Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Panteerin suku

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. tammikuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Panteer Banner.png
Panteerin suku
Tiedot sukulaisuudesta
Laji

Ihmiset

Merkittävät suvun jäsenet
Alkuperäinen kotiplaneetta

Alderaan

Kronologiset ja poliittiset tiedotAikakaudet
Alderaanin hallitsijat ovat tulleet Panteerin suvusta sukupolvien ajan.
komentaja Bradel[lähde]

Panteerin suku oli Alderaanista kotoisin ollut aatelissuku, jota pidettiin planeetan suvuista aristokraattisimpana. Historian aikana Panteerin suvusta oli tullut Alderaanin valtaistuimelle enemmän kuninkaita ja kuningattaria kuin kaikista muista suvuista (kuten Organan tai Thulin suvuista) yhteensä. Kymmenen sukupolven ajan ennen kylmää sotaa oli Panteerien kruunu komeillut jokaisen Alderaanin hallitsijan päässä.

Panteerin suvun hallitsijat olivat taiteen tukijoita. He olivat myös hyväksyneet sen, että politiikassa niin valehtelu, petos kuin väkivaltakin saattoivat olla välttämättömiä keinoja. Suuren galaktisen sodan aikana vähän sen jälkeen, kun sithit olivat hyökänneet Alderaaniin, planeetan viimeinen kiistaton hallitsija, kuningatar Silara Panteer, murhattiin. Hänen poikansa, kruununprinssi ja planeetan senaattori Gaul Panteer, sai myös surmansa.

Seurannut poliittisen epävarmuuden aika ajoi jäljelle jääneet aatelissuvut sisällissotaan keskenään. Kilpailevan suvun patriarkan Bouris Ulgon julistauduttua kuninkaaksi Panteerin suku haastoi uuden hallitsijan, mutta heidät ajettiin pakoon vuoristoon. Panteerin suvun eri edustajat värväsivät apua niin Tasavallasta kuin Imperiumistakin puolustautuakseen ja voidakseen kostaa Ulgolle. Ymmärrettyään, että he eivät voisi palata valtaistuimelle, Panteerit suostuivat tukemaan hallitsijaksi sen hallituksen tukemaa aatelissukua, jonka edustajat saisivat Ulgon kukistettua.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]