Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Agen Kolar

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Agen)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Agen Kolar.jpg
Agen Kolar
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Iridonia

Kuollut

19 eYt, Coruscant

Ruumiilliset tiedot
Laji

Zabrak

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Agen Kolar oli jedimestari ja zabrak-rodun jäsen, joka oli kotoisin Iridoniasta. Hän puhui "lempeässä Zabrak-baritonissa". Kolar oli lojaali Jediritarikunnalle, ja usein piti agressiivisia neuvottelutapoja parempina kuin perinteistä diplomatiaa. Hänet tunnettiin jonakuna, joka "iski ensin, ja kysyi kysymykset myöhemmin". Mace Windu piti häntä yhtenä jedien oivallisimpana jäsenenä. Tämä, ja hänen mestarillinen miekkailutaito oli se, joka johti Windun valitsemaan hänet heidän viimeiselle tehtävälleen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolar kloonisotien aikaan.

Agen oli jediritari Geonosiksen taistelun aikaan. Hän ja hänen padawaninsa Tan Yuster matkustivat osana iskujoukkoa, joka lähetettiin pelastamaan Obi-Wan Kenobia, Anakin Skywalkeria ja Padmé Amidalaa, ja vaikka hän selvisi konfliktista, Tan kaatui taistelussa.

Agen Kolarista tuli Jedien korkeimman neuvoston jäsen, kun hän korvasi Eeth Kothin neuvostossa. Kunnioittaakseen tätä toimeksiantoa hän rakensi uuden valomiekan, nyt siniteräisen vastakohtana sille, jota käytti Geonosiksen taistelun aikaan. Sodan purkauksen jälkeen hänestä tuli jedikenraali Tasavallan Armeijassa ja lopulta johti legioonan kloonisotilaita Brentaal IV :llä. Hän yritti pidättää musta jedi Quinlan Vosia Nar Shaddaalla, mutta langennut ritari pääsi häneltä pakoon.

Myöhemmin Agen, yhdessä Mace Windun, Kit Fiston ja Saesee Tiinin kanssa soluttautuivat Crimson Novan palkkionmetsästäjäkiltaan Rigillä ja toivat lopun lähiaikaisten jedipalkkioiden teurastukseen. Hän oli naamioitunut palkkionmetsästäjäksi, jotta voisi aiheuttaa sekasortoa organisaation sisäpuolelta.

Coruscantin taistelun aikaan Kolar ohjasi jedihävittäjää Konfederaation laivastoa vastaan yrityksenä saada takaisin sukkula, joka oli kaapannut ylikansleri Palpatinen.

Agen Kolarin kuolema Darth Sidiousin käsissä.

Kloonisotien viimeisinä päivinä Agen Kolar taas seurasi Mestari Windua, Fistoa ja Tiiniä tärkeälle tehtävälle. Oli paljastettu, että Kansleri Palpatine olikin oikeasti Sithin Musta Lordi Darth Sidious, joka oli organisoinut sodan, joka oli raivonnut viimeiset kolme vuotta. Välittömästi kuultuaan tyrmistyttävän totuuden, jedit kiirehtivät toimistoon kohtaamaan sithiä.

Sidious todisti jedeille olevansa enemmän kuin vertainen ja sekunnissa muuttui näennäisesti epäolettavasta poliitikosta tehokkaaksi tappajaksi. Valmistautumattomana hyökkäykseen hämmästynyt Zabrak tapettiin yhdellä pistolla rintakehään sithlordin valomiekalla.

Agen Kolarista tuli ensimmäinen Suuren Jedipuhdistuksen uhri.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agen Kolar Kloonisotien aikana.