Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Mission Vao

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Missionprofilebig.jpg
Mission Vao
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

3970 eYt[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Hiusten väri

Ei ole[1]

Silmien väri

Ruskeat[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Mission Vao oli twi'lek, joka eli Tarisin kaduilla mandalorialaissotien ja jedien sisällissodan alun aikaan. Hän tapasi siellä Revanin, jonka miehistöön liittyi auttaen Revania Tähtiahjon löytämisessä. Hänet myöhemmin palkittiin ylistyksen ristillä työstään Tasavallan hyväksi.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7 vuotias Mission Vao.

Mission ei koskaan tuntenut vanhempiaan vaan kasvoi orpona isoveljensä Griifin huoltamana. Griff piti uhkapeleistä ja juomisesta, joihin hän aina lainasi rahaa ja oli jatkuvasti veloissa. Mission oli ainoastaan viisi-vuotias, kun he pakenivat Tarisiin salakuljettaen itsensä rahtialuksen ruumassa.

Tarisissa Griff ja Mission elivät alakaupungissa, koska muut alueet olivat kiellettyjä muukalaislajeilta. Vuoden 3963 eYt paikkeilla, hänen veljensä oli jäsen kiiturijengi Hidden Beksissä. Tähän aikaan planeettaa järkytti tiedot neljän padawanin murhaajasta, Zayne Carrickista, joka yhä pakeni virkavaltaa. Taris sai kuitenkin pian isompia ongelmia, kun mandalorialaiset hyökkäsivät sille. Samaan aikaan Zayne palasi Tarisiin auttaakseen mandalorialaisten vastaista vastarintaa. Hän saapui Hidden Beksin päämajaan, missä tapasi nuoren Missionin, joka ihastui Zayneen veljensä varoituksista huolimatta.

Mission kertoi Zaynelle tietävänsä salaisuuden ja pyysi tätä seuraamaan. Kaksikko alkoi seurata Griffia Missionin kertoessa tällä olevan lemmikki. Vakoillessa Missionin veljeä, Gryph antoi vahingossa kaksikon sijainnin ilmi. Samalla Brejik yritti tappaa Zaynen miekalla. Zaynen kamppaillessa Brejikiä vastaan, Missio päätti auttaa ihastustaan ja alkoi purra Brejikin jalkaa, minkä johdosta tämä pudotti miekkansa. Brejik sitten otti valopistoolinsa sanoen kertovansa muille ampuneensa Zaynen tämän yrittäessä paeta. Del Moomo kuitenkin saapui paikalle pelastaen Zaynen.

Mission, Zayne ja Gryph saivat sitten tietää, että Griffin "lemmikki" ei ollutkaan eläin, vaan hänellä oli piilossa toisen vastarintajärjestön kadonneita lapsia. Vapautettuaan lapset, Zayne vei ne Hidden Beksin johtajan, Gadon Thekin eteen. Mission sitten antoi lapsille ruokaa, samalla kun Gadon raivosi Griffille ja Brejikille, jotka olivat kaapanneet lapset. Tämä kuitenkin auttoi Hidden Beksiä neuvotteluissa toisen järjestön kanssa, jotta he voisivat yhdistää voimansa.

Griff ja Mission olivat kantiinin kanta-asiakkaita ja siellä Griff tapasi tanssija Lenan, jonka kanssa hän alkoi seurustella. Lena oli kuitenkin tottunut seurustelemaan Tarislaisen aateliston kanssa eikä Griff voinut antaa hänelle tämän tyylistä elämäntapaa. Lopulta Griffin täytyi paeta velkojaan Tarisista, mutta tällä kertaa pakeni Lenan kanssa jättäen 12-vuotiaan sistkonsa taakseen. Hän kuitenkin lupasi palata tienattuaan tarpeeksi rahaa, jotta he voisivat elää kuninkaallisten tapaan. Tästä hetkestä lähtien Mission alkoi vihata Lenaa, jonka uskoi saaneen veljensä unohtamaan hänet.

Zaalbarin kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zaalbar ja Vao Javyarin kanttiinissä.

Veljensä poistuttua Tarisista, Missionin täytyi pärjätä yksin, kunnes hän ystävystyi Zaalbar nimisen wookieen kanssa. Zaalbar oli ongelmissa Mustien Vulkareitten, merkittävän kiiturijärjestön, jäsenten kanssa. Mission näki tapahtuman ja raivostui rikollisille hyökäten heidän kimppuunsa. Yksi rikollinen kuitenkin löi Missioni maahan, minkä johdosta Zaalbar hyökkäsi. Lyötyeen Missionia iskenyttä rikollista, muut pakenivat paikalta.

Huolimatta epätavallisesta tapaamisestaan, Mission ja Zaalbar ystävystyivät ja alkoivat kulkea yhdessä. Kahden vuoden ajan he elivät alakaupungissa kuulematta sanaakaan Griffistä. He joskus jopa uskaltautuivat vaaralliseen maanalaiseen kaupunkiin.

Revan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 3956 eYt, lähellä jedien sisällissodan loppua, Carth Onasi ja muistinsa menettänyt Revan tekivät pakkolaskun sithien tuhottua heidän aluksensa, Endar Spiren. Etsiessään aluksesta myös paennutta jediä, Bastila Shania, he tapasivat Missionin sekä Zaalbarin kantiinassa. Revan ihmetteli outoa parivaljakkoa sekä tytön tapaa puhua galaktista standardia lajinsa kielen sijasta.

Tietäen Revanin olleen uusi tulokas, Mission kertoi hänelle tietoa kaupungista sekä kiiturijengeistä ja kertoi hänelle tien Hidden Beksin päämajaan. Mission ja Zaalbar poistuivat sitten paikalta etsien uusia seikkailua maanalaisesta kaupunginosasta.

Mission Vao ahdistelee gamorrivartijaa.

Hidden Beksin johtaja, Gadon Thek, antoi Revanille tarvittavat paperit, joita hän tarvitsi päästäkseen maanalaiseen kaupunkiin sithvartijoiden ohi. Hän myös kertoi, että Mission olisi oikea henkilö auttamaan häntä Vulkarien tukikohtaan murtautumisessa. Saavuttuaan maanalaiseen kaupunkiin, hän törmäsi pian järkyttyneeseen Missioniin. Hän kertoi Revanille, että Zaalbar oli joutunut orjuuttajien käsiin ja lupasi auttaa Revania, mikäli tämä pelastaisi wookien.

Revan lopulta pelasti Zaalbarin, joka vannoi elämänvelkaa entiselle sithlordille. Tämän seurauksena Missionin sekä Zaalbarin tulevaisuus oli sidoksissa Revaniin ja he alkoivat auttaa tätä. Kaksikko seurasi Revania Ebon Hawkiin, salakuljetusalukseen, jonka Revan varasti paikalliselta rikollisjohtajalta, Davik Kangilta. He pakenivat planeetalta juuri ennen sithien aloittaessa pommittaa Tarista. Vaikka Mission oli järkyttynyt kotimaailmansa tuhoutumisesta silmiensä edessä, Revan sai hänet rahouhoittumaan Dantooinella.

Matka Ebon Hawkilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revanin matkustettua Dantooineen, Mission tapasi Lenan. Tämä kertoi jättäneensä Griffin, joka eli nykyään Tatooinella työskennellen Czeerkalle. Hän kertoi myös halunneet Missionin heidän mukaansa ja tarjoutuen jopa maksamaan tämän matkalipun, mutta Griff oli halunnut tämän jäävän Tarisiin. Kävi ilmi, että Griff oli valehdellut molemmill kertoen Missionille sisarusten eron olleen Lenan päätös ja kertoen Lenalle Missionin halunneen jäädä planeetalle.

Mission ei halunnut uskoa Lenaa, mutta oli helpottunut kuultuaan veljensä olevan yhä hengissä. Tatooinessa Revan ja Mission löysivät Griffin vankina paikallisen hiekkakansan linnoituksessa. Keskusteltuaan Griffin kanssa, hän ymmärsi Lenan puhuneen totta. Griff ei ollut lopettanut yrityksiään rikastua nopeasti ja hänen uusin yrityksensä oli käyttää Revanin keräämiä tachien rauhasia Tarislaisen oluen tekemiseen, mutta tämäkin epäonnistui ja hän joutui ongelmiin Exchangen kanssa.

Mission ymmärsi ettei kukaan ollut täydellinen eikä yrittänyt "parantaa" veljeään, vaan oppi hyväksymään tämän sellaisenaan. Huolimatta aikaisemmista vaiheistaan, Griff ja Mission erosivat ystävinä ja olivat iloisia tapaamisestaan.

Kun Revanin henkilöllisyys entisenä sithin mustana valtiaana paljastui, Mission muuttui sanattomaksi aluksen muun miehistön tapaan. Mission kuitenkin päätti luottaa Revaniin uskoen, että hänen uusi persoonallisuutensa korvaisi entisen.

Mission seurasi Revania loppuun saakka, jopa Tähtiahjolle, ja oli myöhemmin mukana juhlistamassa laitoksen tuhoutumista ja Tasavallan voittoa sitheistä. Tässä juhlassa Mission, Revanin muiden kumppaneiden ohella, vastaanotti ylistyksen ristin kiitoksena osuudestaan sithejä vastaan.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: Knights of the Old Republic -pelissä Missionin ääninäyttelijänä toimi Cat Taber.

Missionin ja Zaalbarin muodostama kaksikko on luultavasti tehty Han Solon ja Chewbaccan pohjalta. Zaalbar on wookie Chewbaccan tapaan ja Missio on pikkurikollinen kuten Solo toimiessaan salakuljettajana. Lisäksi Mission toistaa pelisä Han Solon tutuksi tekemää lausahdusta, "I have a bad feeling about this".

Kun Mission tapaa pelissä veljensä, pelaaja voi suostutella tämän tuntemaan vihaa veljeään kohtaan. Hän sitten katkaisee välinsä Griffiin ja jättää tämän Exchangen käsiin välittämättä veljensä tulevaisuudesta.

Vaihtoehtoinen loppuratkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaajalla on mahdollisuus valita Voiman valoisan ja pimeän puolen välillä Lehonissa, hän voi valita juonen vastaisesti pimeän puolen, jolloin Bastila viettelee Revanin pimeälle puolelle. Revanin ja Bastilan palattua Ebon Hawkille, Mission ei suostunut seuraamaan itsejulistautunutta sithin mustaa valtiasta. Hän ei myöskään uskonut Revanin langettua todella eikä hyökännyt tämän kimppuun sanoen, ettei Revan pystyisi tappamaan häntä kylmäverisesti. Mission kuitenkin aliarvioi sithlordin ja tämä komensi Zaalbarin tappamaan ystävänsä. Zaalbar luonnollisesti kieltäytyi, mutta käyttäen Voimaa ja tämän elämänvelkaa aseenaan, Revan manipuloi wookieta, joka tappoi Missionin yhdellä valtavalla iskulla. Bastila taputti Revanin teolle innoissaan sanoen tämän olevan pimeämpi kuin Malak oli koskaan ollut.

Pelaaja voi myös itse hyökätä Missionin kimppuun. Tässä tapauksessa Zaalbar hylkää elämänvelkansa ja suojelee Missionia. Molemmat kuitenkin kuolevat Darth Revanin käsissä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Revanin matkakumppanit
Jolee Bindo · HK-47 · Juhani · Carth Onasi · Canderous Ordo
Bastila Shan · T3-M4 · Mission Vao · Zaalbar
[+/–] [muokkaa]