Keskustelu käyttäjästä:Jack Phoenix/Arkisto 3

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 22. maaliskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sebulba

Tuota Sebulba -sivua ei kai ole vielä tuotu tähän wikiin. Uskoakseni onnistuin viemään sen vanhasta Jedipediasta, mutta (jos olen ymmärtänyt oikein) ylläpitäjän pitäisi vielä tuoda se.--LuKenobi Roskapostilaatikkoni - Töhertelyni 23. heinäkuuta 2010 kello 16.36 (EEST)

Toin sivun vanhasta pediasta. Nyt sitten vain muokkaamaan. :-) --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 23. heinäkuuta 2010 kello 17.43 (EEST)

OK. Muuten, nyt kaikki muiden wikien kieltenväliset linkit vievät vanhaan pediaan. Ratkaisuja? --LuKenobi Roskapostilaatikkoni - Töhertelyni 24. heinäkuuta 2010 kello 15.30 (EEST)

Saksankielinen Jedipedia ei ole Wikian wiki, joten sitä voimme pyytää päivittämään linkkinsä. Muistaakseni DS puhuu jopa melko hyvää saksaa, joten uskon sen hoituvan kohtuullisen helposti. ;-) Sama on puolankielisen Tähtien sota -wikin, Biblioteka Ossuksen, kanssa. Loput Tähtien sota -wikit ovatkin sitten Wikian ylläpitämiä, joka tuottaa vaikeuksia. Kunhan muutto virallistetaan (aika varmaltahan se nytkin jo näyttää, 9 puolesta eikä yhtään vastaan), lisäämme Wikian pediaan JavaScript-koodinpätkän, joka ohjaa automaattisesti käyttäjät tänne.
Eli tulevaisuudessa: käyttäjä napsauttaa kieltenvälistä linkkiä Wikian ylläpitämällä sivustolla suomenkieliseen Tähtien sota -wikiin → hän pääsee vanhaan Jedipediaan → JavaScript-koodi ohjaa hänet saman tien tänne
Luonnollisesti haluaisimme tuon välivaiheen (se, että käyttäjä käy "kääntymässä" Wikian pediassa) pois, mutta se voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Historia on näyttänyt sen, että Wikia ei kovin helpolla hyväksy muuttoja pois Wikiasta; mikäli otamme yhteyttä Wikiaan, on mahdollista, että he poistavat nykyisten ylläpitäjien ja byrokraattien oikeudet Wikian Jedipediassa, jonka jälkeen olisikin olemassa kaksi, tavallaan keskenään kilpailevaa Jedipediaa. Ja tämä on ehdottomasti tilanne, jota emme halua. --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 24. heinäkuuta 2010 kello 16.20 (EEST)

Botit tuoreissa muutoksissa

Onko olemassa keinoa saada botit näkymään suoraan tuoreissa muutoksissa? Tällä hetkellä pitää erikseen klikata kohtaa "näytä botit", jotta ne saa näkyviin, mikä on huono homma, koska niiden tekemisten tarkkailu on silloin huomattavan hankalaa. Ja kuten olen aikaisemminkin sanonut en aina ihan luota bottien tekemisiin (esim. HotCat vaihtanut kokonaisia artikkeleita venäjäksi ja sekoittanut useita kertoja Valin "Hal" Hornin ja Valin Hornin interwikilinkit). Botis siis tarvitsevat vahtimista ja se on hankalaa, jos ne eivät näy tuoreissa muutoksissa. Koetin korjata asiaa oman asetussivuni kautta, mutta siellä ei ollut mitään kohtaa, johon olisi voinut valita "näytä botit tuoreissa muutoksissa" tai vastaavaa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 11. marraskuuta 2010 kello 00.41 (EET)

Olet oikeassa, asetuksissa ei ole mitään tähän liittyen. Yksinkertaisin tapa saada botit näkymään olisi tietenkin poistaa niiden bottimerkintä, mutta silloinhan ne näkyisivät kaikille aina, joskus jopa tukkien tuoreiden muutosten listan. Tällä hetkellä Jedipediassa on kaksi bottia: allekirjoittaneen Ashley Bauer ja HotCat. Ashley Bauer ei ole ollut toiminnassa elokuun jälkeen, mutta HotCat on aktiivinen melkein päivittäin.
Yksinkertaista ratkaisua ongelmaasi ei oikeastaan ole ja olen samaa mieltä kanssasi bottien luotettavuudesta; olen kuitenkin sitä mieltä, että jos käy niin, että botti ei toimi toivotulla tavalla, omistajalle pitäisi ilmoittaa asiasta ja tarvittaessa jopa bottimerkintä poistaa Jedipediassa. Emmehän me halua tänne vandaalibotteja, tavallisissa ihmisvandaaleissakin on välillä tarpeeksi. --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 11. marraskuuta 2010 kello 00.52 (EET)
Eli pitää vain aina välillä muistaa klikata tuoreiden muutosten sivulla käskyä "näytä botit", minkäs muunkaan sille tekee. Ja suurimman osan ajastahan ne toimivat ihan hyvin. Vaikka molemmilla boteilla on ollut huonot hetkensä... ;)--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 11. marraskuuta 2010 kello 00.57 (EET)

HotCat ja Hal Horn

Estääkö sivun suojaaminen botteja? Jos laittaa asetukseksi "vain ylläpitäjät"? Minua alkaa hiljalleen kismittää se, kun HotCat "korjaa" Hal Hornin interwikilinkit päin mäntyä ohjaamaan Valin Hornin artikkeliin, joka on siis aivan eri henkilö (isoisä ja pojanpoika).--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 21. marraskuuta 2010 kello 12.43 (EET)

Kyllä, ellei botilla ole ylläpitäjän oikeuksia (mutta Jedipediassa ei ole yhtään ylläpitäjäbottia, joten siitä ei ole huolta). --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 21. marraskuuta 2010 kello 16.27 (EET)
Hyvä homma. Täytyy tosin muistaa laittaa keskustelusivulle selitys, mistä on kyse...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 21. marraskuuta 2010 kello 16.47 (EET)

IRC-ongelmia

Morjensta taasen! Minulla ei IRC suostu yhdistämään, se antaa ainoastaan vikailmoituksen "Connection to irc://shoutwiki.com/ (irc://shoutwiki.com/) refused." Osaisitko auttaa asiassa?

Hyvää joulunodotusta! ;) JouMan206 25. marraskuuta 2010 kello 14.28 (EET)

Käytätkö omaa IRC-ohjelmaa vai ShoutWikin CGI:IRC:iä? Jos ensimmäistä, niin oletko kokeillut CGI:tä ja jos kyllä, toimiko se? Et ole ensimmäinen, joka ilmoittaa tästä virheestä; omituista kyllä, en itse ole törmännyt siihen eikä kovin moni muukaan. :-/ Kysyn tekniseltä tiimiltämme josko he tietäisivät mistä on kyse.
Hyvää pikkujoulua ja joulunodotusta sinullekin! :-) --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 25. marraskuuta 2010 kello 15.46 (EET)

Mietin vain...

Pitäisiköhän meidän lätkäistä LtNOWIS:ille esto vanhan Jedipedian puolella? Ei tietenkään missään tapauksessa täällä, mutta tuolla vanhassa, jotta hän lakkaisi muokkaamasta siellä olevia artikkeleita. Hänelle on ilmoitettu (englanniksi), että Jedipedia on muuttanut ja muokkaukset tulisi tehdä täällä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 22. joulukuuta 2010 kello 15.21 (EET)

Sopii minulle. En voi ymmärtää, miten jotkut — varsinkin sen jälkeen, kun he ovat saaneet tiedon muutosta — muokkaavat sitä vanhaa wikiä... --Jack Phoenix ShoutWiki Staff (contact) 22. joulukuuta 2010 kello 15.34 (EET)
Tehty. Katsotaan, mitä seuraavaksi tapahtuu...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 22. joulukuuta 2010 kello 15.44 (EET)

Hakupalkkikuvat

Teetkö saman korjauksen Fanonkin hakupalkkikuviin? Kiitos.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. toukokuuta 2011 kello 22.12 (EEST)

Tehty! --Jack Phoenix 10. toukokuuta 2011 kello 22.16 (EEST)
Kiitos, Jack. Olet kunnon sankari, kun viitsit auttaa avutonta koodaajaa. Ja jaksoit vielä kaikkien valitukset ShoutWikin onglemien aikana.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. toukokuuta 2011 kello 22.18 (EEST)

Jättilogo-onglema!

Onko jossain järjestelmäviesti, jonka kautta voi vaikuttaa wikin vasemmassa ylänurkassa olevan logon kokoon? Fanon wikin puolella valittiin uusi logo, mutta kun latasin sen, lopputulos oli katastrofalinen. Apua? Vai pitääkö vain tyytyä pienentämään logoa?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. toukokuuta 2011 kello 01.07 (EEST)

Tai oikeastaan... Unohda koko asia. Onnistuu helpommin, kun vain tyydyn pienentämään logon. No big deal.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. toukokuuta 2011 kello 01.21 (EEST)

Foorumit

Minne meidän kaikki foorumimme ovat kadonneet? Kaikki "Foorumi" alkuiset sivut ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Sekä täältä Jedipediasta että Star Wars Fanon Wikistä. Mysteeri?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. kesäkuuta 2011 kello 23.23 (UTC)

Minne ikinä ne eilen illalla hävisivätkään, ne ovat nyt tulleet kiltisti takaisin ja näyttäisivät toimivan moitteettomasti. Mystistä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 3. kesäkuuta 2011 kello 08.31 (UTC)

Tämmöinen pieni ja vähäpätöinen asia...

...mutta kuitenkin, nyt kun innostuit noita pyöreitä kulmia pyörittelemään, niin Google Chromen käyttäjänä olisi ihan kiva, jos ne saisi näkymään myös täällä...? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 10. heinäkuuta 2012 kello 17.31 (UTC)

Kokeile nyt. :-) --Jack Phoenix (keskustelu) 10. heinäkuuta 2012 kello 17.36 (UTC)
Eipä toimi, mutta eipä tuo nyt niin tärkeää ole... ;) X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 10. heinäkuuta 2012 kello 17.55 (UTC)
Muistithan tyhjentää selaimen välimuistin (CTRL+F5 IE:llä/Firefoxilla, Chromella saattaa olla jokin muu näppäinyhdistelmä)? Entä kokeilitko action=purge:n lisäämistä URL:iin, eli esim. http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Etusivuhttp://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Etusivu?action=purge ? --Jack Phoenix (keskustelu) 10. heinäkuuta 2012 kello 18.01 (UTC)

Artikkelien kokonaismerkkimäärät

Heipsistä, Jack! Toivottavasti kaikki hurisee hyvin. Yritimme tässä Xwingin kanssa herätellä YT-projektia henkiin, mutta vastaan tuli ongelmainen. Aiemmin artikkelien "histori" sivulla näkyneet kokonaismerkkimäärät ovat kadonneet, joten niiden perusteella ei oikein voi laskea YT-projektien etenemistä. Onko jokin keino palauttaa ne näkyviin? Toiseksi, vähemmän merkittävänä asiana huomasin, että muokkauslaskurit tekevät hassuja asioita, mutta ne nyt eivät ole mitään iso ongelma. Kivaa, että ShoutWikin asiat rullaavat taas!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 3. elokuuta 2012 kello 19.39 (UTC)

Mielenkiintoisen ongelman löysit! Ryhdyin tutkimaan asiaa, ja lopulta löysin r111800:n sekä bugin numero #34449. Lyhyesti sanottuna: haluamasi tieto on siellä, muttei todellakaan helposti löydettävissä. Ollessasi historiasivulla, pidä hiiren kursoria (+1 000) tai (-1 000) -kohdan (lisättyjen/poistettujen merkkien lukumäärä) päällä ja näet tekstin "X tavua muutosten jälkeen", jossa X on haluamasi lukumäärä (artikkelin tietyn version merkkimäärä). Tämä siksi, että jonkun mielestä historiasivu on jo "niin sotkuinen" ja ilmeisesti lisättyjen/poistettujen merkkien määrä on kiinnostavampi kuin merkkien yhteismäärä muutosten jälkeen...
Muokkauslaskuriongelmalla ilmeisesti viittaat siihen, että {{Toiminnot:Muokkauslaskuri/Joku käyttäjä}} näyttää todellisuudesta poikkeavan (itse asiassa käyttäjän wikienlaajuisen) muokkausmäärän, verrattuna esim. asetussivuun? Olet oikeassa, kyseessä on ohjelmointivirhe, jonka korjasin hetki sitten, kiitos ilmoituksesi. :-) Korjaus ei ole vielä käytössä, päivitämme sivuston taas 4. päivän jälkeen, kunhan olemme tehneet erinäisiä huoltotöitä palvelimeen (kts. blogikirjoituksemme).
Erittäin hienoa nähdä, että sinä ja Xwing jaksatte luoda uusia sivuja ja parantaa vanhoja! Jedipedia (ja ShoutWiki yleisestikin) tarvitsee kaltaisianne käyttäjiä. :-) --Jack Phoenix (keskustelu) 3. elokuuta 2012 kello 22.24 (UTC)
Kiitos ongelmien selvittämisestä. Mukavaa, että kaikki rullaa taas. Pitäisi vain löytää jostain lisää käyttäjiä. ;) --Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 6. elokuuta 2012 kello 07.04 (UTC)

Yksinäistä...

Meidän pitäisi etsiä tosissaan jostain lisää käyttäjiä... Täällä on vähän tylsää yksinään, kun Xwingkin lähti "wikilomalle". Mutta mistäpähän me niitä oikeastaan löydettäisiin. Vanha sakki on haihtunut ties minne.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. elokuuta 2012 kello 16.10 (UTC)

Auts, niinpäs näyttää. :-/ Yhteisöllisyys on se, mikä tekee wikeistä loistavia — ja yhteisön puuttuminen, no, se ei ainakaan auta asiaa. Verrattuna englanninkieliseen maailmaan ja wikeihin, meillä on huomattavasti suurempi haaste edessämme, koska suomella on merkittävästi vähemmän puhujia ja mahdollista osallistujakuntaa rajoittaa vielä aihe, sillä aiheemme (Tähtien sota) ei ole sellainen, josta jokainen tietäisi jotain.
Edellämainitut seikat huomioon ottaen Jedipedia on enemmänkin kuin onnistunut projekti, muttei tietenkään valmis. Olemme päihittäneet ranskan-, unkarin- ja portugalinkieliset kollegamme, mutta paljon on matkaa englanninkielisen — tai edes espanjankielisen — version artikkelimäärään. Olen kuitenkin kiitollinen kaikesta, mitä tämän yhteisön jäsenet ovat täällä saaneet aikaan. :-)
Haluan myös kiittää sinua, Dionne, siitä, että olet jaksanut tehdä aivan valtavasti Jedipedian eteen. Katsoin juuri viestisi inspiroimana tuoreita muutoksia, ja wau, olet oikein ahkeroinut päivän sitaattien parissa! Se on projekti, joka olisi monelta — rehellisyyden nimissä mainittakoon, että myös allekirjoittaneeltakin — tekemättä.
Alkuperäiseen "ongelmaan" palatakseni...väen rekrytoiminen on vaikeaa, eikä "kloonisivustomme" entisellä palveluntarjoajallamme ainakaan asiaa auta sotkemalla hakukoneiden tuloksia yms.
En tiedä, onko enää edes olemassa minkäänlaista suomenkielistä Tähtien sota -portaalia; pilvikaupunki.net, myöhemmin tähtiensota.net, oli sellainen, mutta se joutui hakkeroinnin (tai jos aivan tarkkoja termeistä ollaan, niin krakkeroinnin) kohteeksi ja ymmärtääkseni lopetti toimintansa. Mieleeni ei tule kuin yleisemmät keskustelupalstat esim. peleistä, elokuvista jne. ja sitten Suomi24-tyyliset "kaikkea kaikesta" -keskustelupalstat.
Toki yksi vaihtoehto olisi ulkomaiset keskustelualueet, kuten esimerkiksi Rebelscum.comin keskustelupalsta, mutta moisilla pyörii yleensä melko vähän suomalaisia ja niidenkin vähäisten tunnistaminen voi olla haastavaa, koska kaikki eivät mainosta asuinpaikkaansa profiileissaan.
--Jack Phoenix (keskustelu) 24. elokuuta 2012 kello 17.35 (UTC)
Niinhän se on. Yhteisö ja yhteistyö ovat juuri se, mikä tekee wikeistä mahdollisia ja hyödyllisiä.
Ja mitä sitaatti-projektiini tulee, vain vähäinen tutkiminen osoitti minulle, että sille oli vain pakko tehdä jotain. Siellä on vieläkin ihan kamalia kukkasia, mutta ainakin nyt pari seuraavaa kuukautta on hoidossa. Ainoa, mikä minua siinä rajoittaa on, että suurin osa SW kirjoistani on tällä hetkellä paikassa "jemma", enkä pääse niihin käsiksi helposti. Asiat helpottunevat, kunhan jostain löytyy asunto ja saan oikean kirjahyllyn! Tai kaksi, tai kolme tai monta...
Olen aina välillä uteliaisuudesta katsellut, mitä on meneillään "vanhalla puolella", ja siellä on melko kuollutta myös. Ja silloin tällöin ärsytän niitä laittamalla täällä parantelemiini artikkeleihin "linkkejä" tälle puolelle. Ja Wookieetahan ei meillä edes olisi mahdollisuus ottaa kiinni, vaikka miten yrittäisimme! Se on ihan eri tasolla meidän kanssamme. Mutta pitäisi kyllä saada 5000 artikkelia täyteen ennen vuoden vaihdetta, vaikka sitten joutuisin tekemään sen yksin! Hmmm... Jos kirjoittaa artikkelin tai kaksi per päivä, sen pitäisi olla vielä peräti mahdollistakin...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. elokuuta 2012 kello 17.55 (UTC)
Toivottavasti saavutamme tuon tavoitteen ja toivottavasti et joudu sitä tekemään yksin! Autan mieluusti sikäli kun ehdin, ja joskus on vain niin kiireisiä päiviä...pitäisi kyllä ihan oikeasti aloittaa joku käännösprojekti, jotta saisin kannettua korteni kekoon. --Jack Phoenix (keskustelu) 27. elokuuta 2012 kello 14.23 (UTC)

Esiintymislista-malline

Minulla on ongelma. Olen vähän "käsi" mallineiden kanssa, vaikka kopioin niitä kyllä sujuvasti muualta ;). Tein (tai siis kopioin ja käänsin) joskus aikaa sitten Fanon Wikin puolelle mallineen esiintymislistojen tekoon. Otin sen käyttöön nyt myös tällä puolella, mutta se näyttää hassulta. Jotkut osiot se asettaa sievästi ja tasaisesti, kun listan "jakaa" osiin, mutta jotkut muut osiot asettuvat vähän hassusti eri kohtiin. En tiedä, mistä se johtuu, ja vaikka olen koettanut tutkia mallinetta ja katsoa, olenko tehnyt siinä jonkin virheen, en ole huomannut mitään eroa Wookieen vastaavaan.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 27. elokuuta 2012 kello 11.48 (UTC)

Kukaan ei ole väittänytkään, että MediaWikin mallineissa on minkäänlaista päätä tahi häntää. :-) Itse asiassa Tim Starling, ohjelmoija, joka kirjoitti ParserFunctions-lisäosan ({{#if:}} ja kumppanit), lopulta kyllästyi niin paljon MediaWikin malline"kieleen", että hän loi uuden lisäosan, joka mahdollistaa Lua-ohjelmointikieelen perustuvien mallineiden luomisen ja käyttämisen. Tämä on kuitenkin vasta kokeiluasteella, joten kestänee muutama aika ennen kuin se tulee käyttöön laajemmalti.
Valitettava tosiasia useiden mallineiden kohdalla on, että ne vaativat joko CSS-tyylejä, JavaScript-koodia tai molempia. Yleensä tätä tosiseikkaa ei missään ole mainittu, se pitää vain "tietää"...
Olen yhdessä ShoutWikin henkilökuntaan kuuluvan Cookin kanssa tutkinut ongelmaa, mutta...en vain tajua sitä. Meidän versiossamme koko ruma listaus näkyy sellaisenaan eikä piilota(/näytä)-painiketta edes ole siellä (se on JavaScript-pohjainen juttu)!
Omat ideani ovat käytännössä jo loppuneet eikä herra Cook myöskään päässyt paljoa pidemmälle, joten yritän kysyä muutamilta MediaWiki-guruilta apua ja toivon, että saamme tämän ongelman ratkaistua kohtuullisessa ajassa. --Jack Phoenix (keskustelu) 27. elokuuta 2012 kello 14.23 (UTC)
Sittenhän on ihan ymmärrettävää, etten minä tajunnut siitä senkään vertaa ;). Mutta kiitos sinulle ja Cookille avusta asian selvittelyssä. En edes huomannut sen "piilota" mahdollisuuden puuttumista. Minua vain ärsytti se, kun sarakkeet ovat ihan missä sattuu, kun ne wookieen puolella ovat aina niin siististi samalla mitalla.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 27. elokuuta 2012 kello 14.31 (UTC)

Luokkamuutoksia

Onko sinulla vielä "Ashley Bauer" käytössäsi? Onko mahdollista käyttää bottia vaihtamaan kaikki "tähtialuksiksi" käännetyt luokkien nimet "avaruusaluksiksi"? Vai pitäisikö meidän tehdä jonkinlainen yhteinen sopimus ensin siitä, kumpaa käännöstä käytämme sanalle "starship", jonka kirjaimellinen käännös toki on "tähtialus"—kyse on ehkä vain minun mielipiteestäni, mutta kuulostaa vähän kököltä käännökseltä—ja sitten käyttää sitä kaikissa tilanteissa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. syyskuuta 2012 kello 17.59 (UTC)

En suoranaisesti muista, missä botin tiedostot ovat, mutta kyllähän se on aivan mahdollista laittaa botti asialle (joko minun tai jonkin toisen henkilökunnan jäsenen hallinnoima sellainen).
Mielestäni molemmat sanat ovat toki hyviä ja kuvaavia (tähtialus = alus tähtienväliseen liikkumiseen; avaruusalus = alus, jonka avulla pääsee avaruuteen/voi liikkua siellä), joten osittain kyse on makuasiasta(kin). On kuitenkin kiistämätön fakta, että avaruusalus on populaarikulttuurissa(kin) se tunnetumpi termi; Google löytää 215 000 tulosta hakusanalle "avaruusalus" (ilman lainausmerkkejä), ja vain 2230 tulosta hakusanalle "tähtialus".
Tämän tiedon nojassa ehkäpä kannattaisin enemmän sanaa "avaruusalus", jo pelkästään sen tuttuuden tähden.
Mainittakoon myös, että olisin itse jonkin verran kiinnostunut tarkastamaan sanan Death Star suomennosta; Jedipediassakin käytetään sanaa "Kuolemantähti", mikä on sinänsä aivan oikein ja sanantarkka käännös englannin sanoista, mutta itselleni tutumpi sana on "Kuolontähti", joka esiintyy mm. erinäisissä (viime vuosituhannen ;-) ja tämänkin vuosituhannen) Tähtien sota -aiheisissa sarjakuvissa ja alkuperäisen trilogian tekstityksissä (muistaisin, että ainakin TV-esityksien tekstityksissä, mutta todennäköisesti myös VHS- ja DVD-versioidenkin tekstityksissä).
Google löytää tänään 3120 tulosta hakusanalle "Kuolemantähti" ja 5130 tulosta hakusanalle "Kuolontähti".
--Jack Phoenix (keskustelu) 12. syyskuuta 2012 kello 18.23 (UTC)
Tongin tuossa juuri pikaisesti lävitse Kuvitetun oppaan, jossa ovat kaikki kuvitetut oppaat yhdessä. Sen vastaus ongelmaan: sekä "tähtialus" että "avaruusalus" ovat käytössä. Löysin myös pari "tähtilaivaa". Death Star oli siinä "Kuolemantähti", mutta muistaisin vanhoissa sarjakuvissa olleen "Kuolontähti" versiota. Ja sitten olkoonkin virallinen lähde, mutta en ole aina samaa mieltä Kuvitetun oppaan käännöksistä, se kun kirjoittaa Keisarinkin isolla ja vähän muuta outoa. Pitäisi tietysti voida käydä lävitse kaikki viralliset suomennokset, jotta näkisi, mitä on käytetty koska ja missä, mutta se taitaa nykyisellään olla mahdotonta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. syyskuuta 2012 kello 18.28 (UTC)

Hakupalkkikuvat (vol. 2)

En enää muista, miten hakupalkkikuvia pystyi muuttamaan. Aioin kääntää niissä nyt näkyvän "Search" tekstin suomeksi sanalle "Haku", mutta en löydä kuvia, kun en tiedä niiden nimeä, eikä meillä taida olla yhtä yksittäistä luokkaa kaikille hakupalkkikuville, jonka kautta niihin pääsisi helposti käsiksi. (Samaan aiheeseen viitaten, Fanonin puolella hakupalkkikuvat eivät toimi ollenkaan tällä hetkellä) Opin aika näppäräksi hakupalkkikuvien säätämisessä aikaisemmin, mutta en enää muista, miten se tapahtui. Joku järjestelmäviesti se oli, mutta...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 06.57 (UTC)

Ah... Sokea minä. En huomannut kyselleeni aiheeseen liittyviä sinula aikaisemminkin, mikä auttoi sen verran, että löysin oikean järjestelmäviestin. Katsotaan, saanko homman korjattua itse sen kautta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 06.59 (UTC)
Kuten ehkä huomaat, onnistuin tekemään tänne haluamani muutoksen. Nyt siis pitää enää selvittää, miten ne saa aktivoitua Fanon Wikin puolella. Olen vähän arka sorkkimaan järjestelmäviestejä, jos en tiedä, mitä teen. Ja tässä tilanteessa en tiedä, mitä teen.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 10.36 (UTC)
Ah, mahtavaa! Olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että olisi hienoa saada nuo kuvat käännettyä suomeksi, mutten ole koskaan muistanut kysyä luottokuvankäsittelijältäni asiasta (itse kun olen melko huono kuvanmuokkauksessa...).
Hakupalkkikuvat ovat JavaScript-pohjainen juttu, joiden koodi löytyy sivulta Järjestelmäviesti:Monobook.js — jokseenkin suosittelisin lataamaan koodin MediaWiki.org:in MediaWiki:SearchIcons.js-sivulta. Se toimisi siis näin käytännössä:
SearchIcons_iconMap = [
	// Kuvatiedoston URL-osoite, yksi välilyönti, sen jälkeen artikkelin nimi
	'http://example.com/path/to/some/search_icon.png Foo Bar',
	'http://example.com/path/to/another_search_icon.png Baz'
];

// Ladataan lopuksi se JavaScript-kooditiedosto, joka tekee kaiken työn :)
mw.loader.load( '//www.mediawiki.org/w/index.php?title=MediaWiki:SearchIcons.js&action=raw&ctype=text/javascript&smaxage=21600&maxage=86400' );
Tarvitset myös muutamat CSS-tyylit (kts. MediaWiki:SearchIcons.js-sivu MediaWiki.org:issa), mutta ne ovat todennäköisesti jo siellä, mikäli hakupalkkikuvahomma on aiemmin ollut Fanon Wikissä käytössä.
Mikäli tarvitset apua tämän kanssa, ota ihmeessä minuun yhteyttä! --Jack Phoenix (keskustelu) 15. syyskuuta 2012 kello 13.17 (UTC)
Se oli kyllä aiemmin käytössä, mutta poistettiin jossain kohtaa käytöstä syystä, jota en enää muista. Ja tuo media-wikin linkki ei tahdo aueta minulle, joten en pääse katsomaan mainitsemiasi CSS-tyylejä.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 13.35 (UTC)
Tein, mitä uskalsin yrittää Fanon wikissä, mutta en saanut hakupalkin kuvia näkyviin. Sain kyllä sivun hetkeksi muuten lahjakkaasti sekaisin. Se muun muassa luuli hetken olevansa Jedipedia, kun kopioin koodeja suoraan täältä ja lätkin niitä fanonin puolelle. Nyt en kyllä enää aio koskea mihinkään, jotta en sekoita asioita yhtään pahemmin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 14.22 (UTC)
Nyt pitäisi toimia; saattaa olla, että sinun tarvitsee tyhjentää selaimesti välimuisti (CTRL + F5 Internet Explorerilla ja muistaakseni sama toimii Firefoxissakin), ennen kuin näet hakupalkkikuvat.
Ongelma oli hieman monimutkaisempi kuin kuvittelinkaan: Fanon-wikissä oli käytössä vanha versio yhdestä funktiosta (storePageName() nimeltään, määritetty Järjestelmäviesti:Common.js-sivulla). Koska kyseessä oli vanha funktio, se ei enää toiminut nykyisin käyttämämme MediaWiki-version kanssa. Korjasin ongelman kopioimalla uuden version kyseisestä funktiosta Jedipediasta ja nyt homma toimii. :) --Jack Phoenix (keskustelu) 15. syyskuuta 2012 kello 15.39 (UTC)
Kiitos oikein paljon! Näyttää tosiaan toimivan nyt kunnolla. Jippii!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. syyskuuta 2012 kello 15.43 (UTC)

Tilin mitätöinti..?

Hei pitkästä aikaa! Olen ollut poissa toiminnasta jo pari vuotta, enkä ole todennäköisesti ikävä kyllä palaamassa takaisin. Siksipä kysynkin, olisiko sinun mahdollista jollain lailla mitätöidä taikka poistaa käyttäjätiliäni täältä Shoutwikistä? Olen saanut käsityksen, ettei tämä ole kaikissa wikipohjaisissa sivustoissa mahdollista, mutta kenties Shoutwikin kohdalla on eri juttu? Kiitokset jo ennalta. JouMan206 (keskustelu) 6. lokakuuta 2012 kello 21.12 (UTC)

Ei liene mitenkään liioteltua sanoa, että Jedipedia käyttäjineen on sinulle paljosta kiitollinen. Oli hienoa, että olit osa Jedipediaa ja olet aina tervetullut takaisin, ja toivon todella, että vielä jonain päivänä teet näyttävän paluun. :-)
Käyttäjätunnuksia ei periaatteessa ole mahdollista poistaa johtuen siitä, kuinka tietyt tiedot käyttäjistä on talletettu tietokantaan. Käyttäjätunnuksien poistaminen rikkoo referential integrity -periaatetta, ainakin teoriassa, ja siksi MediaWiki-ohjelmisto ei virallisesti tue käyttäjätunnusten poistamista (mikä sinällänsä on hölmöä, kun vertaa esim. useisiin foorumiohjelmistoihin yms.).
On mahdollista kuitenkin tehdä tunnuksesi toimimattomaksi poistamalla sen sähköpostiosoite ja asettamalla salasana joksikin satunnaisesti arvoituksi merkeiksi, jotka vain järjstelmä tietää ja vain sen hetken, kun se muuttaa salasanan. Koska salasanat ovat ns. "suolattuja" tietokannassa, niitä ei ole mahdollista murtaa eikä näin ollen niitä voi saada mitenkään kukaan tietoonsa.
Edellä kuvaamani toimenpide, vaikkakin mahdollinen, on varsin radikaali, enkä henkilökohtaisesti suosittelisi sitä, ellei sinulla ole hyvää syytä epäillä, että jokin ulkopuolinen taho on saanut salasanasi tietoonsa; siinäkin tapauksessa salasanan vaihto korjaa ongelman helposti.
Vielä kerran, koko Jedipedian puolesta: kiitos kaikesta, JouMan206 ja hyvää jatkoa! --Jack Phoenix (keskustelu) 7. lokakuuta 2012 kello 12.51 (UTC)
En usko, että noin radikaaleihin toimenpiteisiin on syytä ryhtyä. Ja kuka tietää josko joskus tulen takaisin. Kiitän avustasi ja hyvää jatkoa myös sinulle ja muille jedipedialaisille; ehkä taas joskus tavataan. :) JouMan206 (keskustelu) 17. lokakuuta 2012 kello 09.08 (UTC)

Toimintosivut

Hei Jack! Kuinka hurisee? Joululaulut soi kaupoissa joten eiköhän se talvi sieltä kohta tule. Saisi tulla jo lunta, kun muuten on niin kovin pimeää. Mutta oli minulla ihan asiaakin. Nimittäin "Toimintosivut" osan alla olevista "halutut sivut" ja muut vastaavat jutuista. Ne eivät jostain syystä näytä päivittyneen viimeksi kun ties koska. Ja Fanon Wikin puolella ne eivät ole koskaan toimineetkaan. Olisiko niille tehtävissä jotain?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 25. marraskuuta 2012 kello 17.39 (UTC)

Hei Dionne, mukava kuulla sinusta taas pitkästä aikaa. :-) Työ ja erinäiset (niin tosielämän kuin Internetinkin) projektit ovat pitäneet minut valitettavan kiireisenä, mutta onneksi joulua kohden meno hieman rauhoittuu.
Ja älä muuta sano lumesta! Lumi kyllä kuuluu ehdottomasti talveen näillä lakeuksilla; ensilumi tosin oli ja meni, joten sen tähdenkin olisi ihan kiva saada se pysyvä lumi maahan...tekee (tulevasta) kylmyydestäkin hieman siedettävämpää. ;-)
Toimintosivuista: ne eivät tällä hetkellä päivity automaattisesti, vaikka se olisikin suotavaa ja pyrimme tekemään sen mahdolliseksi jonain päivänä, toivottavasti tulevan vuoden aikana. Tällä hetkellä jonkun kyseisen wikin byrokraatin täytyy käydä aika ajoittain Toiminnot:Toimintosivujen päivitys -sivulla ja painaa nappia, jotta listat päivittyvät. Kävin päivittämässä molempien wikien listat juuri hetki sitten, joten nyt ne ovat taas ajan tasalla.
Joulua odotellessa... --Jack Phoenix (keskustelu) 25. marraskuuta 2012 kello 21.28 (UTC)
Hienoa! Näyttävät tosiaan toimivan. Kiitos. Ja löysin Fanonissa paikan, mistä ne päivitetään, joten osaan tästä eteenpäin tehdä sen siellä itsekin. Hyvää joulun odotusta!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 26. marraskuuta 2012 kello 07.44 (UTC)

Heads-up

Ajattelin vain ilmoittaa, että meidän artikkeliimme Wookieepediassa on lätkäisty tuollainen. Olen tänään liian väsynyt huolehtiakseni asiasta, mutta ajattelin vain kiinnittää huomiosi aiheeseen. Suunnittelin kovasti kirjoittavani jonkinlaisen vetoomuskirjelmän keskustelusivulle, mutta juuri nyt olen sen verran väsynyt, että olisin ehkä liian tylysanainen ja aiheuttaisin enemmän harmia kuin apua. Juuri nyt tilanne kuitenkin näyttää siltä, että en usko meidän pystyvän mitenkään osoittamaan, että ansaitsisimme oman artikkelin. Se on sääli, koska pelkään sen hankaloittavan mahdollisten uusien käyttäjien löytämistä tänne. Wookieen kautta minä itsekin aikanani tänne liityin. Onko mitään mahdollisuutta "lyödä viisaita päitä yhteen" aiheen tiimoilta?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. tammikuuta 2013 kello 21.02 (UTC)

Mainitsemasi muokkaus, no, se on varsin omituinen. Miksi? Koska meidän artikkelissamme on paljon asiaa sekä asiaankuuluvat lähdeviittaukset Notes and references -otsikon alla! Melkein kaikkiin muihin Wookieepedia in other languages -luokan sivuihin oli lätkäisty kyseinen malline, sen enempää ilmeisesti sisällöstä yms. välittämättä — poikkeus tähän oli Biblioteka Ossus -artikkeli.
Rohkaisisin sinua poistamaan tuon mallineen Jedipedia-artikkelista tai ainakin aloittamaan keskustelun aiheesta asiaankuuluvalla keskustelusivulla (tai/ja sen laittaneen käyttäjän keskustelusivulla), sillä on ilmiselvää, että Jedipedia on merkittävä Tähtien sota -fanisivusto, vaikkakin naamamme eivät kaikkia miellyttäisi; samaa ei välttämättä voi sanoa jostain sattumanvaraisesta Wikian wikistä, jolla on ~10 sisältösivua. Suosittelen kuitenkin varovaisuutta kommenteissasi, kaiken varalta. Mikäli haluat keskustella asiasta yksityisesti, sähköpostiosoitteeni löytyy käyttäjäsivultani, mutta toki voit myös laittaa viestiä wikin kautta ShoutWiki-sähköpostiini. --Jack Phoenix (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 13.21 (UTC)
Joten, ensimmäisenä toimenpiteenä menen saman tien poistamaan sen hirvityksen tuolta, koska naaman perusteella erottelua en siedä ollenkaan. Kävin ainskin puolan- ja saksankielisten SW-wikien sivulla, niin ei siellä tuollaista kammotusta ollut, ja esmes saksankielisen Jedipedian sivulla ei ole ollenskaan lähde- ja muita juttuja. Jos joku innostuu laittamaan sen takaisin, niin vasta sen jälkeen olisi järkevää aloittaa keskustelu asiasta, mielestäni. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. tammikuuta 2013 kello 16.30 (UTC)
Katsoin itsekin miltä muiden vieraskielisten sisarprojektien sivuilla näytti ja meidän oli yksi kattavimmista ja parhaiten kirjoitetuista. Ainakin siellä oli enemmän tietoa kuin niissä joissa oli ehkä kaksi lausetta. Antaas katsoa, miten asiat etenevät nyt, kun malline poistettiin. Suunnittelen tässä juuri viestiä, jonka ajattelin laittaa keskustelusivulle siinä tapauksessa, että malline lätkäistään sinne takaisin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. tammikuuta 2013 kello 16.43 (UTC)
Pistäthän sen vielä tänne Jedipediankin puolelle sitten tarvittaessa, jos meiltä muiltakin liikenee jotain lisättävää? X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 12. tammikuuta 2013 kello 17.33 (UTC)
Kyllähän nuo sisarwikit ovat aina saaneet Wookieepediassa olla, mahtaako sitten Master Jonathanilla unohtunut tämä. No, eipä syytä huoleen jos se pysyy poissa. (ja terve vaan kaikille, olen vielä elossa :)) 1358 (Keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 23.19 (UTC)
Ja miksi heillä edes on "Wookieepedia muilla kielillä" -luokka, jos he nyt tahtovat tyhjentää sen kokonaan sillä perusteella, ettei mikään englanninkielinen, virallinen lähde tietenkään mainitse muidenkielisiä wikejä?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 13. tammikuuta 2013 kello 09.45 (UTC)

Malline apua (jälleen kerran...)

Minä ja Xwing olemme pelailleet roolipeliä tuolla Fanon Wikin puolella, minkä lisäksi siellä on aika monta muutakin mun luomaa roolipelihahmoa muista peleistä. Päätin sitten hieman siistiä hommaa ja yrittää tehdä mallineen, johon hahmojen pelitekniset tiedot voisi laittaa. Mallineen perusrakenne on tietolaatikoista, mutta tuon leveyttä ei ole tarkoitus hirveästi rajoittaa. Minulla on kuitenkin pari hankaluutta sen kanssa. Ensinnäkin, olisi kiva, jos sen voisi piilottaa. Toiseksi täytettävien kenttien sijainnissa on nyt jotain vialla. Niiden pitäisi olla samalla tavoin vasemmalla, kuten tietolaatikoissa, mutta ne ovat keskitettyjä. Xwing yritti korjata vian, mutta onnistui siirtämään vain otsikot (joiden kuuluu olla keskellä) reunaan. Mitä me teemme väärin?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 1. heinäkuuta 2013 kello 11.16 (UTC)

Hmm. Sain tekstit siirrettyä siihen kohtaan, johon ne mielummin haluan. Joskin tökin sinne melkoisesti "turhaa" koodia, johon varmasti on joku helpompikin ratkaisu. Sitten on vielä kysymys siitä piilotustoiminnosta. Kun nyt asiaa ajattelen, minusta tuntuu, ettei mitään Jedipedian/Fanon wikin mallinelaatikoita pysty piilottamaan. Onko siinä jokin wikinlaajuinen koodausjuttu kyseessä?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 1. heinäkuuta 2013 kello 12.14 (UTC)
MediaWiki itsessään tarjoaa mahdollisuuden piilottaa elementtejä lisäämällä niille luokan mw-collapsible; lisätietoja tästä löytyy MediaWiki.org:in asiaankuuluvasta oppaasta. Se saattanee jopa toimia ihan ilman minkäänlaisia muutoksia edes CSS-puoleen...
Jedipediassa ja monissa vastaavissa wikeissä mm. tietolaatikoissa käytetty piilotuskoodi on kotoisin alkujaan Wookieepediasta ja näin ollen dokumentaatiota ei juurikaan ole ja kyseiset koodinpätkät saattavat toimia tai sitten ei. Kaikki aiheeseen liittyvä koodi löytyy Järjestelmäviesti:Common.js-sivulta. Kutsumajärjestys menee suurin piirtein näin:
loadFunc
 --> jonkin sortin vanhentunut piilotuskoodi ("DEPRECATED") kyseisessä funktiossa
     --> lisää tietolaatikkoon linkin, joka painettaessa kutsuu infoboxToggle-funktiota
 --> initVisibility (vain jos window.storagePresent on tosi eli selain tukee globalStoragea; Firefox 2 ja uudemmat tukevat sitä)
     --> jos laatikko on piilotettu, kutsuu infoboxToggle-funktiota
infoboxToggle näyttää siis olevan se yhteinen nimittäjä, selaimesta tms. riippumatta. Selkokielise(mpä)nä kyseinen funktio näyttää tältä:
säilötään sivun nimi paikalliseen muuttujaan nimeltä "page"; muuttujan sisältö tulee muuttujasta window.pageName, joka puolestaan saa sisältönsä funktiolta storePageName(), jota loadFunc() (monien muiden funktioiden ohella) kutsuu

jos sivulla olevan elementin, joka ID on 'infoboxtoggle', "arvo" (en nyt keksi parempaakaan sanaa...) on '[Piilota]', piilotetaan elementti, jonka ID on 'infoboxinternal' ja vaihdetaan 'infoboxtoggle'-elementin "arvoksi" '[Näytä]'

ja sama toisin päin

jos selain tukee globalStoragea, säilötään sinne boolean-muuttujana (tosi/epätosi) arvo, eli onko laatikko nyt näkyvillä (true eli tosi) vai piilotettu (false eli epätosi)
...ja jotta homma ei kävisi liian helpoksi, loadFunc kutsuu addHideButtons-funktiota (joka muuten kutsuu toggleHidable-funktiota), jolla on ilmeisesti myös jotain tekoa tämän asian kanssa?
Lyhyesti sanottuna siis: paljon sekavaa spagettikoodia ja paljon keskinäisiä riippuvuuksia, jotka tekevät vian jäljittämisestä (ja näin ollen myös korjaamisesta) aikaavievää puuhaa. Yritän tutkia asiaa tarkemmin joko tänä viikonloppuna tai ensi viikolla; ehkä korjaan nykyisen spagettijärjestelmän, ehkä hankkiudun siitä suosiolla eroon tuetumman vaihtoehdon hyväksi. --Jack Phoenix (keskustelu) 4. heinäkuuta 2013 kello 17.43 (UTC)
Uhm... Rehellisesti sanottuna, en tajunnut hölkästäkään. Joten ehkä tyydyn omasta puolestani vain tuijottelemaan sitä lootaa siellä sivun lopussa. On se ainakin nätimpi kuin pelkkä pitkä lista ropestatteja normaalisti kirjoitettuna.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 4. heinäkuuta 2013 kello 18.45 (UTC)

Palauttajan oikeudet

Olisitko hyvä, ja antaisit käyttäjä --miki--:lle palauttajan oikeudet. Olet tällä hetkellä ilmeisesti ainoa aktiivinen byrokraatti Jedipediassa, joka voi sen tehdä. --miki--:llä on sekä minun että Xwingin tuki palauttajan oikeuksien saamiseen, ja hän on ollut hyvä käyttäjä. Ei kovin aktiivinen, mutta eipä täällä tällä hetkellä kukaan ole. Tarkoitan ei samalla tavalla kuin "ennen muinoin"...--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. elokuuta 2013 kello 11.55 (UTC)

Tehty. Olen itsekin laiskotellut Jedipedian suhteen osin muiden kiireideni johdosta...mutta uskon vakaasti, että saamme vielä Jedipedian uuteen nousuun! --Jack Phoenix (keskustelu) 2. elokuuta 2013 kello 12.02 (UTC)
Kiitos. Eiköhän pedia aktivoidu viimeistään sitten, kun uusista elokuvista alkaa tihkua lisää tietoa ja ihmiset jälleen kiinnostuvat Tähtien sodasta. Sitä odotellessa pitää itse ainakin vähän räpeltää jotain. Joskin, koska meillä on Xwingin kanssa roolipeli menossa fanonin puolella, tuppaamme kuluttamaan energiamme sen kanssa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. elokuuta 2013 kello 12.04 (UTC)

Foorumi:Foorumi

Meidän foorumimme—Senaatin halli ja muutkin—ovat hieman hassuja. Kun niillä tekee uuden keskusteluosion otsikoksi tulee jotain hassua kuten: Foorumi:SH:Foorumi:SH:Testi. Otsikon osa "Foorumi:SH" tuplaantuu jostain syystä. Meillä on sama ongelma myös Fanonin puolella. Koetin korjata sitä siellä, mutta sain vain koko foorumi-systeemin sekaisin. Pystytkö sinä selvittämään, mikä kumma sen aiheuttaa?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 7. elokuuta 2013 kello 10.25 (UTC)

Ilmeisesti CreateBox-lisäosa on (toistaiseksi tuntemattomasta) syystä lakannut toimimasta oikein. CreateBoxin korvaaminen InputBoxilla näyttäisi korjaavan e.m. "tuplaantumisongelman". Englanninkielisessä keskuswikissämme oli juuri sama ongelma ja Timeshifter onnistui korjaamaan sen siellä, kts. keskustelua aiheesta keskustelusivullani. --Jack Phoenix (keskustelu) 7. elokuuta 2013 kello 13.18 (UTC)
Viitsisitkö vielä tehdä tuon saman korjausoperaation tuolla Fanon Wikin puolella? Sama kummallisuus on myös siellä. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 7. elokuuta 2013 kello 13.43 (UTC)
Kiitos taas, Jack! Hienosti näyttävät toimivan nyt ilman hassuja otsikkotuplauksia! Ehdin jo tehdä Xwingin pyytämän korjauksen myös Fanoniin, joten ei huolta siitä sinulle.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 7. elokuuta 2013 kello 17.40 (UTC)

Evästeet ongelma sisäänkirjautuessa

Minulla on ongelma. En pääse kirjautumaan sisään Jedipediaan, koska aina tulee viesti: "Sisäänkirjautumisvirhe. Jedipedia käyttää evästeitä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Selaimesi ei salli evästeitä. Ota ne käyttöön, ja yritä uudelleen." Hankalaa tilanteesta tekee, ettei viestiä ole koskaan ennen näkynyt, vaikka evästeasetukseni eivät ole muuttuneet. Yritin sallia evästeiden käytönkin, mutta silti herjaviesti ilmestyy, eli missä ikinä ongelma onkaan, se tuskin on selaimeni asetuksissa. Etenkin, kun sama viesti tulee kolmella eri selaimella (Chrome, Explorer ja Safari) ja kahdella eri laitteella (Windows 7 ja iPad)! Ja kyllä, minä olen ihan minä, vaikka IP:llä olenkin pakotettu nyt kirjoittamaan...--88.113.149.18 24. elokuuta 2013 kello 06.53 (UTC)

Kyseessä ei ole (ollut) ongelma sinun asetuksissasi, vaan meidän päässämme. Olemme nyt korjaneet tämän tilapäisen, mutta varsin häiritsevän ongelman, ja sisäänkirjautumisen pitäisi taas toimia normaalisti.
Mikäli näin ei kuitenkaan ole, jätä minulle viestiä mahdollisimman pian (joko tänne, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen välityksellä) niin tarkistamme asian. --Jack Phoenix (keskustelu) 24. elokuuta 2013 kello 12.49 (UTC)
Kaikki hyvin. Nyt pääsin sisään normaalisti.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 24. elokuuta 2013 kello 17.30 (UTC)

Etusivun keskustelusivu

Meidän viimeaikainen sukkanukkeilijamme sai minut huomaamaan erään asian. Tuen täydestä sydämestäni Jedipedian etusivun suojaamista, mutta miksi Keskustelu:Etusivu ei toimi siitä sivun ylälaidan välilehdestä? Itseasiassa kaikki välilehti-tyyppiset linkit etusivun ylälaidassa näyttävät olevan toimimattomia. Mistäköhän moinen johtuu?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 27. syyskuuta 2013 kello 11.16 (UTC)

Toimii minulla (Internet Explorer 10 / Windows 7 / Monobook). Mitä selainta, käyttöjärjestelmää ja sivuston ulkoasua käytät? (Saat nämä tiedot selville myös toimintosivun Toiminnot:MyInfo kautta.) --Jack Phoenix (keskustelu) 27. syyskuuta 2013 kello 12.52 (UTC)
Chrome / Win7 / Monobook ja Safari / iPad / Monobook, joista kummallakaan yhdistelmällä keskustelusivu ei aukea, eivätkä muutkaan sivun yläreunan linkit toimi.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 27. syyskuuta 2013 kello 13.04 (UTC)
Itselläni on sama ongelma, ja tämä esiintyy myös Wookieepedian puolella. Jos en muista väärin, ongelma johtuu <h1>:n puuttesta, eli ylimmän otsikon puuttuminen HTML:stä aiheuttaa kummia etusivulla. Kyseinen h1 on poistettu etusivulta CSS:n avulla (MediaWiki:Common.css ja body.page-Etusivu h1.firstHeading). Tosin kyseessä saattaa olla jokin muukin bugi. Itse käytössä Firefox 23 ja Monobook. 1358 (Keskustelu) 28. syyskuuta 2013 kello 21.43 (UTC)
Nyt pitäisi toimia myös Gecko- ja WebKit-pohjaisilla selaimilla. Kyseinen koodi on vain siis etusivua varten, koska 1) en keksinyt muitakaan sivuja, millä ei olisi otsikkoa täällä (Greedopedia onkin sitten jo oma lukunsa), ja 2) en jaksanut testata mitä mahdollisia sivuvaikutuksia sillä olisi saattanut olla "normaaleilla" artikkelisivuilla.
Kokeilkaa ja kertokaa miten korjaus toimii, vai toimiiko se! --Jack Phoenix (keskustelu) 29. syyskuuta 2013 kello 09.20 (UTC)
Näyttäisi toimivan nyt. Ainakin Firefoxilla. Kokeilen myöhemmin illalla myös muilla käyttämilläni selaimilla. Taidanpa kopsia tekemäsi muutoksen myös Fanonin koodiin, koska siellä tapahtuu samaa omituisuutta. Kiitos.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 29. syyskuuta 2013 kello 09.41 (UTC)
Myös enemmän käyttämäni järjestelmät (Chrome ja Safari) toimivat nyt oikein. Suurkiitos, Jack. Olet paras!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 29. syyskuuta 2013 kello 16.23 (UTC)
Loistavaa, hienoa kuulla! :D --Jack Phoenix (keskustelu) 29. syyskuuta 2013 kello 19.41 (UTC)

Toimintosivujen päivitys

Olisitko ystävällinen ja päivittäisit taas välillä Jedipedian toimintosivut, kun sinulla on aikaa? Vaikka tällä hetkellä on varmaan vielä ohjelmaa sen serverin siirron kanssa, mutta oikeastaan sen aiheuttama kuvien kanssa räplääminen sai minut ajattelemaan toimintosivujen päivitystä, joten suonet anteeksi, että kippaan tämänkin tähän samaan sotkuun niskaasi. Kiitos.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 14. lokakuuta 2013 kello 17.09 (UTC)

Ihmetys

Miten on mahdollista, että IP-osoite pääsi vandalisoimaan siten, että sotkut oli merkitty bottimuokkauksiksi? Eikö sen pitäisi olla mahdotonta?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 31. lokakuuta 2013 kello 05.33 (UTC)

Itse asiassa IP-osoite ei päässyt vandalisoimaan niin, vaan muokkauksia palauttaessani lisäsin URL osoitteen loppuun ?bot=1 (esim. http://fi.starwars.shoutwiki.com/wiki/Toiminnot:Muokkaukset/Jack_Phoenix?bot=1) ja kun painoin [palauta]-linkkiä, sekä minun muokkaukseni (=palautustapahtuma) että alkuperäinen muokkaus (=vandalismi) merkittiin bottimuokkauksiksi, jotka puolestaan on oletuksena piilotettu tuoreiden muutosten listasta. Tämä vaatii markbotedits-käyttäjäoikeuden, joka ylläpitäjillä oletuksena on. Toivottavasti tämä selvensi asiaa hieman! --Jack Phoenix (keskustelu) 31. lokakuuta 2013 kello 06.02 (UTC)
Kyllä. Nyt ymmärrän mistä oli kyse. Olin vain huolissani, koska muistan vain satunnaisesti kääntää bottimuokkaukset näkyviin ja pelkäsin, että joku voi vaikka päästä vandalisoimaan huomaamattani sen kautta. Hyvä, että siitä ei ole kyse. Tuo bottikikka kannattaa ehkä muistaa, jos tekee taas jotain tuskaista silppumuokkausta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 31. lokakuuta 2013 kello 06.15 (UTC)

Fanon wikin sivupalkki

Xwing ilmoitti, että Fanon wikin sivupalkissa oleva "luo sivu" linkki ei toimi. Minä kun olen ihan hakusessa noiden koodien kanssa, en osaa korjata sitä. Kannattaako poistaa linkki kokonaan?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. marraskuuta 2013 kello 19.53 (UTC)

Jep, ota pois vain. Ironista kyllä, MediaWikissä ei ole sisäänrakennettuna toimintosivua uuden (sisältö)sivun luomiseen, vaan kaikki kyseisen ominaisuuden tarjoavat jutut ovat lisäosia. CreateAPage-lisäosa, jota mm. Fanon Wiki ja Wiki 24 käyttivät, meni rikki ohjelmistopäivityksen yhteydessä kauan sitten, ja sen korjaaminen olisi ollut liian vaivalloista suhteellisen matalaan käyttöasteeseen nähden.
Uuden sivun luominen tapahtuu oletuksena hieman hankalamman kautta (kuten aivan varmastikin tiedät) — suomenkielisen keskuswikimme ohjesivu aiheesta kertoo lisää. --Jack Phoenix (keskustelu) 10. marraskuuta 2013 kello 20.14 (UTC)
Tämä selvä. Kiitos avusta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 10. marraskuuta 2013 kello 20.16 (UTC)

Uudesta ulkoasusta

Oli pudota silmät päästä järkytyksestä, kun poikkeuksellisen pitkän poissaolon jälkeen kurkkasin tänään Jedipediaa ja Fanon Wikiä. Kaikella kunnioituksella, en pidä uudesta ulkoasusta. Ensinnäkin sisäänkirjautuminen tablettia käyttäen oli pahuksen hankalaa. Lisäksi aiemmin sivupalkissa olleiden oikoreittien löytäminen oli erittäin haasteellista. En meinannut millään löytää linkkiä tuoreisiin muutoksiin ja se on melko tärkeä juttu.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 27. tammikuuta 2014 kello 08.04 (UTC)

Hei Dionne! Mukava kuulla, että olet palannut, ja olen pahoillani, että ShoutWikin uusi Aurora-ulkoasu ei vastannut odotuksiasi.
Minkälaista taulutietokonetta käytit kohdatessasi mainitsemiasi ongelmia? Itse en varsinaisia taulutietokoneita omista (koska en ole kyseisen idean suuri kannattaja), mutta testasimme Aurora-ulkoasua mm. muutaman taulutietokoneenomaisen älypuhelimen kanssa emmekä törmänneet minkäänlaisiin ongelmiin. Hieman vielä selventääkseni: Auroran valikot avautuvat, kun vie hiiren valikon kuvakkeen päälle (CSS:n :hover-tyyli), mutta koska pääasiallisesti kosketusnäyttökäyttöliittymää käyttävissä laitteissa (älypuhelimet ja taulutietokoneet) ei hiirtä ole, näissä laitteissa valikot saa auki "napsauttamalla" eli painamalla kuvaketta (sormella, ohjauskynällä, jne.). Eikö tämä toimi taulutietokoneesi kanssa?
Tuoreiden muutosten tärkeydestä olen vuosien kokemuksella täysin samaa mieltä. On kuitenkin huomattava, että tämä kokeneemmille wiki-käyttäjille ja ylläpitäjille suunnattu hyödyllinen toimintosivu ei välttämättä ole Obi-Wan Kenobin varhaiselämästä kiinnostuneen lukijan päälimmäisenä ajatuksena. Toisaalta isot painikkeet houkuttelevat — toivottavasti! — uusia käyttäjiä muokkaamaan entistä useammin ja sosiaalista mediaa painottava "Jaa tämä" -valikko houkuttelee vierailijoita ja rekisteröityneitä käyttäjiä jakamaan tietoa sivustosta heidän sosiaalisen median verkostoihinsa, joka puolestaan tuottanee lisää lukijoita ja lisää muokkaajia.
Mutta, kuten sanottu, ymmärrän huolesi; kyseessähän ei ole mikään pakkomuutos, vaan rekisteröityneet käyttäjät voivat vaihtaa henkilökohtaisissa asetuksissaan (tai jopa ShoutWikin-laajuisissa asetuksissaan) ulkoasukseen minkä tahansa (muunkin) ulkoasun, ja vaihdamme myös wikien oletusulkoasuja pyynnöstä. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 27. tammikuuta 2014 kello 11.34 (UTC)
Käytin iPadia ja sen pudotusvalikon avaaminen ei onnistunut sormella lainkaan ja kosketuskylälläkin piti yrittää monen monituista kertaa ennen kuin se suostui tulemaan näkyviin. Koska Jedipedia ja Fanon Wiki on ulkoasultaan suunniteltu Monobookia silmällä pitäen, olisi kiva, jos se voisi olla yhä niiden oletusulkoasu. Jos en väärin muista yksi Wikian ärsytyksistä, jotka johtivat Jedipedian siirtymiseen ShoutWikiin oli juuri väkisin niskaan lätkäistyt oletusulkoasut.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. tammikuuta 2014 kello 05.45 (UTC)
Sisään kirjautumisen vaikeus tabletilla, kun uusi ulkoasu on käytössä, on jollakin tavoin sidoksissa "toimintosivuihin". Kun yritän kirjautua tabletilla sisään tavalliselta sisältösivulta se onnistuu lähes joka kerta, mutta jos olen vaikka suosikkisivullani tuoreissa muutoksissa, sisäänkirjautuminen ei onnistu. Myöskään käyttäjäsivulta ei pääse kirjautumaan, eikä keskustelusivuilta.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. tammikuuta 2014 kello 08.10 (UTC)
Monobook on ollutkin Jedipedian oletusulkoasu ja on sitä edelleenkin, ja asetin sen myös Fanon Wikin oletusulkoasuksi. Saattaa olla, että sinun tulee tyhjentää selaimesi välimuisti, jotta tämä muutos näkyy (Microsoft Windowsissa useimmilla selaimilla näppäinyhdistelmä CTRL+F5 tekee tämän, mutta kuten yleensä, poikkeuksiakin löytyy).
Wikiassa yleensä uusi oletusulkoasu korvasi vanhan eikä sitä voinut vaihtaa; me ShoutWikissä tarjoamme vaihtoehtoja, pakottamatta ketään mihinkään. Totta, jonkun ulkoasun on oltava oletusulkoasu ja tällä hetkellä se on Aurora — mutta wikikohtaisesti kaikki muutkin vaihtoehdot (Kölnin sininen, Monobook, Moderni, Monaco ja Nimbus) ovat myös käytettävissä ja vaihdamme wikin oletusulkoasun pyynnöstä.
iPad-ongelmasi kuulostavat varsin epätavallisilta — ja sanomattakin on selvää, että sisäänkirjautuminen on ehkäpä wikin keskeisimpiä ominaisuuksia! En osaa juuri nyt sanoa juuta enkä jaata ongelmien mahdollisiin syihin, mutta pyrimme saamaan jostakin iPadin käsiimme voidaksemme tarkastella, testata ja korjata tuon ongelman. Kiitos, että ilmoitit siitä! :-) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 28. tammikuuta 2014 kello 15.36 (UTC)
Kiitoksia, on heti "paljon kotoisampi olo" myös Fanonin puolella. Kokeilin hieman uuden ulkoasun jakotoimintoa ja se oli ihan kiva. Saatan jopa ryhtyä käyttämään sitä silloin tällöin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 28. tammikuuta 2014 kello 17.47 (UTC)

Piilotatko

Viitsitkö piilottaa tämän käyttäjän tunnuksen?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. maaliskuuta 2014 kello 20.14 (UTC)

Kiitos. Taisit myös estää kyseisen käyttäjän IP-osoitteen. Hyvä juttu. Mistä näitä tyyppejä aina riittää?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. maaliskuuta 2014 kello 20.23 (UTC)
Jep, kiitoksia nopeasta toiminnasta! Palautusyhteenvetojen häivyttäminen oli hieman tylsempi homma, mutta sen pitäisi nyt olla historiaa, sillä lisäsin ylläpidolle muutaman RevisionDelete-toimintoon liittyvän käyttöoikeuden, joista näkyvimpänä on "Piilota tunnus muokkauksista ja listauksista" -ruutu estosivulla.
Kun ensin estät käyttäjän niin, että tämä ruutu on rastitettu, jonka jälkeen kumoat hänen muokkauksensa, kumousyhteenvedossa lukee jotain tyyliin "Käyttäjän (käyttäjänimi poistettu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Foo tekemään versioon". --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 19. maaliskuuta 2014 kello 20.38 (UTC)
Kuulostaa hyvältä! Se varmaan tulee tarpeeseen, koska näitä pönttöjä ilmaantuu aina silloin tällöin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. maaliskuuta 2014 kello 20.40 (UTC)
Höh! Testasin, tai ainakin yritin testata, sitä omalla IP osoitteellani, mutta ei se mennyt piiloon.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. maaliskuuta 2014 kello 21.01 (UTC)
Ei se tosiaan taida toimia, kuten kuvittelin. Yritin piilottaa eston kautta oman IP osoitteeni, mutta ei se kyllä minnekään näkymättömiin mennyt, eikä muokkausyhteenvetoon tullut tekstiä, jonka sanot vaan ihan sama, mikä tavallisestikin tulee.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 20. maaliskuuta 2014 kello 21.56 (UTC)

Pyöristetyt kulmat

Miksi en saa pyöristettyjä kulmia toimimaan tietolaatikoissa tai muissa mallineissa, vaikka tekisin mitä? Käytän yleensä Chromea, mutta pyöristetyt kulmat eivät näy Firefoxilla tai Safarillakaan. Yritin muokata henkilökohtaista monobook sivuani, jotta kokeiluni eivät sekoittaisi kenenkään muun asetuksia. Wookieepedian puolella ja Wikian Jedipediassa pyöristetyt kulmat näkyvät. Onko kyse jostakin ShoutWikin asetuksesta, joka vaikuttaa asiaan?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. toukokuuta 2014 kello 06.28 (UTC)

TL;DR: jos se toimii muuallakin, se toimii täällä.
Ja hieman pidempi, teknisempi versio: toki kaikki riippuu siitä, mitä, missä ja miten koitat tehdä. Jedipedia käyttää Wookieepediasta lainattua vanhanaikaista ja kömpelöä järjestelmää "pyöreiden" kulmien tekemiseen (Malline:Rt & Malline:Rb jne. sekä aiheeseen liittyvä CSS); tämän ansiosta pyöreät kulmat toimivat mm. vanhemmilla Internet Explorer -versioilla.
CanIUse.comin mukaan border-radius-ominaisuutta eivät tue Internet Explorer 8 (merkittävä siksi, koska kyseessä on viimeinen IE Windows XP:lle) ja Opera Minin versiot 5.0-7.0 (Opera Mini oli aikanaan yksi suosituimpia, ellei suosituin, selaimia matkapuhelimille).
CSS-standardiin border-radius-ominaisuus lisättiin vasta sen jälkeen, kun useat (ei-Internet Explorer) selaimet tukivat kyseistä ominaisuutta "epävirallisesti" etuliitteellä varustetulla ominaisuuden nimellä (esim. -webkit-border-radius WebKit-selainmoottoria käyttäville selaimille — Safari, Androidin oletusselain ja muut — ja -moz-border-radius Gecko-pohjaisille selaimille, joista tunnetuin on Firefox). Tämä siis selittää sen, miksi yleensä border-radius-ominaisuuden yhteydessä näkee käytettävän myös -moz-border-radius- ja -webkit-border-radius-ominaisuuksia.
Ilmeisesti etsit jotakin tämänkaltaista koodia? (Testattu Opera 20:ssä, mutta luonnollisesti pitäisi toimia muillakin uudenaikaisilla selaimilla.)
/* Pyöristetyt kulmat (CSS3) tietolaatikoille */
/* Yläosa, eli tietolaatikon otsikko-osan (esim. "Jedipedia" samannimisen artikkelin tietolaatikossa) vasen & oikea yläkulma */
th.infoboxheading {
	-webkit-border-top-left-radius: 0.5em;
	-webkit-border-top-right-radius: 0.5em;
	-moz-border-radius-topleft: 0.5em;
	-moz-border-radius-topright: 0.5em;
	border-top-left-radius: 0.5em;
	border-top-right-radius: 0.5em;
}

/* Tietolaatikon alaosa, eli se, joka sisältää [lähde]-linkin */
div.infoboxfooter {
	-webkit-border-radius: 0.5em;
	-moz-border-radius: 0.5em;
	border-radius: 0.5em;
}
--Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 12. toukokuuta 2014 kello 15.01 (UTC)
Suurin osa siitä, mitä sanoit tuossa yllä meni yli hilseen, mutta koodi näyttäisi toimivan, joten KIITOS!--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. toukokuuta 2014 kello 15.58 (UTC)
Saako sen toimimaan jotenkin myös navigaatiomallineissa? Ainakin osassa niistä pyöristämistä on käytetty aiemmin.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 12. toukokuuta 2014 kello 18.11 (UTC)
Mitä navigaatiomallinetta/-neita tarkoitat? Käytännöt-mallinetta? Uskoisin sen olevan mahdollista melkeinpä mallineeseen kuin mallineeseen, mutta esim. Käytännöt-mallineen kohdalla malline todennäköisesti tarvinnee pieniä muutoksia. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. toukokuuta 2014 kello 13.09 (UTC)
Ajattelin lähinnä tämän tyyppisiä navigaatiomallineita.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. toukokuuta 2014 kello 16.24 (UTC)
th.nb2-firstheading {
	-webkit-border-top-left-radius: 0.5em;
	-webkit-border-top-right-radius: 0.5em;
	-moz-border-radius-topleft: 0.5em;
	-moz-border-radius-topright: 0.5em;
	border-top-left-radius: 0.5em;
	border-top-right-radius: 0.5em;
}
Jos/Kun käytät aiempaa koodia, voit yksinkertaisesti muuttaa aiemman th.infoboxheading { -säännön muotoon th.infoboxheading, th.nb2-firstheading {, jonka ansiosta sinun ei tarvitse kopioida kaikkea tuota koodia taas uudestaan (lähtökohtaisesti, olipa kyse isommasta tai pienemmästä projektista, "mitä enemmän koodia, sitä vaikeampi sitä on ylläpitää ja huoltaa" pätee valitettavankin hyvin). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. toukokuuta 2014 kello 20.38 (UTC)

Käyttäjäoikeuksista

Dionne Jinnin byrokraattiusäänestyksen äänestysaika on nyt päättynyt puhtaasti 5–0 kannatuksella ja sen sulkeminen on oikeuksien antamista vailla. Allekirjoittanut ei sitä kykene tekemään, joten joudun kippaamaan tämän(kin) kuorman sinun harteillesi. X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 20. toukokuuta 2014 kello 12.39 (UTC)

Asia hoidettu, kiitos muistutuksesta. :-) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 20. toukokuuta 2014 kello 15.45 (UTC)

Apua!

Hyvää päivää! How did you do that the anonymous user sees style Monobook, and not Aurora? Thank you. Sdobnikov (keskustelu) 20. elokuuta 2014 kello 20.48 (UTC)

Hei Sdobnikov! The site default skin is controlled by a configuration variable, which can only be edited by ShoutWiki staff at the moment. To have a site's default skin changed, contact us via the contact form on the respective wiki. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 20. elokuuta 2014 kello 22.08 (UTC)
OK! Kiitos! Sdobnikov (keskustelu) 21. elokuuta 2014 kello 07.16 (UTC)

Raportoisin kummajaisen

Tai oikeastaan kaksi… Ensimmäisen huomasi itseasiassa Xwing ja se koskee muokkauslaskureita. Ne taitavat laskea tällä hetkellä kaikki ShoutWikin wikeissä tehdyt muutokset. Tai tehdä jotain muuta hämmentävää, koska minun muokkauslaskurini on ainakin laskenut alaspäin aikaisemmasta (minulla pitäisi olla Jedipediassa yli 10 000 muokkausta). Toiseksi, kun toimintosivujen tarkastelusta menee katsomaan wikin käyttäjälistaa se näyttää hyvin suuren määrän sellaisiakin käyttäjiä, joilla ei ole mitään tekemistä Jedipedian kanssa (tai Fanon Wikin), ja lista vaikuttaa ainakin äkkiä katsoen samalta sekä Jedipediassa että Fanonissa. Mistä moinen voi johtua?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 2. tammikuuta 2015 kello 18.34 (UTC)

Oikeassa olet muokkausmäärien suhteen. Tällä hetkellä sinulla on 10 309 muokkausta Jedipediassa. Se, että miksi nämä muokkauslaskurit näyttävät hieman virheellisiä lukuja, on monimutkainen prosessi, johon liittyy PHP:tä, SQL:ää ja luonnollisesti hieman taikuutta. :) Yritän valmistella korjauksen ongelmaan tänään (sunnuntaina), ja se päässee tuotantoon hieman myöhemmin.
Toiminnot:Käyttäjät-sivu on periaatteessa tietyllä tapaa saman "ongelman" eri ilmenemismuoto: se näyttää listan kaikista ShoutWikin käyttäjistä, ei vain niistä, jotka ovat tätä wikiä muokanneet. Olisiko parempi, jos listalla näkyisi (oletuksena) vain tunnukset, jotka ovat tehneet N muokkausta, sekä esim. ylläpitäjät, botit, yms. erikoisoikeuksia omaavat käyttäjät? Kirjoitin nimittäin vuosia sitten pienen lisäosan, joka tekee juuri tuon, eli piilottaa "turhat" tunnukset käyttäjälistasta. En ole koskenut kyseiseen koodiin vuosiin, mutta se tuskin on kovinkaan paljoa (jos lainkaan) vanhentunut, koska kyseessä on varsin pienehkö koodinpätkä. Voin testata sitä joku päivä ja ottaa sen käyttöön joko täällä (+Fanon Wikissä) tai laajemminkin, mikäli idea kerää kannatusta henkilökunnan piirissä.
Kuten aina, palaute ja ehdoukset koskien sitä, mitä meidän tulisi tehdä, ovat erittäin tervetulleita! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 4. tammikuuta 2015 kello 03.08 (UTC)
Jos vain viitsit ja saat koodit toimimaan, minä aikakin kannattaisin niiden käyttöönottoa sekä täällä että fanonissa. Tosin, koska en itse ymmärrä koodeista hölkästäkään homma kuulostaa monimutkaiselta. Koska muokkauslaskurit ovat suosiossa ja ainakin Jedipediassa on ne muokkausmääriin perustuvat pari palkintoa, ne olisi kiva saada kuntoon.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 4. tammikuuta 2015 kello 09.09 (UTC)
Raportoisin vielä kolmannen: autoconfirmed-suojaus ei toimi oikein, sillä viime viikolla vandaali pääsi muokkaamaan suojattua sivua. Oikeastaan koko automaattisesti hyväksyttyjen käyttäjien ryhmä näyttäisi hävinneen. --miki--Avaa yhteys 4. tammikuuta 2015 kello 10.00 (UTC)
Tämä ei suoranaisesti ole koodivirhe, vaan pikemminkin asetusongelma. MediaWiki.org tietää kertoa, että automaattiselle hyväksynnälle on kaksi kriteeriä, käyttäjätunnuksen ikä ja muokkausmäärä, ja käyttäjän tulee täyttää molemmat ehdot saadakseen automaattisesti hyväksytyt käyttäjät- eli autoconfirmed-ryhmän jäsenyyden.
Ongelmana on se, että molempien asetusten oletusarvo on 0, eli suomeksi kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä on myös saman tien automaattisesti hyväksytty tämänhetkisten asetusten valossa. Vaihdan mieluusti asetukset järkevimpiin, kunhan yhteisö on ensiksi keskustellut siitä, mitkä kyseiset arvot tulisivat olemaan. Wikimedia-säätiön wikeissä (esim. Wikipedia, Wikisanakirja, jne.) useimmiten käytetty arvo näyttää olevan 4 päivää, mutta vaadittavien muokkausten määrä vaihtelee: useimmissa wikeissä ei tarvita lainkaan muokkauksia, mutta toisaalta arabian-, espanjan- ja kiinankieliset Wikipediat vaativat jopa 50 muokkausta autoconfirmed-ryhmän jäsenyyteen.
Automaattisesti hyväksytyt käyttäjät (autoconfirmed), sähköpostinsa varmentaneet käyttäjät (emailconfirmed), kaikki rekisteröityneet käyttäjät (user) ja kaikki käyttäjät (*) ovat sellaisia käyttäjäryhmiä, että wikiohjelmisto käyttää niitä lähinnä sisäisesti eikä niitä tarkoituksella näytetä esimerkiksi käyttäjäluettelossa, vaikkakin kyseiset ryhmät ovat silti olemassa. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 4. tammikuuta 2015 kello 16.28 (UTC)
FilterListUsers-lisäosa on nyt käytössä, ja käyttäjäluettelo näyttää oletuksena vain käyttäjät, jotka ovat tehneet viisi muokkausta tai enemmän, sekä erikoisoikeuksia omaavat käyttäjät (esim. ylläpitäjät, ShoutWikin henkilökunta, jne.) muokkausmäärästä huolimatta. Ylläpitäjät voivat myös tarkastella kokonaista, "suodattamatonta" käyttäjälistaa, joka siis sisältää kaikki muut käyttäjätunnukset. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 11. tammikuuta 2015 kello 16.40 (UTC)

Pyöristetyt kulmat, osa 2

Aiempaan keskusteluun liittyen, pyöristetyt kulmat eivät toimi myöskään Ooumb-mallineeseen perustuvissa mallineissa (Eikaanon, Siivous, Korjattava ym.). Olisiko mahdollista saada ne näkyviin niissäkin? --miki-- Avaa yhteys 10. tammikuuta 2015 kello 19.59 (UTC)

Kiitos tiedosta, tämä on korjattu nyt. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 11. tammikuuta 2015 kello 16.40 (UTC)
Kiitos paljon. Samaa korjausta tarvittaisiin myös Iumb-pohjaisiin mallineisiin. Miksiköhän nuo Rb ja Rt toimivat Wookieepediassa, mutta eivät täällä? --miki-- Avaa yhteys 11. tammikuuta 2015 kello 21.50 (UTC)
Homma hoidossa! En muista, olenko koskaan perehtynyt tarkemmin Rb- ja Rt-malleineisiin ja miksi ne eivät enää toimi täällä...on lienee syytä mainita, että lisäämäni CSS-pohjainen ratkaisu toimii käytännössä kaikissa moderneissa selaimissa, kun taas Rb- ja Rt-mallineet suunniteltiin tukemaan jo silloin (vuosia sitten) vanhentuneita selaimia, joista merkittävimpinä mainittakoon Internet Explorer -selaimen versiot 6 ja 7. Internet Explorer 8, kyseisen selaimen viimeisin tuettu versio Windows XP -alustalla, ei myöskään tue CSS-pohjaisia pyöreitä kulmia, mutta Microsoft lopetti Windows XP:n tuen jo viime vuonna eivätkä edes MediaWikin ohjelmistonkehittäjät jaksa välittää IE-versioista 6 ja 7, joten mielestäni ei meidänkään tarvitse. Voisimme ryhtyä siivoamaan mallineita yms. sivuja, jotka käyttävät em. kahta mallinetta, jotta voisimme jonakin kauniina päivänä poistaa kokonaan moiset vanhentuneet ja tarpeettomat mallineet. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. tammikuuta 2015 kello 00.27 (UTC)
Mainiota! Olisiko vielä mahdollista lisätä myös tämä koodi Common.css-sivulle, että kaikki näkevät pyöristetyt kulmat myös tietolaatikoissa? --miki-- Avaa yhteys 15. tammikuuta 2015 kello 16.15 (UTC)
Luonnollisesti! :-) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 17. tammikuuta 2015 kello 11.35 (UTC)
Navigaatiomallineiden alaosaan tarvittaisiin pyöreitä kulmia. Yläosassa on jo. --miki-- Avaa yhteys 19. tammikuuta 2015 kello 16.22 (UTC)
Ihanaa, että olemme saaneet vanhat kunnon pyöristetyt kulmat takaisin. Minä diggaan, mutta... (Aina on se mutta...) Onko mahdollista saada esim. tietolaatikoissa pyöristetyt kulmat automaattisesti pois silloin, kun laatikossa on myös "profiilikuva"? Pyöristetyt kulmat kuvan alapuolella on vähän häiritsevät. Vai pitäisikö meidän siirtää kaikissa tietolaatikoissa nimi-osio kuvan yläpuolelle?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 7. helmikuuta 2015 kello 07.11 (UTC)
Poista täältä kohta th.infoboxheading. Tietysti olisi hyvä saada pyöristykset toimimaan edellä mainitulla tavalla. --miki-- Avaa yhteys 7. helmikuuta 2015 kello 15.32 (UTC)
Mutta jos poistan tuon koodin, eivätkö pyöristetyt kulmat samalla poistu myös kuvattomista infoboxeista? Sitä en missään nimessä halua, kun lopultakin saimme nätit pyöristetyt kulmat takaisin. Mielummin siedän sitten vaikka hassut kolot kuvallisissa tietolaatikoissa.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 7. helmikuuta 2015 kello 16.29 (UTC)
Toisaalta kuvattomissa tietolaatikoissa ei aiemminkaan ole ollut pyöreitä kulmia. Wookiessakaan ei ole niitä, esimerkiksi tässä artikkelissa. --miki-- Avaa yhteys 7. helmikuuta 2015 kello 16.54 (UTC)

Foorumit

Mihin ovat linkit foorumeille hävinneet sivupalkista? --miki-- Avaa yhteys 26. maaliskuuta 2015 kello 11.49 (UTC)

Tarkemmin katsoen vaikuttaa siltä, että kustomoidut järjestelmäviestit eivät näy. Esimerkiksi sivun otsikon alla oleva "Jedipediasta, Tähtien sota -tietosanakirjasta tänään..." tjsp. on nyt "Jedipedia" ja muokkausikkunan alapuolella oleva teksti "Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi jne." on myös erilainen. Myös keskustelusivujen yläreunassa "jätä viesti" on nyt "+". --miki-- Avaa yhteys 26. maaliskuuta 2015 kello 14.21 (UTC)
Ja nyt toimii kaikki taas. --miki-- Avaa yhteys 26. maaliskuuta 2015 kello 21.05 (UTC)
Jep, kyseessä oli tekninen ongelma välimuistipalvelimen kanssa; tekninen henkilöstömme hoiti asian kuntoon. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 26. maaliskuuta 2015 kello 21.52 (UTC)

Pyöristetyt kulmat, osa 3

Lisäisitkö tämän koodinpätkän?

div.forumheader {
border-radius:0.5em;
-moz-border-radius:0.5em;
-webkit-border-radius:0.5em;
}

--miki-- Avaa yhteys 5. huhtikuuta 2015 kello 15.58 (UTC)

"Ask and you shall receive." :-) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 5. huhtikuuta 2015 kello 22.59 (UTC)
Viitsisitkö vielä lisätä kaikki täällä pyöristetyt kulmat Greedopediaan? Näyttäisi sielläkin paremmalle... (ja etusivu on muuten unohtunut suojata) --miki-- Avaa yhteys 22. toukokuuta 2015 kello 20.05 (UTC)
"It is done, my lord."
Greedopedian etusivun suojaus ei ole unohtunut, vaan se on tarkoituksella jätetty suojaamattomaksi. Isommissa wikeissä (mm. suurin osa erikielisistä Wikipedioista jne.) etusivu on useimmiten suojattu vandalismista johtuen, mutta en koe tarpeelliseksi suojata sitä ennen kuin siihen on oikeasti syytä. Greedopedia ei ole aivan niitä maailman — tai edes Suomen — suosituimpia (Tähtien sota -aiheisia) sivustoja...vielä. Näin ollen jos joku haluaa muotoilla etusivun tyylejä uudelleen, lisätä/poistaa/muokata tekstiä, kuvia, tms., se hänelle sallittakoon. Mahdolliset vandaalit tullaan luonnollisestikin estämään, jos sellaisia paikalle sattuu. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 24. toukokuuta 2015 kello 15.47 (UTC)

Linkit yläsivuille

Osaisitko auttaa tässä asiassa? Kopioin Wookieepediasta mallineen {{HideContentSub}} ja JavaScriptin sille, mutta se ei näytä toimivan. Tarkoitus on poistaa näkyvistä linkki "yläsivulle" kaanonartikkeleista ja eräistä muista artikkeleista, kuten Melida/Daan. --miki-- Avaa yhteys 16. kesäkuuta 2015 kello 09.27 (UTC)

JavaScript-sivullasi on määritelty funktio, mutta sitä ei kutsuta missään vaiheessa. Hieman käytännöllisempää esimerkkiä käyttääkseni: sinulla on lamppu, mutta sen johto ei ole pistorasiassa, joten se ei saa virtaa. Tämä koodinpätkä kyseisen funktion jälkeen riittää korjaamaan ongelmasi:
$( function() {
	hideContentSub();
} );
common.js-sivullesi kopioima funktio sisältää jonkin verran tarpeetonta koodia, koska Wikian oletusulkoasu (Oasis) ei tällä hetkellä ole saatavilla ShoutWikissä eikä meillä ole mitään suunnitelmia kyseisen ulkoasun suhteen, joten suurimman osan koodista voinee saman tien poistaa, jolloin jäljelle jää tämä:
/**
 * Hides the link to parent pages from subpages if {{HideContentSub}} is included
 */
function hideContentSub() {
	if ( mw.config.get( 'wgNamespaceNumber' ) === 0 || $( '#hideContentSub' ).length > 0 ) {
		if ( $( '#contentSub span.subpages' ).text().substring( 0, 1 ) === '<' ) {
			$( '#contentSub span.subpages' ).hide();
		}
	}
}

$( function() {
	hideContentSub();
} );
--Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 16. kesäkuuta 2015 kello 18.46 (UTC)
Kiitos paljon, nyt toimii! Tämän voisi varmaankin lisätä myös yleiseen JavaScriptiin? --miki-- Avaa yhteys 16. kesäkuuta 2015 kello 18.51 (UTC)
Ja näin tapahtui. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 18. kesäkuuta 2015 kello 01.18 (UTC)
Voitko myös auttaa selvittämään, miksi Malline:Henkilö tuplaa väliosikkorivejä, jos seuraava parametri on tyhjä? Koodissa on jossain joku bugi, mutta missä…--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 18. kesäkuuta 2015 kello 04.20 (UTC)
Löysin sattumalta Wookieepediasta tämän koodinpätkän:
/* Fix to hide random extra lines in infobox subheaders. */
.infoboxsubheading p {
	display: none;
}
--miki-- Avaa yhteys 19. kesäkuuta 2015 kello 15.37 (UTC)
Näyttää lupaavalta. Minne se lykätään?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. kesäkuuta 2015 kello 16.08 (UTC)
Tänne, paikalla ei ole väliä. --miki-- Avaa yhteys 19. kesäkuuta 2015 kello 16.32 (UTC)
Lykätty on ja luulen, että se toimii. Pari sekuntia tosin luulin, että kaadoin koko pedian, mutta häiriö oli jossain muualla.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. kesäkuuta 2015 kello 16.51 (UTC)
Tuoreiden muutoksien lista näyttää nyt erilaiselle, en kylläkään tiedä johtuuko se tuosta muutoksesta vain jostain muusta. Samalla kysyn Jackilta, miksi JavaScript-toiminnot (mm. Eras, hakupalkki) eivät toimi eräissä pitkissä artikkeleissa, kuten Millennium Falcon? --miki-- Avaa yhteys 19. kesäkuuta 2015 kello 17.06 (UTC)
Ja minne on hävinnyt Toiminnot:Halutuimmat sivut? --miki-- Avaa yhteys 19. kesäkuuta 2015 kello 17.09 (UTC)
Ilmeisesti sen nimeksi on muuttunut "Halutut sivut", mikä sotkee linkin. Siihen on varmasti, joku koodi jossain, missä sen voi käydä korjaamassa, mutta se pitää ensin löytää. Mitä tuoreiden muutosten erilaiseen näkymään tulee, huomasin saman, mutta viimeisen vajaan tunnin tökkimisen seurauksena luulen, että taustalla on käynnissä jonkinlainen koko ShoutWikin laajuinen ohjelmistomuutos, tai jotain. Ehkä se siitä selkenee.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. kesäkuuta 2015 kello 17.18 (UTC)
Minua kiinnostaa se, mikä kumma mainitun Falcon artikkelin tietolaatikkoa vaivaa. Ei kai sen sekoaminen vai johdu siitä koodista, jonka lisäsin korjatakseni henkilö-laatikoiden sekoilemista?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. kesäkuuta 2015 kello 17.24 (UTC)
Päivitimme MediaWiki-ohjelmiston sen uusimpaan vakaaseen versioon (1.25.1), joka toi mukanaan joukon muutoksia — kaikkia näitä emme olleet edes huomanneet testatessamme uusinta versiota. :)
 1. Tuoreita muutoksia hallitsee asetus nimeltä "Ryhmittele muutokset sivun mukaan tuoreiden muutosten listalla ja tarkkailulistalla". Sen voi ottaa pois Toiminnot:Asetukset#mw-prefsection-rc-sivulta tai s:Special:GlobalPreferences-sivulta mikäli haluaa ottaa sen pois kaikista ShoutWikin isännöimistä wikeistä.
 2. Special:WantedPages näyttää olevan nyt suomenkieliseltä nimeltään Toiminnot:Halutut sivut. Yllättävä pieni muutos. Englanninkieliset aliakset toimivat kaikissa wikeissä, joten niitä käyttämällä (sekä toki myös toimintosivujen listaa selaamalla) löytää aina oikean sivun.
 3. substUsernameTOC()-funktion koodi oli vanhentunut, päivitin sen ja nyt toivottavasti toimii.
Laittakaa viestiä mikäli löydätte vielä joitakin kummallisia asioita, jotka saattavat liittyä ohjelmistopäivitykseen. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 19. kesäkuuta 2015 kello 17.26 (UTC)
Dionne, tarkoitatko sen tietolaatikon leveyttä? Se on ollut aina noin, ilmeisesti jokin liian pitkä sana tai useampi (varmaankin "Kommunikaatiojärjestelmät" tai "modulaarinavigaatiotietokone") leventää tietolaatikkoa tekstin päälle. --miki-- Avaa yhteys 19. kesäkuuta 2015 kello 17.29 (UTC)
Juurikin sitä. Hmmm... Keksin jo heti lennosta pari ilmausta, joilla noita sanoja ehkä voi lyhentää. Katson, josko saan sen kuntoon.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 19. kesäkuuta 2015 kello 17.34 (UTC)

Autoconfirmed

Tämä asia on tainnut lipsahtaa meillä ihmisten mielistä, mutta olettavasti Marek-vandaalin paluu toi sen jälleen esiin. Olikos se niiden autoconfirmed-arvojen muuttaminen mahdollista? Kannatimme keskustelussa kaikki Xwingin alkuperäistä ehdotusta tunnuksen kahden päivän iästä ja 15 muokkauksesta. Can you make it happen?--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 20. kesäkuuta 2015 kello 04.33 (UTC)

Toden totta, mokoma oli päässyt unohtumaan. Hyvä kun muistutit. :-) Automaattisesti vahvistetun käyttäjän statuksen saamiseen vaaditaan nyt siis ainakin 15 muokkausta ja vähintään kaksi päivää vanha käyttäjätunnus, kuten foorumikeskustelussa sovittiin. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 20. kesäkuuta 2015 kello 05.34 (UTC)
Grazie mille. Itseasiassa --miki-- muistutti minua ensin. Hyvä, että saatiin homma pelaamaan. Ehkä tyyppi vihaan-Marekia-ja-ärsytän-ylläpitäjiä-vandalisoimalla-artikkelia jättää Starkillerimme nyt rauhaan.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 20. kesäkuuta 2015 kello 05.40 (UTC)

Suojatut sivut

Suojattujen sivujen listassa on jokin bugi: Siellä näkyy Galen Marek neljä kertaa ja kaikki suojaukset on merkitty osittaissuojatuiksi ja päättymään 19. joulukuuta, vaikka kolme ensimmäistä päättyivät jo ja kaksi niistä olivat täysiä suojauksia. --miki-- Avaa yhteys 20. kesäkuuta 2015 kello 10.11 (UTC)

Kysymyksiä

Muutamia kysymyksiä, joihin olisi hyvä saada vastaus:

 1. Edelliseen asiaan jokin vastaus, eli miksi suojatuissa sivuissa on Galen Marek neljä kertaa?
 2. Kulmien pyöristys luokkien laatikkoon, voitko lisätä?
 3. Onko $wgRestrictDisplayTitle päällä Jedipediassa? Jos on, niin voisiko sen laittaa pois päältä, että artikkelien otsikkoja voisi muuttaa käyttämällä {{DISPLAYTITLE}}:ä {{Nimi}}-mallineen sijaan?

--miki-- Avaa yhteys 18. heinäkuuta 2015 kello 19.06 (UTC)

Pahoitteluni, olen näemmä tullut lievästi immuuniksi oranssille kuolemanpalkille vuosien saatossa!
 1. En osaa sanoa. Toiminnot:Suojatut sivut on monimutkainen graafinen käyttöliittymä neljään eri wikin tietokannan tauluun (jotka ovat page, page_restrictions, logging ja log_search, mikäli tämä tieto kiinnostaa). Hieman yksinkertaistettuna se siis yhdistelee tietoa eri lähteistä muodostaakseen kokonaiskuvan siitä, mitä on suojattu, miksi, kenen toimesta, jne.
  Useimmiten em. tilanteessa ongelma — ja ratkaisu — on helppo: jossakin taulussa on sama(nkaltainen) rivi useampaan otteeseen. Rivi(e)n poistaminen, vaikkapa käsipelillä jos ei muuten, asianmukaisesta taulusta korjaa tilanteen. Nyt ongelma ei ole näin yksinkertainen. page_restrictions-taulussa on kaksi viittausta Galen Marek -sivuun, eli Dionnen toteuttama, uusin, suojaus (tiedot muokkaus- ja siirtorajoituksista ovat erillisiä merkintöjä, siksi kaksi viittausta). Tutkin asiaa muutaman MediaWikin ytimen kehittäjän kanssa ja kenties yhdessä onnistumme selvittämään ongelman syyn...onneksi tämä on lähinnä kosmeettinen vika, eikä se vaikuta toiminnallisuuteen.
 2. Jep, lisätty; kiitokset!
 3. $wgRestrictDisplayTitle on oletuksena päällä eikä sitä ole otettu pois käytöstä Jedipediassa. Voin ottaa sen pois käytöstä, jos se on tiellä. Oletusarvoisesti se sallii tietynlaiset kosmeettiset tuunaukset otsikkoon (esim. kursivointi, lihavointi, jne.), mutta edellyttää silti, että uusi otsikko vastaa merkeiltään vanhaa, ts. Anakin Skywalker -sivun otsikoksi ei voi muuttaa Darth Vaderia, koska "Anakin Skywalker" ei ole sama kuin "Darth Vader" mitä linkittämiseen tulee, mutta kursivoinnit ym. eivät vaikuta linkittämiseen. Käsittääkseni ehdottomasti yleisin Nimi-mallineen käyttötapa on otsikon (tai sen osan) kursivointi ({{Nimi|''{{PAGENAME}}''}}); tämän pystyy jo nyt muuttamaan sellaiseksi, että se käyttää DISPLAYTITLEa: {{DISPLAYTITLE:''{{PAGENAME}}''}} --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 18. heinäkuuta 2015 kello 23.30 (UTC)
Nimi-mallineen yleisin käyttötapa tulee jatkossa olemaan /Kaanon- tai /Legends-osan artikkelien nimistä poistaminen, jota ei ilmeisesti voi tällä hetkellä tehdä DISPLAYTITLE:llä. --miki-- Avaa yhteys 19. heinäkuuta 2015 kello 09.19 (UTC)
Hyvä huomio, olet oikeassa! Olen poistanut DISPLAYTITLEn rajoitukset käytöstä, joten nyt mainitsemasi artikkelien nimien muuttaminenkin on mahdollista. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 20. heinäkuuta 2015 kello 17.49 (UTC)
Kiitos paljon! --miki-- Avaa yhteys 20. heinäkuuta 2015 kello 18.37 (UTC)
Tuossa suojattujen sivujen listassa näyttäisi olevan toinenkin bugi, siinä ei näy ikuisesti suojatuille sivuille suojauksen asettaja tai syy. --miki-- Avaa yhteys 21. heinäkuuta 2015 kello 17.56 (UTC)
Selvitin asiaa hieman, ja kyseessä on tunnettu bugi, johon ei vielä ole korjausta. Parhain ratkaisu lienee siis yrittää olla välittämättä siitä kovin paljoa; ehkäpä se saadaan korjatuksi jo seuraavaan isoon julkaisuun (kommentit ym. in English bugi-ilmoitukseen ovat luonnollisestikin aina tervetulleita ;-). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 26. heinäkuuta 2015 kello 20.55 (UTC)

Keksin juuri, miksi {{Imagewidth}} (jota yritin tietolaatikkojen uudistuksessa sisällyttää niihin) ei toimi, se vaatii lisäosan Extension:ImageSizeInfoFunctions, joka Wookieepediasta löytyy, mutta täällä sitä ei ole. Kysynkin, että onko se saatavilla käyttöön ShoutWikissä, ja jos ei ole, niin onko mahdollista lisätä se? Kyseisen mallineen tarkoitus on pienentää tietolaatikkojen kuvaa automaattisesti, ja sille saattaa olla myös muuta käyttöä. --miki-- Avaa yhteys 21. elokuuta 2015 kello 14.00 (UTC)

Onnistunee, todennäköisesti joko myöhemmin tänään tai lähipäivien aikana. Kyseinen lisäosa kaipaa hieman pientä korjailua, mutta se ei ole mitenkään mahdoton tehtävä. :) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 24. elokuuta 2015 kello 11.22 (UTC)
Viitsitkö muuten lisätä tällä sivulla esiintyvän css-koodin? Ja tietysti siihen ehdotukseenkin voi ottaa kantaa ;) --miki-- Avaa yhteys 24. elokuuta 2015 kello 11.33 (UTC)
Et voilà ! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 24. elokuuta 2015 kello 12.14 (UTC)
Huomasin, että em. lisäosa on nyt asennettu, kiitos siitä! --miki-- Avaa yhteys 30. elokuuta 2015 kello 10.19 (UTC)
Unohdin näemmä mainita asiasta täällä; pahoitteluni siitä! Kaikesta päätellen homma kuitenkin toimii niin kuin pitääkin. :-) --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. syyskuuta 2015 kello 19.21 (UTC)

Lopettaminen

Terve. Pitkä ura tämän hienon wikin ylläpidossa päättyy nyt minun osalta tähän. Viitsisitkö poistaa byrokraatin oikeuteni, kun en näemmä pysty sitä itse tekemään. Lisäksi kun nyt jo poistin itseltäni admin-oikeudet, niin voisitko myös poistaa nämä kolme sivua, sekä mahdolliset ShoutWikin laajuiset käyttäjäsivumallineeni, mitä muistaakseni loin joskus, ja joilla nykyään kummittelee joku karmea "olen eläkkeellä, ota yhteyttä sähköpostilla jos on pakko"-tyylinen teksti. Kiitos kaikesta ja näkemiin. :-) --DARTH SIDIOUS 2 Talk 1. syyskuuta 2015 kello 17.39 (UTC)

Taas on yksi aikakausi Jedipedian historiassa tullut päätökseen...haikein mielin joudun vastaanottamaan eroilmoituksesi; uskon kuitenkin puhuvani koko yhteisön — niin entisten, nykyisten kuin tulevienkin käyttäjiemme — puolesta sanoessani, että Jedipedia on paljosta sinulle kiitollinen, ja arvostamme valtavasti niitä lukemattomia tunteja, jotka olet käyttänyt Jedipedian laajentamiseen ja parantamiseen. Kaikkea hyvää tulevaan ja toivottavasti tiemme vielä kohtaavat! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. syyskuuta 2015 kello 19.21 (UTC)

Järjestelmäviestit

Kustomoidut järjestelmäviestit ovat taas hävinneet. Foorumit puuttuvat sivupalkista ja otsikon alla lukee vain Jedipedia. --miki-- Avaa yhteys 4. syyskuuta 2015 kello 07.15 (UTC)

Välimuistipalvelu (memcached) oli kaatunut ja se piti käynnistää uudelleen. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 4. syyskuuta 2015 kello 16.51 (UTC)

Vandaali

Laitatko vielä äskeiselle vandaalille ikuisuuseston, kun estit vasta IP-osoitteet. --miki-- Avaa yhteys 13. syyskuuta 2015 kello 17.59 (UTC)

Vandaali on jo estetty, mutta koska estin hänet ns. HideUser-valinnalla, et löydä kyseisen vandaalin käyttäjätunnusta estolistalta tai sivuhistorioista yms., mutta ylläpitäjille, joilla on hideuser-käyttäjäoikeus, kyseisellä tavalla estetyt käyttäjät näkyvät. Kiitokset nopeasta vandalismin kumoamisesta! Katsotaan, keksisinköhän vielä muutaman jutun tämän vandaalin lannistamiseksi... --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. syyskuuta 2015 kello 18.09 (UTC)
En tullutkaan ajatelleeksi tuota piilottamista. Onko muuten AbuseFilterissä mahdollisuutta estää tiettyjä sanoja sisältäviä käyttäjätunnuksia automaattisesti? Silloin saisi sedät, aivot, ulosteet ja muut alatyyliset nimet kertaheitolla pois. (ja korjasin tuota edellistä viestiäsi, code-tagi ei ollut suljettu) --miki-- Avaa yhteys 13. syyskuuta 2015 kello 18.15 (UTC)
Ja näköjään asensit juuri AbuseFilterin tänne, siitä on varmasti paljon hyötyä. --miki-- Avaa yhteys 13. syyskuuta 2015 kello 18.17 (UTC)
Jep. Loin erittäin yksinkertaisen suodattimen tyypillisen vandalismin suodattamiseen. Se on kaukana täydellisestä, mutta ajanee asian ainakin toistaiseksi. Englanninkielisen Wikipedian suodatinlistaa katselemalla käsittäisin, että käyttäjätunnustenkin suodattaminen onnistuu jotenkin, mutta en pikaisella selaamisella löytänyt, kuinka se tehdään. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. syyskuuta 2015 kello 18.31 (UTC)
Siellä näyttäisi olevan suodatin 102 alatyylisille käyttäjänimille, mutta valitettavasti se on yksityinen eikä siitä voi ottaa mallia. --miki-- Avaa yhteys 13. syyskuuta 2015 kello 18.40 (UTC)
Ja nyt tein itse suodattimen sopimattomille käyttäjätunnuksille. Sanalista ei ole lähelläkään täydellistä, mutta lähes kaikki vandaalit käyttävät jotain niistä. Lisäksi se estää yli 25 merkkiä pitkät tunnukset. --miki-- Avaa yhteys 15. syyskuuta 2015 kello 14.24 (UTC)
Mahtavaa, kiitos! --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. syyskuuta 2015 kello 20.31 (UTC)

Kieltenvälisiä linkkejä

Ilmeisesti vain ShoutWikin henkilökunta voi muokata iw-linkkejä, joten tässä olisi lista:

 • Lisättäviä:
  • cs.starwars.wikia.com
  • el.starwars.wikia.com
  • hr.starwars.wikia.com
  • ko.starwars.wikia.com
  • la.starwars.wikia.com
  • no.starwars.wikia.com
  • sr.starwars.wikia.com
  • tr.starwars.wikia.com
 • Muutettavia:
  • sv.starwars.shoutwiki.com -> sv.starwars.wikia.com (ShoutWikin ruotsinkielinen wiki on lopettanut)

Kaikki nämä linkittävät tähän Jedipediaan (mallineen avulla), joten meidänkin tulisi linkittää niihin.

Ja olisiko mitenkään mahdollista tehdä uusi (ShoutWikin laajuinen) interwiki-etuliite darth: Darthipedialle? Helpottaisi sinne linkittämistä huomattavasti. --miki-- Avaa yhteys 15. syyskuuta 2015 kello 17.46 (UTC)

Jep — lisäsin kaikki nuo ja muutin ruotsinkielisen version osoitteen.
Johdonmukaisuuden vuoksi lisäsin Darthipediaan johtavan interwiki-linkin nimellä darthipedia (vrt. esim. bulbapedia:, mariowiki:, strategywiki:). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. syyskuuta 2015 kello 20.31 (UTC)
Kiitos tästä! --miki-- Avaa yhteys 16. syyskuuta 2015 kello 10.56 (UTC)
By the way, would you add smaller wikis like those? 16. syyskuuta 2015 kello 16.30 (UTC)
I don't think that they're necessary. Many of them have only 1 article (Main page, I presume). Currently we link to all wikis to which Wookieepedia links, which should be sufficient. --miki-- Avaa yhteys 16. syyskuuta 2015 kello 19.46 (UTC)
OK, but some of them are active/have few articles more than 1. Please look carefully on all of them and then decide about new interlinks. 17. syyskuuta 2015 kello 16.14 (UTC)
Lisää linkkejä (kaikissa yli 20 artikkelia):
 • ca.starwars.wikia.com
 • fa.starwars.wikia.com
 • fy.starwars.wikia.com
 • id.starwars.wikia.com
 • nn.starwars.wikia.com
 • sco.starwars.wikia.com
 • sk.starwars.wikia.com
 • uk.starwars.wikia.com
 • zh.starwars.wikia.com
--miki-- Avaa yhteys 13. marraskuuta 2015 kello 18.09 (UTC)
{{done}} --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 13. marraskuuta 2015 kello 19.25 (UTC)

Lisenssin lisääminen

Tiedostoja tallennettaessa ei lisenssin lisääminen toimi enää. --miki-- Avaa yhteys 30. syyskuuta 2015 kello 13.45 (UTC)

Nyt toimii (ainakin melkein). Ensimmäisellä napsautuksella ei toimi (?) tai on ainakin armottoman hidas (koska MediaWikin täytyy ladata mediawiki.toolbar-moduuli — kiitos, ResourceLoader!), mutta sitten toimii. Hieman jännä käyttötapa CharInsert-lisäosalle (jossa teknisesti ottaen löytämäsi vika on — se käyttää vanhaa funktiota, joka ei enää ole välttämättä määritetty joka sivulla.
"Standardi" tapa toteuttaa lisenssin valinta on Järjestelmäviesti:Licenses (esimerkki), mutta tätä tapaa käytettäessä tiedoston kuvaussivulle tulee uusi Lisenssi-niminen == Osio ==, mikä lieneekin syynä siihen, miksi emme käytä sitä, sillä silloinhan se ei olisi täysin yhteensopiva Tiedot-mallinemme kanssa. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 30. syyskuuta 2015 kello 14.35 (UTC)
Ainakin se toimii jotenkin. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, millainen Wookieepedian tallennustoiminto on, sille kun on pitkä JavaScript. --miki-- Avaa yhteys 30. syyskuuta 2015 kello 14.54 (UTC)
No niin, nyt on kyseinen ongelma hoidettu. Kopion Wookieepedian ohjatun tallennuksen omalle sivulleni ja siinä lisenssin saa valittua em. valikosta. Ohjattu tallennustoiminto täyttää Tiedot-mallineen siinä annetuilla tiedoilla. --miki-- Avaa yhteys 1. lokakuuta 2015 kello 11.43 (UTC)
Mahtavaa! :D --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 1. lokakuuta 2015 kello 19.28 (UTC)

Naboon monarkki

Jostain syystä sivua Naboon monarkki ei voi avata. Osaatko sanoa, mikä siinä on ongelmana ja voiko sen korjata? --miki-- Avaa yhteys 11. lokakuuta 2015 kello 14.41 (UTC)

EasyTimeline-lisäosan (<timeline>-tagi) versio on näemmä aavistuksen verran liian vanha. Pyydän teknistä henkilökuntaamme hoitamaan asian, mutta sillä välin ongelman voi tilapäisesti piilottaa (ja artikkelin tehdä lukukelpoisesti) menemällä muokkaustilaan ja <!-- kommentoimalla --> <timeline>-tagit. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 14. lokakuuta 2015 kello 19.40 (UTC)
Tämä nimenomainen bugi on nyt korjattu (ja seuraavaksi yritämme korjata bugin koskien tekstejä ja EasyTimelinea — jostain syystä EasyTimeline ei tätä kirjoittaessani näytä tekstejä lainkaan, mutta onneksi sentään <timeline>-tagin sisältäviä sivuja pystyy jälleen lukemaan). --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. lokakuuta 2015 kello 18.50 (UTC)

JavaScript-apua

Mikä mahtaa olla ongelma tässä funktiossa? Sen siis pitäisi poistaa Keskustelusivu-nappula foorumikeskusteluista, mutta ei foorumialueilta. --miki-- Avaa yhteys 15. lokakuuta 2015 kello 14.36 (UTC)

Varsinainen JS-ongelma — joka ei varmaankaan ollut se ongelma, mitä tässä etsittiin — oli if()-ehtolauseiden järjestys. Alkuperäinen versio näytti tältä:
JOS (nimiavaruuden numero on 110 JA sivun nimi EI OLE "Foorumi:Senaatin halli") TAI (sivun nimi EI OLE "Foorumi:Yhteisöasiat") TAI (sivun nimi EI OLE "Foorumi:Ylläpidolle suunnatut asiat") { lisätään CSS-koodi keskustelu-painikkeen piilottamiseen }
Itse ongelma liittyi CSS:n suoritusjärjestykseen. CSS:hän on Cascading Style Sheets, eli esim. div#joku p { color: blue; } on "tärkeämpi"/"korkea-arvoisempi" valitsin kuin pelkkä #joku p { color: red; } ja näin ollen elementin, jonka ID on "joku", <p>-tagien sisältämä teksti olisi väriltään sinistä, ei punaista. Onneksi on aina olemassa !important, joka korjaa (lähes) kaiken. --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 15. lokakuuta 2015 kello 18.50 (UTC)
Nyt se toimii, mutta siltikin väärin. Se piilottaa sen nappulan myös sivuila Foorumi:Senaatin halli, Foorumi:Yhteisöasiat ja Foorumi:Ylläpidolle suunnatut asiat. --miki-- Avaa yhteys 15. lokakuuta 2015 kello 19.08 (UTC)
Nyt se toimii väärinpäin, nappula piilotetaan vain noilta kolmelta sivulta. --miki-- Avaa yhteys 16. lokakuuta 2015 kello 10.48 (UTC)
Korjattu. Tämän tähden JavaScriptin kirjoittaminen aamuyöllä ei ole maailman parhain idea. ;-) Silti aina silloin tällöin syyllistyn siihen... --Jack PhoenixShoutWiki Staff (Contact) 16. lokakuuta 2015 kello 18.07 (UTC)

Lisäosapyyntö

Wookieepediassa on siirrytty käyttämään mallineissa Lua-funktioita. Olisiko mahdollista saada tämän mahdollistava Scribunto-lisäosa tänne Jedipediaankin? Lisäksi pyydän toimintosivujen päivittämistä. --miki-- Avaa yhteys 11. joulukuuta 2015 kello 18.50 (UTC)

Ja milloin aiot muuten arkistoida keskustelusivusi? Tämä alkaa olla jo todella pitkä. --miki-- Avaa yhteys 11. joulukuuta 2015 kello 18.51 (UTC)