Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Esiosatrilogia

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 27. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Uusi trilogia)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]
Esiosatrilogian DVD-boksin kansi.

Esiosatrilogia on Tähtien sota -saagan toinen trilogia, joka sijoittuu aikaan ennen alkuperäisen trilogian tapahtumia. Kaikki sarjan elokuvat ovat sarjan luojana tunnetun George Lucasin käsikirjoittamia, ohjaamia ja tuottamia, ja ne ilmestyivät vuosina 1999–2005.

Vaikka esiosatrilogia tuotti huimasti rahaa lippuluukuilla, saivat elokuvat kriitikoilta negatiivisen vastaanoton. Varsinkin trilogian kaksi ensimmäistä osaa, Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka ja Tähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäys, keräsivät itselleen paljon kritiikkiä, joka kohdistettiin paljolti hahmoihin ja näyttelijöihin. Trilogian viimeistä episodia Sithin kostoa taas pidetään yleisesti esiosatrilogian onnistuneimpana elokuvana.

Trilogian kaksi ensimmäistä elokuvaa nimettiin Oscar-ehdokkaiksi erikoistehosteista; Sithin kosto oli ainoa esiosatrilogian episodi, jolle tätä kunniaa ei myönnetty.