Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Ask Aak

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kappalejaossa ja kieliopissa on lieviä ongelmia

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Ask.jpg
Ask Aak
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Malastare[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Gran

Sukupuoli

Mies

Pituus

178 cm[1]

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Tasavalta

Ask Aak malastarelainen senaattori. Hän toimi virassaan noin vuodesta 40 eYt alkaen aina Tasavallan loppuun saakka.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmän senaattori Aks Moen seuraaja, Ask Aak oli paikallinen Tasavallan Armeijan Luonnin Toimenpide - esityksen kannattaja ja hän ryhti aikanaan tukemaan kloonisotien tapahtumia vuosien saatossa. Kun klooniarmeija, se, jonka on suunitellut eräs Jediritarikunnan jedimestari kymmenen vuotta sitten, ja sen alkuperät löydettiin. Jedimestari Obi-Wan Kenobi selvitti siis tämän Kaminolla ja senaattori Aak kannatti sen käyttöä.

Jossain pisteessä ennen kloonisotia eräs Dug-lajin edustaja nimeltään Tahbotza yritti mustamaalata hänen omien väkiensä ihmisiä, tälle Ask Aak pisti lopun laittamalla palkkion Tahbotzan päästä. Hän ja Aks Moe laittoivat yhdessä kaksi palkkiota kahdesta henkilöstä: Ghazdik Jahista ja Mazangasta siitä, että nämä olivat murhanneet näiden senaattoreiden erityiset asistantit. Ask Aak myöskin tämän yhteydessä halusi Zap'Ulgalta yhteydenottoja eräälle tuhojen sarjalle, joka oli Tasavallan yllä ja pelotti sen ihmisiä vieden tukimateriaalia Malastareen. Ask Aak oli laittanut myös palkkion erään toisen Dugin päästä, nimeltään Xucaabosta siitä, että hän vajosi syvälle velkoihin. palkkionmetsästäjä Jango Fett hoiti voittopotin kotiin kaikista näistä palkkioista.

Senaattori Aak oli ylikansleri Palpatinen voimakas kannattaja, ja oli jopa paljon enemmän progressiivisempi ja toimintaa käyttävä kuin kukaan muu lojaali senaattori, jopa vähän ylimääräisesti itsensä puoleen puhuva toisin kuin edeltäjänsä. Kuten Palpatinekin, hän raskaasti kritisoi jedejä, syyttäen heitä siitä, etteivät he edes yrittäneet estää edeltäjänsä Aks Moen murhaamista ja myöhemmin tämän jälkeen katastrofista Parcelus Minorin taistelussa. Hän oli erittäin kriittinen heidän roolissaan sodan aikana erityisesti taistelujen ensimmäisinä kuukausina ja avoimesti kyseenalaisti jedimestari Oppo Rancisisin. Hän oli myöskin yksi tämän Turvallisuuden Toimenpiteen vahvoista kannattajista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]