Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Aristocra

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Aristocra oli korkea arvoasema Chissien valtakunnassa. Joillakin Hallitsevien perheiden syntyperäisillä jäsenillä oli tämä arvo.

Yleiskuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä tiedetään vain vähän ominaisuuksista, joita vaaditaan aristocran aseman saavuttavalta chissiltä. Myös aseman tuoman vallan määrä on epäselvä, mikä osittain johtuu siitä, että vain kaksi tämän aseman saavuttanutta chissiä tunnetaan: Chaf'orm'bintrano ja Mitt'swe'kleoni, joista Chaf'orm'bintranosta on saatavilla enemmän tietoa.

Chaf'orm'bintrano oli Chafin perheen edustajana ilmeisesti puhtaasti syntyperäinen perheen verilinjan edustaja, toisin kuin esimerkiksi Thrawn ja Thrass, jotka olivat syntyisin tavallisia kansalaisia ja jotka adoptoitiin Mitthin perheeseen heidän kykyjensä ansiosta. Tähän perustuen on mahdollista, että aristocran titteli kuului perheiden syntyperäisille jäsenille ja syndic annettiin perheeseen adoptoiduille. Tämä teoria kuitenkin on vain yksi mahdollinen totuus ja toinenkin tulkinta on yleinen: aristocra ja syndic saattoivat olla titteleitä, jotka viittasivat tasa-arvoiseen asemaan eri perheiden sisällä. Titteli saattoi myös viitata vain tietynlaisten toimien hoitajaan. Vaikka molemmat tunnetut aristocrat ovat olleet miehiä, mikään ei kuitenkaan todista, etteikö samassa asemassa saattaisi olla myös naispuolista.

Useimmissa kohtaamisissa aristocra on ollut joko sotilaallisen tai diplomaattisen retkikunnan johtaja, mutta tämä saattaa ainoastaan viitata olosuhteisiin, joissa ulkopuoliset ovat kohdanneet chissit, eikä välttämättä ole osoitus aseman saavuttaneiden yksilöiden tyypillisistä velvollisuuksista. Luottavaisin mielin voi kuitenkin sanoa, että tavallisesti aristocra näyttäisi toimivat joko perheensä tai koko Chissien valtakunnan edustajana ja heille on tässä ominaisuudessa annettu laajat valtuudet toteuttaa erityisiä tehtäviä.

Vähäisistä todisteista voidaan kuitenkin päätellä, että aristocra saattaa toimia lähettiläänä yhteyksissä ulkopuolisiin, sotilasretkikunnan siviilijohtajana, perheensä pääasiallisena edustajana tiettyä avaruuden osa-aluetta koskevissa asioissa tai yksityisen sotilasretkikunnan johtajana, tavoitteenaan kohentaa perheensä asemaa muita Chissien valtakunnan hallitsevia voimia vastaan. Omalla vallallaan aristocra saattoi pidättää Puolustuslaivaston upseerin, jopa Puolustushierarkian amiraalin tahtoa vastaan. Aristocra oli myös korkeammassa asemassa kuin kenraali.

Kuten usein muutenkin chissien ollessa kyseessä, on otettava huomioon se, että kaikki mitä luulee tietävänsä aristocran asemasta, saattaa olla vain tahallisesti syötettyä väärää tietoa tai väärinkäsitystä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]