Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Oola

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Oola2.jpg
Oola
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ryloth

Kuollut

4 jYt, Tatooine

Ruumiilliset tiedot
Laji

Twi'lek

Sukupuoli

Nainen

Pituus

1.6 metriä [1]

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Jabba Desilijic Tiuren hovi

Sinun täytyy oppia nopeasti. Maksoit minulle omaisuuden. Kaksi omaisuutta! Sinun täytyy miellyttää häntä—vaikka hänen ainoa nautintonsa olisi katsella kuolemaasi.
―Bib Fortuna[lähde]

Oola oli rikollisherra Jabba Desilijic Tiuren hovissa työskennellyt twi'lek-tanssija. Rylothilla hän oli klaaninsa päällikön tytär, mutta Bib Fortuna ja Jerris Rudd huijasivat hänet tanssijaksi lahjana Jabballe. Hän oli myös Monimuotoisuuden liiton johtajan, Nolaa Tarkonan, sisarpuoli.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oola pitää Jabban tyytyväisenä. Jabba pitää Oolan elossa.
―Bib Fortuna[lähde]
Twi'lek-tanssijat Oola ja Lyn Me tanssiasuissaan.

Oola ja hänen twi'lek-toverinsa Sienn'rha koulutettiin tanssijoiksi eräässä Rylothin parhaista tanssikouluista. Kun he olivat Mos Eisleyssä matkalla kohti Jabban palatsia Luke Skywalker yritti pelastaa heidät. Hän tappoi Ruddin ja onnistui pelastamaan Sienn'rhan, mutta Oola tahtoi nähdä Jabban palatsin ja ajatteli voivansa lähteä milloin tahansa, jos paikka ei häntä miellyttänyt. Hän ei tiennyt, mitä odottaa. Fortuna otti Oolan mukaansa ja onnistui viemään hänet Jabballe ilman lisävälikohtauksia.

Tavanomaisen tanssiasun sijaan Oolalle annettiin vain löysien nahkaremmien avulla kiinnittyvä hatara verkkoasu ylleen. Jabba rakastui tanssijatyttöön välittömästi ja kahlehti hänet kaulasta valtaistuimeensa henkilökohtaiseksi omaisuudekseen ja orjatytökseen. Oola pakotettiin tanssimaan isännälleen ja tyydyttämään tämän tarpeita aina rikollislordin halutessa. Hän päätti paeta kamalasta tilanteestaan keinolla millä hyvänsä.

Oolaa häpäistiin jatkuvasti ja häntä ruokittiin vain tähteillä. Hän alkoi epäröidä, olisiko parempi vain jatkaa Jabban palvelua kunnes pako olisi mahdollista vai vain kuolla pois, ja paeta sillä tavoin. Oola päätti olla tottelematta Jabbaa edes kerran, mikä johti siihen, että Jabban gamorrivartijat hakkasivat hänet kauttaaltaan rangaistukseksi tottelemattomuudesta. Jabba määräsi pahoinpitelyn tehtäväksi "tieteellisesti", ilman rumentavien vammojen ja mustelmien aiheuttamista.

Samana päivänä Oola onnistui lyhyesti keskustelemaan C-3PO:n kanssa. Droidi kertoi hänelle, että Luke Skywalker oli todellakin tulossa palatsiin pelastamaan heitä, ja hänen toivonsa heräsi uudelleen. Hänen moraalinsa kohosi ensimmäistä kertaa vangitsemisen jälkeen, ja hän esitti parhaan tanssinsa koskaan, joka valitettavasti jäi myös hänen viimeisekseen.

Oolan tanssin houkuttelemana Jabba kiskaisi hänen ketjustaan ja vaati häneltä enemmän kuin vain tanssia. Oola oli kärsinyt ennenkin vastaavista tapauksista, joten hän kieltäytyi ja tarttui ketjunsa päästä. Hän alkoi vetää ketjusta suututtaen näin Jabban ja rikollislordi nykäisi Oolan valtaistuimensa edessä olleen lattialuukun päälle. Jabba pudotti hänet lattialuukusta rancorin monttuun ja hänet syötiin elävältä.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Femi Taylor esitti Oolan roolia Tähtien sota: Episodi VI - Jedin paluussa (sekä alkuperäisessä, että myöhemmin erikoisversiota varten otetuissa lisäkohtauksissa). Vuosien aikana hän oli pysynyt lähes muuttumattoman näköisenä, jonka ansiosta hänestä voitiin ottaa lähikuvaa rancor-kohtausta varten.

On huhuttu, että Oola ja Bib Fortuna olisivat hahmoja, jotka tulevat esiintymään uudessa Tähtien sota -tv-sarjassa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]