Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

W. Wald

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli kertoo rodialaisesta. Saatat olla etsimässä samannimistä ihmistä.
WaldFull-SWE.png
W. Wald
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Tatooine[1]

Syntynyt

38 eYt (3BrS)[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Rodialainen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

0,69 metriä (lapsena)[1]

Paino

34 kilogrammaa (lapsena)[2]

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Wald's Parts

W. Wald oli miespuolinen rodialainen, joka omisti Wald's Partsin Tatooinessa sen jälkeen, kun Watto jätti romuliikkeensä hänelle. Wald oli Anakin Skywalkerin lapsuudenystävä ajalta, jolloin he molemmat olivat orjia. Wald puhui huttesea.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organa Solo: ”Kuka tämä ystävä oli?
Wald: ”Anakin Skywalker.
Organa Solo: ”Tunsit Anakinin?
Wald: ”Tietysti minä tunsin hänet. Hän oli mun kamu. Me olimme orjia yhdessä.
Organa Solo: ”Isäni oli orja?
Wald: ”Älä sano sitä noin, se kuulostaa likaiselta. Me olimme lapsia. Emme joutuneet orjiksi pelivelkojen vuoksi.
―Wald ja Leia Organa Solo koskien Anakin Skywalkerin menneisyyttä[lähde]

Lapsuusvuosiensa aikana Wald oli Anakin Skywalkerin ystäviä. Hän asui Moss Espassa, Tatooinessa yhdessä perheensä kanssa, jotka olivat muuttaneet sinne vähän ennen Naboon invaasiota. Wald auttoi Skywalkeria rakentamaan rakettirekensä. Wald tunnettiin vähäpätöisenä näpistelijänä ja vandaalina, ja hänen tuotteenaan pidettiin graffitia, jossa Wattoa kutsuttiin "likaiseksi vanhaksi linnuksi". Wald aina jakoi epäilyttävistä puuhistaan saamansa hyödyt ystäviensä kanssa ja hänen ystävyytensä Anakin Skywalkerin kanssa oli vakaa.

Aikuisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywalkerin lähtöä seuranneina vuosina Wald jatkoi Kitster Banain läheisenä ystävänä ja kävi usein tapaamassa myös Skywalkerin äitiä Shmitä. Myöhemmin hän sai työpaikan Watton romukaupasta, mutta ei koskaan aivan yltänyt Skywalkerin tasolle vanhojen laitteiden korjaamisessa.

Waldin työskennellessä Wattolle hänen niskoilleen kertyi normaalien työtehtävien lisäksi usein ylimääräisiä, rasittavia töitä. Esimerkiksi, kun mynockit livahtivat öisin romuvarastolle syömään virtakaapeleita, Watto määräsi Waldin korjaamaan ongelman. Waldin onneksi matkustaja, joka etsi kadonneita droidinosia suostui auttamaan Waldia. Matkustaja meni Mos Espan lähettyville, missä mynockien tiedettiin viihtyvän ja vähensi populaatiota rajusti. Vieras suostui tämän jälkeen suorittamaan kaksi muutakin tehtävää Waldille. Laser Flintseinä tunnettu jengi oli väijyttänyt Watton ja Waldin asiakkaan heille tekemän liitopyörän osien lähetyksen ja varastanut sen. Matkustaja tunkeutui Laser Flintsien tukikohtaan noutamaan varastetut osat takaisin ja surmasi ainakin kymmenen jengin jäsentä samassa yhteydessä. Toinen tehtävä oli yksinkertainen toimitus, jossa osat piti viedä Mos Espan avaruussatamassa odottaneelle asiakkaalle Qord D'Baelorille. Saatuaan tehtävät suoritettua, matkustaja lähti, mutta Wald piti tätä yhä ystävänään matkustajan hyväntahtoisuuden vuoksi.

Kun Watto lopulta päätti jäädä eläkkeelle, hän luovutti romukauppansa hallinnan Waldille. Tämä nimesi kaupan uudelleen Wald's Partsiksi ja jatkoi vähäistä kaupankäyntiä vielä Uuden tasavallan varhaisina vuosina. Kun Banai varasti alderaanilaisen sammalmaalauksen, Killik Twilightin, Wald auttoi tätä pakenemaan Jergolta. Banain vaimon, Tamora Spicen pyynnöstä Wald suostui paljastamaan Leia Organa Sololle, minne Banai oli paennut sammalmaalauksen kanssa. Organa Soloa raivostutti, ettei Wald tahtonut uskoa ystävänsä Anakin Skywalkerin myöhemmin muuttuneen Darth Vaderiksi, sillä iloinen kuva Waldin lapsuuden ystävästä ei sopinut yhteen pimeän puolen hirviön kanssa. Wald ei myöskään ollut tietoinen siitä, että Skywalker oli myöhemmin palannut käymään Tatooinella tai että tämä oli koettanut pelastaan äitinsä tuskeneilta.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Waldia esitti Warwick Davis, joka esitti myös Wicket W. Warrickin roolin Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluussa sekä Weazelin roolin Pimeässä uhassa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkoiset linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]