Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Zonder

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bobawhere.jpg

Boba Fett? Boba Fett? Missä?

Tämän artikkelin laatu parantuisi huomattavasti yhdestä tai useammasta uudesta kuvasta.

Tallenna asiaan kuuluva ja kaanoniin kuuluva kuva ja lisää se tänne. Kun asia on mielestäsi kunnossa, voit poistaa tämän huomautuksen.

[+/–]
Obiwanarchives.jpg

Ehkä arkistot ovat epätäydelliset.

Tämä artikkeli, käännös tai niiden osa on vasta keskeneräinen, ja sitä ei ole saatettu loppuun.

Koska artikkeli on kesken, kaikenlainen apu sen parantamiseksi on tervetullutta.

[+/–]
Zonder
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Selonia

Kuollut

18 eYt, Coruscant

Ruumiilliset tiedot
Laji

Selonialainen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Keltainen

Silmien väri

Ruskea

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Barriss Offee

Hän on jedi, tiedäthän.
―Ekria[lähde]

Zonder oli selonialainen jedioppilas joka toimi rikollisuuden torjujana planeetta Coruscantin alatasoilla. Kloonisotien aikana hän oli jediritari Barriss Offeen padawan. Zonder lähti yhdessä mestarinsa, jonka piti toimia parantajana, planeetta Felucialle sotien loppuaikoina. Siellä ollessaan he joutuivat Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation vangeiksi, mutta jedimestari Aayla Secura, oppilas Ekria sekä kloonikomentaja CC-5052 pelastivat heidät. Paljastui, että Kauppakillan presidentti Shu Mai oli järjestänyt Felucian vesivarojen myrkyttämisen, ja niin Zonder liittyi Ekrian ja Drake Lo'gaanin seuraan. Heidän tutkiessa vesilaitosta lähellä Jiaozia käsky 66 toteuttiin, mikä tarkoitti että jedit olivat nyt Galaktisen Tasavallan vihollisia.

Offee kuoli Securan tapaan käsky 66:den seurauksena, joten padawanit jäivät ilman opastusta. Galaktinen Tasavalta uudelleenmuodostettiin nopeasti keisari Palpatinen Galaktiseen Imperiumiin ja jedeistä tuli etsittyjä pakolaisia. Oppilaat pakenivat planeetta Coruscantille, jota pidettiin Imperiumin keskuksena. Siellä trio joutui Inquisitor Antinnis Tremaynen jahtaamiksi ja Zonder joutui melkein pakotetuksi orjuuteen. Oppilaat yrittivät pitää matalaa profiilia toimiessaan jedeinä, ja heistä tuli rikollisuuden torjujia. Tämän ansiosta he joutuvat tekemisiin Mustan Auringon kapteeni Xixorin kanssa, joka teki yhteistyötä Tremaynen kanssa. Xixor järjesti Zonderin pidätyksen, jonka jälkeen tämä joutui Tremaynen käsiin. Zonder kuoli myöhemmin valosapelitaistelussa Tremaynen mestarin, sithlordi Darth Vaderin kanssa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]