Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Tenel Ka Djo

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 15. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
TenelKa.png
Tenel Ka Chume Ta' Djo
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Dathomir[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Hiusten väri

Kultaisenpunaiset[1]

Silmien väri

Harmaat[1]

Ihon väri

Vaalea[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Olen yrittänyt naurattaa häntä vitseilläni siitä asti kun tapasin hänet.
Jacen Solo

Tenel Ka Djo oli hapesilainen naispuolinen jediritari. Hän oli prinssi Isolderin, Hapesin konsortion chume'dan sekä dathomirilaisen noidan Teneniel Djon tytär. Vaikka hän oli Hapesin konsortion perillinen, hän noudatti mielummin äitinsä tapoja ja perinteitä kuin isänsä, mikä ärsytti monia hapesilaisia. Hän ei myöskään pitänyt siitä, että häntä puhuteltiin koko nimellään, joka oli Tenel Ka Chume Ta' Djo. Tenel Ka liittyi Luke Skywalkerin jediakatemiaan neljäntoista vuoden ikäisenä, ja hänestä tuli Jacen ja Jaina Solo, Lowbaccan, Raynar Thulin sekä Zekkin läheinen ystävä.

Jediakatemiassa viettämänään aikana Tenel Ka sekä hänen ystävänsä torjuivat kuolettavan Varjojen akatemian, estivät Monimuotoisuuden liiton kavalien suunnitelmien toteutumisen sekä tekivät lopun Mustan Auringon paluusta. Yuuzhan vongien sodan aikana Tenel Ka oli osa Myrkrin iskuryhmää, joka tuhosi jedejä metsästäneen voxyn-kuningattaren. Tehtävän aikana hän tajusi rakastuneensa Jacen Soloon, joka joutui Vergeren vangiksi ja hänet vietiin yuuzhan vongien haltuun. Tenel Ka selviytyi tehtävästä, ja myöhemmin hänestä tuli Hapesin kuningataräiti vasten tahtoaan. Vuotta myöhemmin hän sai tietää, että Jacen oli selviytynyt Myrkrin tehtävästä. Pimeyden pesän kriisin aikana vuonna 36 jYt Tenel Ka antoi Jacenille laivueen auttamaan killikejä sotaponnistuksissaan, jotka olivat nyt heidän entisen ystävänsä Raynar Thulin johdossa. Hän ja Solo saivat myös tyttären, Allana Solon, ja Tenel Ka päätti erota Uudesta jediritarikunnasta keskittääkseen kaiken huomionsa valtaistuimelle.

Vuonna 40 jYt Tenel Ka ja Allana joutuivat Hapesin konsortion vallankaappausta yrittäneen lahkon tappolistalle. Kun Jacen kääntyi pimeälle puolelle, hän vannoi, ettei koskaan edes yrittäisi Tenel Kan tai Allanan tappamista, vaikka hänen sithmestarinsa Lumiya oli vakuuttanut, että heidän kuolemansa toisi rauhaa ja vakautta galaksiin. Kashyyykin taistelun aikana Tenel Ka kääntyi Jacenia vastaan kauhistuneena hänen teoistaan. Tämän takia Jacen ei enää arvostanut Tenel Kan henkeä, ja hän oli valmis jopa tappamaan Tenel Kan, mikäli tämä yrittäisi riistää Allanan häneltä. Myöhemmin Jacen sieppasi Allanan pakottaakseen Tenel Kan takaisin Galaktisen allianssin riveihin, mutta Tenel Kan pyynnöstä Luke Skywalker, Han Solo sekä Leia Organa Solo pelastivat hänen tyttärensä. Silloin Solojen vanhemmat tajusivat suhteensa Allanaan. Solot pitivät salaisuuden ja Tenel Ka antoi jedeille luvan sijoittua Häipyvien sumujen alueelle Hapesin konsortiossa.

Tenel Ka auttoi myöhemmin nyt sithlordi Darth Caedusikisi muuttuneen Jacenin kukistamisessa asettamalla hänen laivueelleen ansan jedien tukikohdan ylle Shedu Maadilla. Kuitenkin hänen sotalaivalleen vapautettiin nanovirus, jonka maalina oli Hapesin kuninkaallisten veri ja Jacen kutsui häntä vain hetkeä ennen kuolemaansa ja käski häntä suojelemaan Allanaa. Tenel Ka ja Allana onnistuivat pakenemaan virukselta ja Tenel Ka ymmärsi, ettei hapeslainen elämä sopinut Allanalle. Hän pyysikin Hanilta ja Leialta, että he veisivät hänen tyttärensä Shedu Maadin jediakatemiaan ja kasvattaisivat hänet kaukana Hapesin politiikasta. Vuoteen 43 jYt mennessä Tenel Ka ei edelleenkään ollut liittynyt uudelleen Allianssiin, sillä hän ei hyväksynyt valtionpäällikkö Natasi Daalan nimitystä eikä keisarillisten moffien aggressiivista toimintaa. Myöhemmin sithit yrittivät hänen salamurhaansa, mutta yritys epäonnistui ja Tenel Ka auttoi Ossusin jediakatemian evakuoinnissa ennen sithien hyökkäystä.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]