Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Admonitor

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Admonitor-EaW.jpg
Admonitor
Tuotannolliset tiedotLuokka

Imperial I-luokan tähtituhoaja

Käyttötiedot


Aikakausi
Taistelut ja tapahtumat

Taistelu Caridan yllä

Liittoutuma
Taisteluosasto

Admonitorin iskuryhmä

Komentaja(t)
Miehistön jäsenet

Admonitor oli Imperial I-luokan tähtituhoaja. Galaktisen sisällissodan aikana se oli suuramiraali Thrawnin käytössä. Se myös osallistui Caridan taisteluun.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Admonitorin ensimmäinen tunnettu komentaja oli Dagon Niriz. Kun suuramiraali Thrawn lähetettiin tuntemattomille alueille, hän sai Admonitorin käyttöönsä. Aluksen upseeristoon kuului myös Thrawnin pitkäaikainen yhteistyökumppani Voss Parck.

Eräs Admonitorin ensimmäisistä taisteluista käytiin Ebruchi piraatteja vastaan, jotka Thrawn hoiteli tehokkaasti. Myöhemmin Admonitor palasi vähäksi aikaa Galaktiseen Imperiumiin, jotta Thrawn saattoi auttaa Darth Vaderia kukistamaan Zekka Thynen ja näin poistamaan Mustan auringon läsnäolon Corelliasta.

Luultavasti näiden tapahtumien vuoksi Thrawn otti osaa avaruustaisteluun Caridan yläpuolella Tyber Zannia vastaan. Mustan auringon johtaja prinssi Xizor oli järjestänyt tapaamisen keisarillisen yhteyshenkilönsä ja Zannin välille, että voisi myydä sith esineen Imperiumille. Kun Zannin rahtialus saapui, se kohtasi Admonitorin keisarillisen laivaston kärjessä. Thrawn petkutti rikollispomoa kertomalla Xizorin kuolemasta ja vatimalla esinettä vastalahjaksi antaakseen vastustajilleen nopean ja kunniallisen kuoleman. Zann vastasi tuomalla lähelle jättämänsä laivaston lyhyellä hyperavaruushypyllä järjestelmään. Lopulta Zann toi lippulaivansa Mercilessin paikalle ja laivastot ryhtyivät taisteluun. Pian Zann joutui myös palveluksessaan olleen Bosskin pettämäksi, joka varasti sithesineen ja loikkasi sen kanssa Admonitoriin omalla aluksellaan Hound's Toothilla.

Alakynnessä oleva Thrawn pakeni saatuaan haluamansa esineen ja jätti loput laivastostaan oman onnensa nojaan. Petosta epäillyt Zann oli kuitenkin saanut alipäällikkönsä Urai Fenin sijoittamaan jäljityslaitteen sithesineeseen, mikä siten johdatti Zannin suoraan Palpatinen henkilökohtaiseen museoon Coruscantilla.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]