Rahm Kota

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. joulukuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Rahm Kota

Rahm Kota tunnettiin jedimestarina ja hän oli taitava Voiman käyttäjä, tosin hän ei ikinä taisteluun lähtiessä ottanut kloonisotilaita mukaan, sillä hän ei luottanut näihin. Hän olikin yksi muutamista jedeistä (siis Yodan, Obi-Wan Kenobin ja Shaak Tin mukana), jotka selvisivät käskystä 66. Sen jälkeen Kota katosi. Imperiumin tietojen mukaan hän oli kuollut, mutta Vader ei uskonut sitä.

Kota hyökkäsi kapinallisten kanssa Imperiumin alustelakalle, jonne Darth Vader lähetti oppilaansa surmaamaan Kotan. Galen Marek tappoi monia keisarillisia ja kapinallisia matkalla Rahm Kotan luo. Luultiin, että Rahm Kota sai surmansa tällä alustelakalla mutta "Starkiller" tapasi Rahm Kotan pilvikaupunkissa juopottelemassa, tosin Kota oli menettänyt näkönsä. Kun "Starkiller" suostutteli Kotan taistelemaan Palpatinea vastaan niin hän lähti Kotan mukaan. Kota viedään senaatorien mukana ensimmäiselle Kuolemantähdelle ja tämä melkein kuolee Palpatinen sith-salamoista mutta "Starkiller" pelastaa hänet. Myöhemmin hän liittoutuu Kapinallisten joukkoon. Kotan kuolinaikaa ei tiedetä, mutta uskotaan että hän kuoli joskus sisällissodan aikaan.

Kotan valosapelin terän väri oli vihreä. Hän tosin menetti sen taistelussaan Starkilleriä vastaan, mutta sai sen takaisin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]