Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Khabarakh

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 27. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Khabarakh.jpg
Khabarakh
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Honoghr[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Noghri[1]

Sukupuoli

Mies [1]

Pituus

1.3 metriä [1]

Hiusten väri

Ei ole [1]

Silmien väri

Mustat [1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Galaktinen Imperiumi

Khim'barin klaanin Khabarakh oli noghri. Hän oli hyvin merkittävä toimija vapautettaessa noghreja Imperiumin orjavallasta.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suuramiraali Thrawnin lähettämänä Khabarakh ja hänen toverinsa kommandoryhmä 22:sta matkustivat Kashyyykiin vangitsemaan Leia Organa Soloa. Hänen kommandotoverinsa kuolivat wookieeiden käsissä, mutta hän itse pääsi riittävän lähelle tunnistaakseen Leian tarkan hajuaistinsa avulla Mal'ary'ushiksi: Darth Vaderin biologiseksi tyttäreksi. Noghrit kunnioittivat Darth Vaderia suuresti, sillä he pitivät häntä pelastajanaan heidän kotiplaneettaansa Honoghria kohdanneen tuhon jälkeen. Kun Leia lupasi Uuden tasavallan apua noghreille, Khabarakh suostui viemään hänet kotiplaneetalleen. Vaikka Chewbacca oli ensin luvannut jäädä odottamaan Leian paluuta Millennium Falconille, hän muutti mielensä ja vaati päästä Leian mukana Honoghriin. Khabarakh suostui, sillä wookieeiden kunniakäsitykset muistuttivat suuresti noghrejen tapoja. Tähtituhoojan yllättävä ilmestyminen kuitenkin raivostutti Chewbaccan, minkä seurauksena hän ja Khabarakh ottelivat hetken aluksen ohjaamossa. Khabarakhin soturintaidoista huolimatta Chewbaccan raaka voima yllätti noghrin, joka joutui käyttämään aluksen sisäänrakennettua tainnustusasetta pelastaakseen sekä oman että matkustajiensa hengen. Chewbaccan ollessa taintuneena Khabarakh lähetti tähtituhoojalle tunnistuskoodin.

Hänen paluunsa Honoghriin kuitenkin kiinnitti Thrawnin huomion, joka uskoi Khabarakhin olleen vankina ja kuulusteltavana Kashyyykissä, ja että hänet oli vapautettu jotakin hänen antamaansa tärkeätä tietoa vastaan. Thrawn tahtoi saada tietää, mitä tietoa Khabarakh ehkä oli paljastanut. Rauhallisina hetkinä Khabarakh opetti noghrien taistelutekniikoita Chewbaccalle, mikä -vaikka ei tehnytkään kaksikosta vielä ystäviä-huomattavasti vähensi epäluuloa näiden välillä. Thrawnin epäluulot Khabarakhia kohtaan näyttivät saaneen vahvistuksen, kun Imperiumin tutkijat löysivät wookieenkarvoja kaikkialta aluksesta. Khabarakh joutui pidätetyksi petoksesta ja vietiin vangittuna Nystaoon, minne Leia saapui vapauttamaan hänet ja samalla paljasti Imperiumin petoksen näiden syyllistyttyä Honoghrin myrkyttämiseen.

Kun Luke Skywalker saapui Honoghriin, hän tapasi Khabarakhin ja Ovkhevamin uudella puhdistetulla alueella. He auttoivat Lukea korjaamaan hänen vaurioituneen aluksensa. Luke arveli, ettei hän oikeastaan olisi tarvinnut noghrien apua, mutta mitä pikemmin nämä pääsisivät eroon kuvitteellisesta velastaan Skywalkereille, sitä parempi. Myöhemmin Khabarakh oli osa erityisvartiota, joka valittiin suojelemaan Leia, Jacenia ja Jainaa.

Thrawnin kuoleman jälkeen hän palasi kotiplaneetalleen auttaakseen sen uudelleenrakentamisessa. Kun noghrit joutuivat vastahakoisesti hyväksymään sen, ettei Honoghr enää ollut pelastettavissa, Khabarakh muutti useiden muiden noghrejen kanssa Waylandiin, missä hän asui Tantiss-vuoren siirtokunnassa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]