Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Odan-Urr

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Odan-Urr.jpg
Odan-Urr
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Draethos

Kuollut

3996 eYt (Ossus)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Draethos

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Siniset

Ihon väri

Harmaa

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat
Rohkeus taistelussa ei todista mitään. Rohkeus itsessään ei todista mitään. Jedin täytyy olla valmis heittämään pelko, katumus ja epävarmuus syrjään, ja joko taistella, juosta, antautua tai kuolla
―Odan-Urr[lähde]

Odan-Urr oli legendaarinen Vanhan tasavallan aikakaudella elänyt jedimestari, joka oli myös Suuren Jedikirjaston johtaja. Odan-Urr opiskeli ainamieluummin kuin soti, mutta silti hän oli varsin kyvykäs käyttämään valosapelia. Hän osasi myös käyttää monille tuntematonta muinaista taistelumeditaatiota. Hän eli yli 1000-vuotiaaksi.

Nuorella iällään Odan-Urr aavisti sithien lähestyvän hyökkäyksen, ja varoitti senaattia asiasta. Senaatti kuitenkin kieltäytyi kuuntelemasta häntä. Jokin aika Odan-Urrin varoituksen jälkeen, Naga Sadow hyökkäsi armeijoineen tasavallan kimppuun. Tasavalta voitti lopulta sodan, mutta voitto tapahtui Odan-Urrin mestarin, Ooroon ansiosta, joka uhrasi henkensä. Sodan jälkimainingeissa Odan-Urr löysi Naga Sadowille kuuluneen muinaisen pimeän puolen holokronin. Pian tämän jälkeen hän perusti Suuren Jedikirjaston Ossusiin.

Odan-Urr kuoli 3996 eYt, kun Exar Kun tappoi hänet saadakseen ryöstettyä muinaisen holokronin, jonka Odan-Urr oli aiemmin löytänyt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]