Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Tasavallan erikoisjoukkodivisioona

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 11. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tasavallan erikoisjoukkodivisioona
Yleiset tiedot
Perustaja(t)
Johtaja(t)

Erikoisjoukkojen johto[2]

  • Kenraali Garza[2]
Huomattavat jäsenet
Tukikohta

Senaatin rakennus, Coruscant[6]

Historialliset tiedot
Perustettu
Muut tiedot
Liittoutuma

Tasavallan erikoisjoukot, viralliselta nimeltään Tasavallan erikoisjoukkodivisioona, oli Galaktisen Tasavallan eliittisotilasyksikkö, joka koostui parhaista Tasavallan armeijan sotilaista. Joukkoja käytettiin suuren galaktisen sodan ja sitä seuranneen kylmän sodan aikana Tasavallan puolustamiseen. Harron Tavus oli erikoisjoukkojen luutnantti suuren galaktisen sodan aikaan.

Ominaisuudet[muokkaa]

Erikoisjoukkojen sotilaat käyttivät samantyyppisiä haarniskoita kuin tavalliset Tasavallan sotilaat, mutta joskus he käyttivät myös raskaampia versioita tai eliittisotilaille jaettavia erikoispanssareita. Laskuvarjokloonisotilaiden noin 4 000 vuotta myöhemmin kloonisodissa käyttämät kypärät muistuttivat erikoisjoukkojen käyttämiä kypäriä.

Historia[muokkaa]

Kenraali Elin Garza oli tärkeässä roolissa erikoisjoukkodivisioonan perustamisessa ja kouluttamisessa. Hän johti divisioonaa suuren galaktisen sodan sekä kylmän sodan aikana. Erikoisjoukkojen sotilaat toimivat toisinaan yhteistyössä jedien kanssa; esimerkiksi Harron Tavus työskenteli usein jedimestari Orgus Dinin kanssa suuren galaktisen sodan aikana ja kaksikko ystävystyi sodan aikana. Joissain galaksin osissa erikoisjoukot olivat ainoita saatavilla olleita sotilaita.

Vuonna 3641 eYt kylmän sodan aikana Tavus johti satojen erikoisjoukkojen sotilaiden loikkaamista Sithien imperiumin puolelle. Garza yritti pitää tiedon loikkaamisista salassa ja lähetti Havoc-ryhmän metsästämään ja tappamaan petturit.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]