Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Taistelumeditaatio

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 31. toukokuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Taistelumeditaatio oli kyky, jonka avulla Voimaa käyttänyt henkilö kykeni kohottamaan liittolaistensa moraalia taistelussa sekä laskemaan vihollistensa halua taistella. Tämän kyvyn avulla kyettiin myös koordinoimaan kokonaisia laivastoja, minkä johdosta se kykeni tuottamaan parhaimman mahdollisen tuloksen.

Historia[muokkaa]

Tämän kyvyn tekivät tutuksi muinaset jedimestarit Odan-Urr, Arca Jeth sekä Nomi Sunrider. Odan-Urr käytti sitä yhdistymissodissa, kun taas Arca Jeth käytti sitä menestyksekkäästi Onderonin petosodissa. Taistelumeditaatio oli myös Bastila Shanin käytössä, joka oli ehkä ainoa, joka koskaan oppi hallitsemaan kykyä täysin. Hän käytti sitä jedien sisällissodassa ja oli kyvyn ansiosta yksi Tasavallan avaintekijöistä sodassa.

Suurmestari Yoda oli myös kyvykäs taistelumeditaation käyttäjä, jota hän käytti muun muassa Kashyyykin taistelussa. Myös sekä Yarael Poof että Oppo Rancisis käyttivät sitä kloonisodissa.

Pimeä puoli[muokkaa]

Taistelumeditaatio ei ollut ainoastaan Voiman valoisan puolen käytössä ja voimakkaat pimeän puolen käyttäjät kykenivät hallitsemaan sotilaitten mieliä. Tätä taistelumeditaation muunnosta kutsuttiin sithien taistelukoordinaatioksi. Myöhemmin Darth Caedus kutsui sitä sithien taistelumeditaatioksi.

Tunnetut käyttäjät[muokkaa]

Asteriskilla (*) merkityt henkilöt ovat mahdollisia kyvyn käyttäjiä.


Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]