uusia otuksia!) on kysymyt, he saattavat esittää ne epäaktiiville yp:lle, jolloin vastaus ehkä viipyy tai jää kokonaan tulematta, riippuen siitä huomaako joku toinen kysymykset.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 21. huhtikuuta 2014 kello 13.34 (UTC)
Aivan. Mutta itse ainakin aloitellessani ohjasin kysymykseni niiden käyttäjien keskustelusivuille, joiden nimiä näkyi keskustelusivullani. Mutta olet toki oikeassa. Mikäli aiot ehdottaa heidän oikeuksiensa poistamista Jack Phoenixille, on sinulla minun täysi tukeni. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 21. huhtikuuta 2014 kello 14.57 (UTC)
Ajat muuttuvat ja niin muuttuvat ihmisten tärkeysjärjestyksetkin. On varsin ymmärrettävää, että esim. opiskelu tai/ja palkkatyö ajaa Jedipedian muokkaamisen edelle. Uskon puhuvani koko yhteisömme suulla sanoessani, että Jedipedia on paljosta velkaa DS2:lle ja LRP:lle ja kunnioitamme valtavasti kaikkea sitä, mitä he ovat Jedipedian eteen tehneet.
Vaikkakin ainoa suoranainen riski — se, että joku onnistuisi murtamaan (ei-aktiivisen) ylläpitäjän tunnuksen salasanan — on mielestäni pääosin teoreettinen enkä henkilökohtaisesti koe ei-aktiivisia ylläpitäjiä suoranaisena "ongelmana", ymmärrän, että käytäntöjä tulee noudattaa ja että ei-aktiiviset ylläpitäjät saattavat aiheuttaa pienehköä hämmennystä esiintymällä mm. ylläpitäjälistalla.
Tämänhetkisten faktojen valossa joutunen kannattamaan esitystä kahden ei-aktiivisen ylläpitäjän oikeuksien poistamisesta. On kuitenkin todennäköistä, että jos — ja toivottavasti kun — toinen tai molemmat kunnioitetut yhteisömme jäsenet palaavat Jedipediaan, ei heille tuottane suuria ongelmia saada työkalunsa takaisin. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 21. huhtikuuta 2014 kello 15.56 (UTC)
Terve taas. En ole varsinaisesti tämän yhteisön jäsen, mutta otan nyt hieman kantaa tähän asiaan. Wikipedia-aktiivina tunnen periaatteen, että epäaktiivisten sysopien oikeudet poistetaan, mutta meillä päin kuuluu asiaan yrittää ottaa heihin yhteyttä hieman ennen määräajan umpeutumista. Onko näihin heppuihin yritetty edes ottaa yhteyttä? Olisi nimittäin erittäin reilua tiedottaa heitä ennen poistoäänestyksiä, heillähän voi olla ties kuinka hyviä syitä poissaoloon, tai muuta painavaa sanottavaa asiasta, toinen kaveri ei ole mitenkään edes ilmoittanut "lopettavansa". Kai teillä niitä yhteydenottoväyliä riittää, sähköpostitoiminnon lisäksi irkki, twitter, entä facebook? Windroid (keskustelu) 22. huhtikuuta 2014 kello 05.37 (UTC)
Itse en käytä IRCiä, joten en tiedä onko kukaan keskustellut heidän kanssaan sen kautta. Facebook yhteyttä heihin ei ole ja Jedipedian twitter tilin olemassaolon kaikki ovat tainneet unohtaa (minä mukana luettuna). Mutta olet aivan oikeassa, heillä on oikeus tietää siitä, että tämä aihe on otettu esiin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 22. huhtikuuta 2014 kello 05.53 (UTC)
Molemmille lähetetty sähköposti aiheesta ja selitetty tilanne.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 22. huhtikuuta 2014 kello 09.56 (UTC)
DS:ää taikka LRP:tä ei ole IRCissä näkynyt ainakaan puoleen vuoteen. 1358 (Keskustelu) 22. huhtikuuta 2014 kello 14.55 (UTC)
Tuli vähän pitempi stoori, ks. Keskustelu_käyttäjästä:DARTH_SIDIOUS_2#Me_is_back. :P --DARTH SIDIOUS 2 Talk 22. huhtikuuta 2014 kello 20.55 (UTC)
Mitenkäs tuon LRP:n tilanteen kanssa pitäisi tehdä, hän ei ole ilmoittanut itsestään ja viestin lähettämisestä on jo puoli kuukautta (melkein)? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 29. huhtikuuta 2014 kello 10.28 (UTC)
Käytännöt on tehty noudatettaviksi, joten mielestäni oikeudet tulisi poistaa ellei kohta tule jotain ilmoitusta.--miki--Avaa yhteys 29. huhtikuuta 2014 kello 11.16 (UTC)
Käytäntöjä tulee todellakin seurata. Huomauttaisin kuitenkin, että Xwingillä kävi pieni laskuvirhe. Tämän keskustelun aloittamisesta on kohta puoli kuukautta, mutta varoitusviestin lähettämisestä sähköpostilla vasta viikko (jonka aikana olisi kuitenkin melkein luullut jo jotain kuuluvan). Mutta ehkä odotamme vielä tämän viikon loppuun.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 29. huhtikuuta 2014 kello 12.28 (UTC)
Sitä se pitkän matikan opiskelu tuottaa :P Mutta, odotetaan ihmeessä. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 29. huhtikuuta 2014 kello 14.32 (UTC)
Odotas vaan AMK:n/yliopiston matikkaa. :P Ja no, LRP:stä ei ole kuulunut eikä ole vastannut mihinkään yhteydenottoyrityksiin. Hiljattain uusittu käytäntöhän ei ollut vielä nykymuodossaan voimassa viisi kuukautta LRP:n viimeisimmästä muokkauksesta, jolloin varsinainen varoitus olisi pitänyt tämänhetkisen standardin mukaan antaa, joten mitäs jos sovitaan nyt vaikka näin hieman soveltaen, että oikeudet poistetaan 6. toukokuuta, jolloin varoituksesta tulee kuluneeksi kaksi viikkoa, puolet varsinaisesta "varoitusajasta". --DARTH SIDIOUS 2 Talk 4. toukokuuta 2014 kello 17.48 (UTC)
Kuulostaa ainakin minun korvaani suunnitelmalta. Katsotaan, josko mies vielä innostuisi tässä illan aikana vastaamaan. Ei tekisi mieli puukottaa vanhaa kunnon Lerppaa selkään, mutta kuten on sanottu, käytännöt on tehty noudatettaviksi. LRP'kin varmaan tajuaisi sen. Toki, mikäli hän innostuu jälleen aktivoitumaan, hänelle ei lienee tuottaisi vaikeuksia saada oikeutensa takaisin niin halutessaan. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 5. toukokuuta 2014 kello 18.01 (UTC)
Ei vastalauseita tästäkään suunnasta. Ja, jos jäbä aktivoituu myöhemmin uudelleen, oikeuksien palauttamista voidaan pohtia silloin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 5. toukokuuta 2014 kello 18.54 (UTC)
Tehty. Yksi aikakausi Jedipediassa on päättynyt. :/ Mutta toivottavasti ei lopullisesti. :-) Ja niinhän se menee niin täällä kuin eduskunnassakin, aika kuluu, porukka vaihtuu. --DARTH SIDIOUS 2 Talk 6. toukokuuta 2014 kello 10.07 (UTC)
Sellaistahan se on. Sitten täytyy vielä vähän sorkkia järjestelmäviestiä, joka saa LRP:n nimen näkymään vahvistetulla vihreällä tuoreissa muutoksissa, kun tuoreiden muutosten katsoja ei ole kirjautuneena sisään.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 6. toukokuuta 2014 kello 12.23 (UTC)