Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Tärähdyskranaatti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Concussion grenade.png
Tärähdyskranaatti
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Ainakin SoroSuub Corporation

Malli

Tärähdyskranaatti

Tyyppi

Kranaatti

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

Monet, miltei kaikki armeijat ja sotilasorganisaatiot

Tärähdyskranaatti oli hyvin yleinen kranaatti sotilaan sivuaseena, jota käytettiin jo ennen Galaktisen Tasavallan perustamista, ja kehittyi vähän aina tuhansien vuosien edetessä. Oli olemassa kolmea erilaista tärähdyskranaattimallia.

Tärähdyskranaatteja oli mahdollista muotoilla ohjuksiksi tai käyttää kulkuneuvojen kranaatiheittimissä.

Kranaattimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fyysinen, ääniaalto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ensimmäinen kappale oli melko perusmallinen kranaatti, jota käytti monet liittoutumat. Se räjähti pienellä räjähdysetäisyydellä, tappaen melkein kaikki orgaanit etäisyydellä, ja vahingoitti varusteita. Ääniaaltoinen aalto eteni vielä hieman räjähdysalueelta ja sokeutti väliaikaisesti kaikki aallon saavuttamat.

Ääniaalto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toinen malli ei räjähtänyt yleisestä kosketuksesta. Yleinen räjähdysetäisyys oli noin 4 metriä, joka oli melko suuri käsikranaatille. Se loi ainoastaan ääniaallon, sokeuttaen kaikki jotka siihen osuivat tappamisen tai vahingoittamisen sijaan.

Fyysinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kolmas malli, oli suunniteltu kulkuneuvoja ja raskasta varustusta vastaan. Kranaatti oli erittäin hyödyllinen kulkuneuvoja vastaan, jotka olivat hitaita tai nopeita tai kuljettamassa muita, sillä se kiinnittyi kulkuneuvon panssariin. Sitä käytettiin myös orgaaneja vastaan, sen pienen räjähdysetäisyyden takia.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]