Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Ar'alani

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Ar'alani
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Csilla

Ruumiilliset tiedot
Laji

Chiss

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Sinimustat

Silmien väri

Punaiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Chissien valtakunta

Ar'alani oli naispuolinen chissamiraali, ja puolustushierarkian jäsen Chissien puolustuslaivastossa.

Hierarkian jäsenenä Ar'alani oli luopunut asemastaan Hallitsevan perheen jäsenenä ja omistautunut kokonaan sotilaspalvelukselle. Tavallisen, perheen tunnusväreillä korostetun mustan univormun sijasta, Ar'alanin käyttämä univormu oli kokonaan puhtaan valkoinen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähän ennen vuotta 27 eYt Ar'alani johti joukkoa, joka kukisti yuuzhan vongejen tiedustelupartion. Vähän myöhemmin hän saapui Crustaihin tutkimaan komentaja Mitth'raw'nuruodon toimia vagaareja vastaan. Hän oli myös kiinnostunut kolmen ihmissalakuljettajan, Dubrak Qennton, Maris Ferasin ja Jorj Car'dasin, ilmestymisestä alueelle. Chissit pelkäsivät, että Galaktinen Tasavalta ja yuuzhan vongit olivat liitossa keskenään ja suunnittelivat hyökkäystä Chissien valtakuntaa vastaan.

Vaikka Ar'alani otti säännöllisesti yhteen Thrawnin taktiikoiden moraalisuudesta, hänen salainen apunsa auttoi komentajaa houkuttelemaan vagaarit ansaan. Mitth'raw'nuruodon onnistuttua kaappaamaan vagaarien "aarre" aluksen Ar'alani tuki tätä Chafin perhettä vastaan, joka pyrki omimaan sotasaaliin itselleen.

Syndic Mitth'ras'safis "pyysi" Ar'alania tutkimaan Thrawnin toimia sen jälkeen kun Whirlwind oli ilmeisesti menetetty taistelussa. Ar'alani kuitenkin muodosti liiton Thrawnin kanssa valehdellen useille Puolustuslaivaston jäsenille Jorj Car'dasista "annettuaan anteeksi" Thrawnille tämän päästettyä "vakoojan" pakenemaan. Tässä tilanteessa huoli chissien turvallisuudesta voitti jäykän vaatimuksen, jonka mukaan ennaltaehkäisevät sotatoimet olivat kiellettyjä. Car'das pakeni ja houkutteli vagaarit ansaan, jonka Thrawn oli suunnitellut kaapatakseen muukalaisten lisäksi myös Outbound Flightin.

Ar'alani osallistui henkilökohtaisesti operaation seuraavaan vaiheeseen, kun vagaarejen orjina olleiden geroonejen kotiplaneetta vapautettiin. Vaikka tämä toimenpide saattoi olla amiraalin taholta täysin viaton, se on epätodennäköistä, sillä Ar'alanin poissaolo antoi Thrawnille tilaisuuden jakaa yuuzhan vongeista saamansa tiedot Kinman Dorianan kanssa, joka sai siten palkintonsa osuudestaan taisteluun vagaareja ja Outbound Flightia vastaan.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ar'alani nimettiin Ara Roselanin mukaan. Timothy Zahn tapasi tämän tapaamisessa, johon tämä oli pukeutunut suuramiraali Thrawniksi, ja he ystävystyivät.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]