Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

R2-D2

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Artoo-Deetoo)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
ArtooTFA2-Fathead.png
R2-D2
Tuotannolliset tiedot
Kotiplaneetta

Naboo[1]

Tuhottu

20 eYt, Caridan aurinokunta (uudelleenrakennettiin vähän myöhemmin)[2]

Valmistaja

Industrial Automaton[3]

Tuotantolinja

R-sarja[4]

Malli

R2-sarjan astromekaniikkadroidi[5]

Luokka

Astromekaniikkadroidi[6]

Aste

Luokka kaksi[7]

Tekniset tiedot


Korkeus

1,09 metriä[1]

Massa

32 kilogrammaa[8]

Sukupuoli

Maskuliininen ohjelmointi[6]

Sensorien väri

Punainen[5]

Kuoren väri
  • Sininen
  • Hopeinen
Varusteet
Kronologiset tiedot
Liittoutuma

Naboon kuninkaallinen huone[12]

R2-D2, jota usein puhuteltiin Artoo-Deetooksi tai lyhyesti vain Artooksi tai R2:ksi oli R2-sarjan astromekaniikkadroidi, jonka oli tuottanut Industrial Automaton. Artoolla oli maskuliininen ohjelmointi ja tämä älykäs, sisukas droidi palveli useita eri isäntiä pitkän elämänsä aikana. R2:lle ei koskaan tehty täyttä muistin pyyhintää (vain osittainen muistinpuhdistus Cad Banen kehittämän senaatin panttivankikriisin aikana), eikä hänelle oltu lisätty uutta ohjelmointia, minkä seurauksena droidilla oli seikkailunhaluinen ja itsenäinen asenne. Droidi usein löysi itsensä galaktisen historian käännekohdista, joissa hänen kekseliäisyytensä ja rohkeutensa pelasti tilanteen lukuisia kertoja.

R2 aloitti uransa Naboon kuningattaren Amidalan palveluksessa, minkä jälkeen se siirtyi palvelemaan jediritari Anakin Skywalkeria Galaktisen Tasavallan viimeisinä vuosina, jolloin protokolladroidi C-3PO usein liittyi sen seuraan useissa seikkailuissa kloonisotien aikana. Sen jälkeen, kun R2:n isäntä oli kääntynyt Voiman pimeälle puolelle, droidi siirtyi palvelemaan senaattori Bail Organaa, joka kuului Imperiumin senaattiin. Yhdeksäntoista vuotta Galaktisen Tasavallan romahtamisen jälkeen R2 oli kriittisessä roolissa auttaessaan Kapinaliittoa tuhoamaan Galaktisen Imperiumin Kuolemantähden toimittamalla taisteluaseman tekniset piirustukset kapinallisille. Galaktisen sisällissodan aikana R2 palveli jedipuhdistuksesta selvinnyttä Luke Skywalkeria, joka oli hänen kahden aikaisemman omistajansa poika. Droidi osallistui Yavinin taistelun lisäksi Hothissa ja Endorissa käytyihin taisteluihin ja vain neljä vuotta ensimmäisen Kuolemantähden tuhon jälkeen R2 todisti myös toisen Kuolemantähden tuhoa.

Seuranneiden kolmenkymmenen vuoden aikana Artoo pysyi Skywalkerin mukana aina Skywalkerin jediritarikunnan tuhoutumiseen saakka. Skywalkerin kadottua Artoo sulki itsensä virransäästötilaan, kun uudemmat droidimallit alkoivat olla tehokkaampia kuin ikääntyvä astromekaniikkayksikkö. Tästä huolimatta Artoon merkittävä rooli kapinassa suojeli droidia normaalilta kierrätysprosessilta, joka usein kävi vanhempien droidimallien kohtaloksi. Tämä mahdollisti Artoolle rauhallisen, puolittaisen eläköitymisen Vastarinnan suojissa, jolloin droidi pystyi kenenkään häiritsemättä käsitellä useiden vuosikymmenien aikana keräämäänsä dataa ja samalla 'uneksimaan' useita suurimmista seikkailuistaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]