Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Ali-Alann

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ali-Alann
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

19 eYt, Coruscant[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Ali-Alann oli miespuolinen ihmisjedimestari kloonisotien aikana. Hän oli vastuussa lastenhuoneesta, johon kaikkein nuorimmat jedioppilaat oli sijoitettu.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ali-Alann työskenteli pienten oppilaidensa kanssa jo silloin, kun Qui-Gon Jinn otti ensimmäistä kertaa Obi-Wan Kenobin padawanikseen. Kun Xanatos sabotoi Jeditemppeliä yksi turbohissi irtosi kannakkeistaan, melkein pudottaen Ali-Alanin ja hänen kymmenen suojattiaan, jotka sattuivat olemaan hississä sillä hetkellä. Obi-Wan Kenobi vaaransi oman henkensä kivutakseen hissivaunun luokse auttaakseen Ali-Alania tuomaan lapset turvaan. Bant Eerinin hälyttämät jedineuvoston mestarit käyttivät Voimaa tukeakseen vaunua.

Kun Qui-Gon ja Obi-Wan saivat tietää, että Xanatos käytti 2JTJ droidia vakoojana pitääkseen heitä silmällä, Ali-Alann ja Garen Muln naamioituivat Qui-Goniksi ja Obi-Waniksi harhauttaakseen droidia. He syöttivät droidin avulla Xanatosille väärää tietoa sillä välin, kun Qui-Gon ja Obi-Wan etsivät Xanatosta tämän tietämättä. Ali-Alann ja Garen Muln uskottelivat suorittavansa etsintöjä eräässä temppelin siivessä, vaikka oikeat Jinn ja Kenobi olivat odottamassa Xanatosta turvahuoneessa, jonne uskoivat tämän aikovan tunkeutua.

Kun Obi-Wan otti Anakin Skywalkerin padawanikseen, Ali-Alann oli hankkinut droidin avukseen lasten hoitamiseen. Droidin tarvitessa uuden motivaattorin, ja Jeditemppelin teknisellä osastolla oli vaikeuksia sellaisen toimittamisessa, Tru Veld aikoi yllättää Ali-Alannin ja hankkia tälle uuden motivaattorin. Tru löysikin yhden Coruscantin alakaupungista, mutta Anakin Skywalker oli löytänyt saman motivaattorin. Ensin pojat riitelivät motivaattorin hallinnasta, mutta lopulta Anakinia alkoi hävettää, kun hän halusi sen vain itselleen, kun Tru puolestaan halusi auttaa sen avulla toista.

Ali-Alann kuoli Jeditemppeliin tehdyn hyökkäyksen aikana.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]