Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Thrawnin käsi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo linnoituksesta. Saatat olla etsimässä sanan muita merkityksiä.
Thrawnin käsi
Yleiset tiedot


Sijainti

Nirauan

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet

Uuden tasavallan aikakausi

Liittoutuma

Käden Imperiumi

Thrawnin käsi oli Nirauanin planeetalla ollut linnoitus. Sen nimi viittasi sen ulkonäköön, joka muistutti hieman kurkotettua kättä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suuramiraali Thrawn valitsi sen toimiensa keskukseksi vallatessaan tuntemattomilta sektoreilta alueita Galaktiselle Imperiumille ja puolustaessaan sitä galaksin rajoilta ja ulkopuolelta tulleita uhkia vastaan. Linnakkeessa oli täydellinen komentokeskus, kirjasto ja kloonausjärjestelmä, jota Thrawn käytti kloonatakseen itsensä tarpeen vaatiessa.[1]

19 jYt siitä oli tullut keskus Käden Imperiumille. Sen varuskuntaan kuului suurimmaksi osaksi chissejä, joita johti amiraali Voss Parck. Myös Soontir Fel kuului Thrawnin käden tavalliseen henkilökuntaan. Kun Mara Jade katosi etsiessään salaperäisiä tähtihävittäjiä, Luke Skywalker ja R2-D2 seurasivat häntä. Liittoutuen qon qaeiksi ja qon jhaksi kutsuttujen alkuperäisrotujen kanssa, he onnistuivat tunkeutumaan linnoitukseen.

Estääkseen Thrawnin kättä joutumasta Bastionin ja Imperiumin haltuun Mara Jade käytti aluksensa Jade's Firen kutsulaitetta ohjaamaan aluksen lentämään päin Käden päähangaaria ja siellä olevia aluksia. Luke ja Mara tunkeutuivat sen jälkeen takaisin rakennukseen ja löysivät Thrawnin salaisen kloonauskammion. Käyttäen kammion tietokonetta R2-D2 onnistui lataamaan vääristelemättömän kopion Caamas dokumentista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]