Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Ood Bnar

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 1. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
OodBnar.jpg
Ood Bnar
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ryyk

Kuollut

10 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Netissa

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ei hiuksia

Silmien väri

Siniset

Ihon väri

Vaalean ruskea

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Shaela Nuurin

Ood Bnar oli jedimestari, syntyi jo ennen suurta hyperavaruussotaa ja kuoli vasta 10 jYt. Ikää hänellä oli tällöin jo yli 5000 vuotta. Bnar syntyi Ryyk-nimisellä planeetalla ja liittyi jo nuorena jedeihin, tullen yhdeksi aikansa arvostetuimmista jedimestareista. Bnarrin lajille oli ominaista kyky muuttaa muotoaan.

Mestarina ollessaan Bnar syvensi tietämystään sithien historiasta. Vaikka Bnar pyrki aina viimeiseen asti välttämään taistelua, oli hän yksi parhaista taistelijoista, jotka vastustivat pimeää puolta. Lopulta hänestä tuli Ossusin Suuren Jedikirjaston varajohtaja. Kirjaston jotajaksi hän yleni edellisen johtajan, Bnarin ystävän, Odan-Urrin kuoltua Exar Kunin toimesta. Tässä virassa hän ei ehtinyt kauaa olemaan, sillä sithien aiheuttama supernova Ossusin lähellä johti planeetan evakuoimiseen. Muiden jedien yrittäessä pelastaa kirjaston kallisarvoisia niteitä, kiiruhtti Bnarr pelastamaan antiikkiset valosapelinsa. Exar Kun kuitenkin saapui paikalle keskeyttäen Bnarrin. Bnarr tiesi, ettei voisi voittaa Kunia kaksintaistelussa, joten hän muutti muotoaan jättiläismäiseksi puuksi sulkien valosapelit sisäänsä. Sieltä ei Kun niitä saanut. vaan jouytui pakenemaan planeetalta ilman valosapeleita.

Planeetalle jäämisestään huolimatta, Bnar selviytyi supernovasta hengissä, vaipuen vain syvään uneen kirjastossaan. Tässä syvässä unessa hän sai olla vuoteen 10 jYt asti, jolloin hän heräsi unestaan. Herätessään hän huomasi joutuneensa keskelle taistelua, jossa toisena osapuolena olivat jedit Luke Skywalker sekä Kam Solusar. Heitä vastaan taisteli sith Sedriss QL, jolla oli Ossuslainen Jem Ysanna panttivankinaan. Sedriss yritti myös kaikin voimin tappaa juuri unestaan heränneen Bnarin, muttei pystynyt siihen. Lopulta Bnar uhrasi itsensä pelastaakseen muut ja tappaen Sedrissin samalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]