Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.Tämän artikkelin aihe on osa Star Wars Infinitiesiä.

Rahtialus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. tammikuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 

Rahtialus oli nimitys, jota käytettiin rahtia (kuten osia ja tarvikkeita) kuljettavasta avaruusaluksesta. Sekä lailliset liikemiehet että salakuljettajat saattoivat toimia sellaisen kuljetusaluksen kapteenina. Rahtialuksia tarvittiin heti avaruusmatkailun alettua kuljettamaan tarvikkeita joka puolelle galaksia. Rahtialuksissa oli yleensä hyperajo, koska nopeasta toimituksesta maksettiin usein enemmän.

Kaupankäynti[muokkaa]

Ilmiselvistä syistä rahtialuksia käytetiin usein kaupankäynnissä. Vaikkakin harvat rahtialukset taistelivat suurissa taisteluissa, monet olivat mukana toiminnassa. Salakuljettajilla ja laillisilla kauppiailla oli silloin tällöin riitoja, ja rahtialukset olivat usein aseistettuja sekä suojattuja vastustaakseen hyökkäyksiä rahtia vastaan.

Salakuljetus[muokkaa]

G9 Rigger rahtialus täydessä lastissa

Salakuljetus oli huomattavaa rikollista toimintaa galaksissa, johon kuului tavaroiden kuljetus planeettojen välillä. Tämän tehdäkseen yleensä pienikokoisen rahtialuksen, kuten Millennium Falconin, oli toimitettava salakuljetettava tavara planeetan turvallisuusjoukkojen ohi. Salakuljetettavaa tavaraa olivat esimerkiksi mausteet, sädeaseet ja lääkintätarvikkeet.

Salakuljettajat lisäsivät usein päivityksiä aluksiinsa, jotta he kykenisivät päihittämään kilpailijansa ja planeetan turvallisuusjoukot. Lähes jokaisessa salakuljettajien aluksessa oli parannetut moottorit nopeuden lisäämiseksi, kuten myös tehostetut asejärjestelmät ikävistä tilanteista selviytymiseen. Eräs toinen yleinen muokkaus salakuljetusalukseen oli lukuisat salaiset osastot salakuljetustavaran piilottamiseksi tarkastuksilta, kun rahtitiloissa oli laillista rahtia. Millennium Falconissa nämä olivat irrotettavat lattialaatat.

Jotkin rahtialukset olivat niin raskaasti muokattuja, että ristiinkytkettyjen ja epätavallisten osien sekasorto esti tähtialuksen mekaniikkaa käyttämästä niitä tehokkaasti. Salakuljettajilla täytyi siksi olla yksityiskohtainen tietämys rahtialuksen mekaniikasta ja elektroniikasta pitääkseen aluksensa kunnossa. Useimmat salakuljettajat suosivat tätä tapaa, koska he eivät luottaneet kehenkään arvokkaaseen omaisuuteensa koskevasta.

Useimmat salakuljetusalukset vaativat useita miehistön jäseniä ja siksi monet salakuljettajat palkkasivat apupilotin, kuten Chewbacca Millennium Falconissa tai droidi LE-BO2D9 Outriderissa. Salakuljettajalle hänen rahtialuksensa oli kaikkea; työ, koti ja elämä. Monet salakuljettajat asuivat rahtialuksissaan, koska heillä ei ollut kotia planeetalla.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Wiki.png

Tämä artikkeli tarvitsee lisää lähteitä ja/tai esiintymisiä.

Ole hyvä ja päivitä lähteet ja esiintymiset, ja poista sitten tämä huomautus.