Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Atour Riten

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Atour Riten
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

0 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Imperiumi

Atour Riten oli arkistonhoitaja keisarillisessa laivastossa ennen vuotta 0 eYt. Arkistonhoitajana Riten oli saanut haltuunsa monia arkaluontoisia tietoja useista korkeassa asemassa olleista poliitikoista, minkä seurauksena hänet siirrettiin kirjastonhoitajaksi ensimmäiselle Kuolemantähdelle, missä hän kuoli taisteluaseman räjähtäessä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen siirtymistään arkistojen pariin Riten taisteli janissarien joukossa Balduran sisällissodassa. Kokemus sai Ritenin suhtautumaan vastenmielisyydellä hallituksiin, minkä seurauksena hän vetäytyi arkistoihin lukemaan galaksin menneistä kunnian päivistä.

Atour oli oppipoikana Baobabin arkistoissa Mandalla. Myöhemmin hän toimis arkistonhoitajana myös Corellian Dorismus Athenaeumissa. Arkistonhoitajana Riten sai haltuunsa arkaluontoisia tietoja monista tärkeistä poliitikoista, minkä lisäksi hän osasi järjestää asiat niin, että jos hänelle tapahtuisi jotakin, tiedot tulisivat julkusuuteen. Ritenin tietoja peläten, mutta tietäen hänen varasuunnitelmastaan, poliitikot onnistuivat järjestämään hänelle komennuksen ensimmäisen Kuolemantähden pääarkistonhoitajaksi. Poliitikot arvelivat, että taisteluasemalla Riten olisi poissa tieltä, ja hänen tietonsa pysyisivät salassa.

Historian tutkijana Riten tuli siihen tulokseen, ettei yksi hallitus voinut olla parempi tai huonompi kuin toinen; hänen näkemyksensä mukaan alkuaikojen kauniit puheet unohtuisivat, hallitus kompastuisi omaan politiikkaansa ja ennemmin tai myöhemmin muuttuisi pakkovallaksi. Hänen näkemyksensä mukaan paras hallitus oli sellainen, joka hallitsi mahdollisimman vähän.

Riten suunnitteli joskus tulevaisuudessa kirjoittavansa teoksen Kuolemantähdestä, minkä tekemistä silmällä pitäen hän tallensi tietoja taisteluasemasta tarkkaan suljettuun tiedostoon. Hänellä oli myös hallussaan kopio taisteluaseman piirustuksista, jotka hän halusi lisätä teokseensa. Kuolemantähden tuhotessa Despayren vankilaplaneetan Riten oli järkyttynyt, mutta taisteluaseman räjäyttäessä myös Alderaanin, Riten oli jo valmis nousemaan avoimeen kapinaan Imperiumia vastaan.

Memah Roothesin pitämässä Hard Heart kantiinissa Riten tapasi muitakin, joita sodan saama käänne oli järkyttänyt. Heidän ryhtyessää "teoreettiseen" keskusteluun paon mahdollisuudesta Riten antoi ymmärtää, että hän voisi saada haltuunsa koodeja, joiden avulla he pystyisivät lähtemään taisteluasemalta. Yhdessä Roothesin, Celot Ratua Dilin, Villian Dancen, Teela Kaarzin, Nova Stihlin, Kornell Divinin ja Rodon kanssa he ryhtyivät suunnittelemaan Kuolemantähden hylkäämistä.

Juuri kun heidän oli tarkoitus valmistautua lähtemään Ritenin avustajadroidi jäi kiinni murtautumisesta salattuihin tietoihin, minkä seurauksena Riten joutui itse jäämään Kuolemantähdelle. Roothesin, Ratuan, Kaarzin ja Divinin paetessa Dancen lentämällä lääkintäsukkulalla, Stihlin ja Rodon jäätyä pidättelemään karkurit yllättänyttä partiota, taisteluasemalta, Riten vetäytyi rakkaiden tiedostojensa keskelle odottamaan aseman tuhoutumista tai pidätystä. Kapinallislentäjän ampuman protonitorpedon aiheuttaman ketjureaktion tuhotessa Kuolemantähden Riten kuoli katumatta valintojaan ja tyytyväisenä elämään, jonka oli elänyt.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]