Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

A280-sädekivääri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
A280.jpg
A280 -sädekivääri
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

BlasTech Industries

Malli

A280

Tyyppi

Sädekivääri

Hinta

1000 krediittiä

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

Tasavallan palauttajien liitto

A280 -sädekivääri oli BlasTech Industriesin tuottama sädekivääri, joka on todettu yhdeksi parhaimmista panssarinläpäisevistä sädeaseista, joita galaktisen sisällissodan aikaan tuotettiin.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapinallissotilas käyttää A280 sädekivääriä Hothin taistelussa.

Vaikkakin paljon painavempi kuin Imperiumin suosimat kiväärit, kuten E-11-sädekivääri, A280 oli tehokas ase, jolla voitiin täydellisesti lävistää taisteluvalmiin iskujoukkosotilaan panssari keskiverrolta etäisyydeltä. A280 ja sen edeltäjä, DLT-20A -sädekivääri, merkittiin kaukosädeaseeksi. Tämä sädease erosi DLT-20A:sta siten, että sen kahvan kierrokset oli kierretty lähelle sen keskityskristalleja, antaen aseen keskiosalla sille paremman näköetäisyyden. Tämä antoi aseelle myös enemmän tehoa kaukoetäisyydeltä.

Kun Janse erosi BlasTech Industriesistä vähän ennen Endorin taistelun alkua, hän varasti muutamia A280 sädekivääreitä Tasavallan palauttajien liittoa varten. Liitto oli jo aiemminkin käyttänyt näitä aseita, nimittäin Hothin taistelussa vuonna 3 jYt.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A280:n lähde ja inspiraatio riippuvat muutamasta lähteestä. Tässä arikkelissa käytetty kuva on täydestä kuvitetusta oppaasta, mutta siinä on yhdennäköisyyksiä myös A295 sädeaseeseen. Aseen toinen versio luotiin Endor Limitedissä, Star Wars Customizable Card Game -keräilykorttisarjan lisäyksessä, ja vielä uusi versio Rebel Alliance Sourcebook -teoksessa.

A280 sädekivääri.

BlasTech Industriesin A280 sädekiväärin ulkomuoto suunniteltiin Toisen maailmansodan aikaisen saksalaisen Sturmgewehr 44 kiväärin ympärille.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]