Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

All Terrain Anti-Aircraft

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Eaw at-aa perspective.GIF
AT-AA
Tuotantotiedot
Valmistaja

Rothana Heavy Engineering

Tuotantolinja

All Terrain -linja

Malli

All Terrain Anti-Aircraft

Luokka

Talsija

Tekniset tiedot
Pituus

18 metriä

Aseistus
KäyttöAikakausi
Liittoutuma
Tarkkailemme taivasta.
―AT-AA pilotti[lähde]

All Terrain Anti-Aircraft (AT-AA) (suom. Kaikkimaastoinen ilmatorjunta) oli nopeasti liikkuva, nelijalkainen liikkuva ilmatorjuntatalsija, jota Galaktinen Imperiumi käytti.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eri näkymiä AT-AAsta.

AT-AA talsijalla oli neljä tukevaa jalkaa ja liskomainen runko, matalan profiilin, jota ei Imperiumin muissa talsijoissa nähty, kanssa, joka teki talsijasta vaikean kohteen vihollisen ilmavoimille. Suurimmalla osalla malleista ainoa ase oli voimakas tykkitornitettu ilmatorjuntapod, joka ampui viholliskoneita alas taivaalta erityyppisillä ammuksilla. Muunlaisia versioita voitiin varustaa yhdellä tai kolmella raketinheitintuuballa.

AT-AA kantoi mukanaan myös joukkoa elektronisia suojajärjestelmiä, jotka kykenivät häiritsemään vihollisen ohjuksen ohjelmointia ja näin vähentämään vihollisohjusten osumariskin.

AT-AAlla oli kyykkymäinen asento, ja se kannatteli ilmatorjuntapodin suurta painoa tai sitten ohjusheittimen sen takaosassa. Pod kykeni ampumaan erilaisia ammustyyppejä ja kykeni täyttämään taivaan ammuksia, jotka silppuisivat vihollisen tähtihävittäjät panssarineen tai häiritsemään vihollislaivastoja riippuen ohjustyypistä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AT-AA tulittaa.

Sen tärkeimmät suunnitelmat tuotettiin niinkin varhaisesti kuin kloonisotien aikana, ja tuotanto alkoi samaan aikaan Uuden järjestyksen hallinnolla.

AT-AAta käytettiin hyvin paljon galaktisen sisällissodan aikana, missä niitä käytettiin vihollisen ilmavoimia vastaan, mutta oli miltei hyödytön jalkaväkeä vastaan. Jopa sädekivääritelineillä asennettuja joskus talsijaan, AT-AAn tuli luottaa paljon saattueeseen.

Kalaanin taistelun aikana AT-AA patterit tulisivat suojelemaan panssaroituja kolumneja vihollisen ilmajoukoilta, tuoden maahan Kapinaliiton sotilaiden T-47 -ilmakiiturit. AT-AA talsijoita käytettiin jopa Uuden tasavallan ajalla, jossa ne puolustivat galaksin pääkaupunkia Uuden Tasavallan puolustusvoimilta.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AT-AA ohjustuubi siihen asennettuna.

Suurimmassa osassa esiintymisistä, kuten Star Wars: Empire at Warissa ja Star Wars: Force Commanderissa, AT-AA on varustettu ilmatorjuntapodilla. Star Wars: Galactic Battlegroundsissa se ensimmäistä kertaa kantaa ohjusheitintuubaa, sekä sen voi parannella kantamaan 3. Kuitenkin kaikki muut ilmatorjuntayksiköt ampuvat raketteja, joten se on pelin mekaniikan outoja kohtia. Tämä on ainoa keisarillinen valtausase, joka tehtiin alkujaan Expanded Universea varten esiintymään kaikkiin kolmeen tärkeimpään Tähtien sota RTS peliin. AT-AA:ta muistuttaa tosi-maailmassa ilmatorjuntatarkoituksiset armeijan kulkuneuvot, kuten Neuvostoliiton Tunguska-M1.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Galaktisen Imperiumin talsijat
Tiedustelu/kevyt tuki
All Terrain Advance Raider · All Terrain Exploration Droid
Light All Terrain Personal Transport · All Terrain Personal Transport
All Terrain Recon Transport · All Terrain Scout Transport
All Terrain Scout Transport/Assault · Mountain Terrain Scout Transport
Raskas tuki/joukkojen kuljetus
All Terrain Armored Transport · All Terrain Tactical Enforcer
All Terrain Tactical Enforcer (cargo transport) · Shadow AT-AT
Telatykistö
All Terrain Attack Pod · Self-Propelled Medium Artillery
All Terrain Anti-Aircraft · All Terrain Ion Cannon
[+/–] [muokkaa]