Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Allegiance (Allegiance-luokka)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo supertähtituhoajasta. Saatat olla etsimässä muita merkityksiä.

Allegiance oli Allegiance-luokan taisteluristeilijä, joka palveli Imperiumin laivastossa.

Supertähtituhoojien pääreaktori kohosi alusten keskivaiheilta. Moottoreiden sijoittelu oli lähes identtinen pienempien Imperial-luokan tähtituhoojien kanssa, alus oli myös vähän samanlainen muodoltaan lukuunottamatta linjakkaampaa ja paremmin varusteltua komentotornia. Ottaen huomioon, että saman aikakauden tähtituhoajat olivat jopa useampia kilometrejä pitkiä, Allegiancen oli oltava vähintään 3,2 kilometriä pitkä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Allegiance osallistui Mon Calamarin ensimmäiseen taisteluun kuusi vuotta Endorin taistelun jälkeen. Allegiance pysytteli Mon Calamarin kiertoradalla lähettäen kuvaa alapuolellaan tapahtuneesta planeetan tuhosta Byssiin, missä keisari Palpatine saattoi seurata planeetantuhoajaidensa toimintaa.

Uuden tasavallan tähtituhoaja Emancipator jäljitti Allegiancen lähetykset ollessaan vielä hyperavaruudessa, minkä ansiosta se pääsi yllättämään keisarillisen aluksen suojakentät alhaalla pudottautuessaan normaaliavaruuteen lähietäisyydellä. Suojattoman Allegiancen komentotorni ja sitä ympäröivät tukirakenteet tuhoutuivat Emancipatorin ja sen laivaston keskitetyssä tulituksessa. Jäljelle jäänyt runko hylättiin kiertoradalle, kun Uuden tasavallan joukot jatkoivat matkaansa. Joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi Allegiance yritti lähettää viestin planeetalla olleelle Silencer-7:lle, mutta viesti jäi kesken.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]