Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Aavikkoiskusotilas

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Hiekkasotilaita Mos Eisleyn kaduilla.

Aavikkoiskusotilaat tai hiekkasotilaat olivat Imperiumin armeijan iskusotilaita, joilla oli erityiset panssarit ja lisävarustukset, jotka oli tarkoitettu kestämään Tatooineen kaltaisilla aavikkoplaneetoilla.

Varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiekkasotilaat olivat muuten samankaltaisia kuin tavalliset iskusotilaat, paitsi että heillä oli ylimääräinen koulutus erityisalueita varten ja edistynyt haarniskan sisäinen viilennysjärjestelmä sekä kypärässä että vartalohaarniskassa. Näin he kestivät tavallista enemmän kuumuutta ja auringonpaistetta.

Hiekkasotilaat etsivät C-3POta ja R2-D2ta Tatooinessa.

Hiekkasotilaan haarniska sisälsi 18 palasta, muun muassa panssarintorjunta -ja lämpöä eristävä kokovartalopanssari lämpötilan mukaisen alusasun päällä. Hiekkasotilaan kypärässä oli automaattisesti polarisoitu visiiri, äänisignaali sekä hengityslaitteet. Sotilaan uloin haarniska taas oli yhtä kestävä kuin tavallisen iskusotilaan haarniska.

Jokaisella aavikkosotilaalla oli mukanaan E-11-sädekivääri tai T-21 kevyt sädetykki, pitkän etäisyyden äänisignaalit sekä tietenkin vesileilejä ja muonapaketteja. Hiekkasotilailla oli olkasuojus, joka ilmaisi sotilaan arvoa. Kersantin olkasuojus oli valkoinen, taas kun alokkaan oli kokomusta. Ryhmänjohtaja, joka johti seitsemän sotilaan ryhmää, käytti oranssia olkasuojaa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiekkasotilas ratsastaa kasteselällä.

Hiekkasotilaat oli erityisesti varustettu korkeisiin lämpötiloihin sijoittuviin selkkauksiin. Tämän seurauksena hiekkajoukkoja lähetettiin myös hyvin kuumiin, märkiin ja trooppisiin kohteisiin, sillä heidän viilennysyksiköt ja vesijärjestelmät voitiin helposti muokata tämänlaisiin olosuheisiin. Eri olosuhteisiin sopimattomiin kulkuneuvoihin luottamisen sijaan, sijaan hiekkasotilaat käyttivät paikallisia olentoja, kuten kasteselkiä kuljetukseen.

Hiekkasotilaita käskettiin yleisimmin etsintä -ja tuhoamistehtäviin. Planeetoilla kuten Tatooine heidän tehtävänsä oli taas partiointi.

Hiekkasotilaita liitettiin Darth Vaderin henkilökohtaiseen Delta ryhmään monien muiden iskusotilastyyppien rinnalla.[1]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]