Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Vahtijoukko kaksi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 11. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Vahtijoukko kaksi oli chissien valtakunnan laajennuspainotteisten puolustusvoimien raja-aluetta partioinut yksikko. 27 eYt sitä komensi crahsystori Mitth'raw'nuruodo ja se toimi Crustain aurinkokunnassa olleesta asteroiditukikohdasta.

Ryhmän tehtävänä oli valvoa chissien etuja tietyllä avaruuden alueella Crustain ympärillä ennen kuin siviilisiirtolaiset ehtisivät perustaa yhdyskuntansa planeetalle. Koska tehtävä vaati jatkuvaa läsnäoloa Thrawn rakennutti komentokeskuksensa syvälle asteroidin sisuksiin, mutta johti toimintaa mielummin komentoalukseltaan Springhawkilta.

Springhawk, joka oli vain alle 200 metrin pituinen rungoltaan ja aseistettu ohjuksilla sekä chissien masereilla, oli nähtävästi tyypillinen vahtijoukkojen käyttämä pääalus. Myös sitä saattanut kolmen hyperavaruuskelpoisen hävittäjän ryhmä oli ilmeisesti tavallinen partioinnissa käytettävä koostumus. Kolmella risteilijällä ja niitä saattaneilla yhdeksällä hävittäjällä, Thrawn onnistui kukistamaan iskujoukon johon kuuluivat Lucrehulk-luokan alukset Darkvenge ja Keeper, kuusi Hardcell-luokan aseistettua kuljetusalusta, seitsemän Kauppaliiton saattoristeilijää ja kaksituhatta Vulture-droiditähtihävittäjää.

Ilmeisesti tämä edusti koko vahtijoukko kahden taistelukapasiteettia, vaikka kaksi kuljetussukkulaa ja viisi lisähävittäjää olivat käytettävissä asteroiditukikohdassa. Pääalukset oli nimetty Springhawkiksi ja Whirlwindiksi, joista jälkimmäiseen oli asennettu vagaareilta anastettu painovoimakuilugeneraattori. Hävittäjillä oli vain numerotunnisteet, kuten Hävittäjä neljä, joka esitti merkittävää roolia valetaistelussa Kauppaliittoa vastaan.

Esiintymiset[muokkaa]