Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Liekinheitin

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jango Fett heittää Mace Windun ilmaan liekinheittimellään.
Ensin täytä vihollisesti pelolla, ja sitten tulella!
―muinainen lausahdus[lähde]

Liekinheitin tai liekkiprojektori oli ase, joka ampui kuuman aaltomaisesti liekkiaallon, joka sai alkunsa jonkinlaisesta kaasusta. Ne olivat hyödyllisiä varsinkin lähitaistelussa sekä hyökkäyksissä luolia, kaivoksia tai bunkkereita vastaan. Myöskin avaruudessa tapahtuvissa aluksiintunkeutumisoperaatioissa se oli hyödyllinen. Kloonisotien aikana Tasavallan erityisillä kloonisotureilla oli massiiviset liekinheittimet, joilla oli helppo polttaa melkein mitä tahansa materiaalia.

Liitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chang käyttää liekinheitintään.

Liekinheittimien suuren käyttöhyödyn vuoksi palkkionmetsästäjät suosivat niitä; huomattavimmat olivat Jango Fett ja Boba Fett. Myöskin, monet erilaiset murhaajadroidimallit oli varustettu liekinheittimillä; kuten ASN-121, IG-88, ja L8-L9, jotka käyttivät liekinheitintä, joka ampui tulipalloja ruiskumaisen tulen sijaan.

Galaktinen Imperiumi ja Corporaten sektorin asevoimat käyttivät liekinheittimiä yleensä mielenosoituksia ja katukahakoita vastaan niiden kammottavan voiman takia.

Jedien sisällissodan aikaan Revan mahdollisesti osti droidiin liitettäviä liekinheittimiä kahdelle droidilleen, HK-47:lle ja T3-M4:lle käyttöön matkaansa Tähtiajon etsinnässä.

Mygeetolla on sanottu, että Walon Vaulla oli erittäin tehokas liekinheitin, jonka hän otti "liekkisotilaalta". Delta ryhmän Tasavallan kommando Scorch sanoi, että se näytti voivansa sulattaa vaikka droidin.

Tunnetut liekinheitinmallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisotilaita liekinheittimien kanssa Geonosiksella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]