Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

BARC-kiituri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
BARC profile.jpg
BARC-kiituri
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Aratech Repulsor Company

Malli

BARC-kiituri

Luokka

Repulsioalus

Tekniset tiedot
Pituus

4.57 metriä

Suurin nopeus

500 km/h

Aseistus

Sädekanuunat (4)

Miehistö

Pilotti (1)

Matkustajat

1

Käyttö
Rooli(t)
  • Tiedustelu
  • Partiointi
  • Ratsuväki
Aikakaudet
Liittoutuma

Biker Advanced Recon Commando (BARC) -kiituri (suomennettuna Edistynyt kiituritiedustelukommando) oli voimakas kiiturimalli, jota Tasavallan suurarmeija käytti tiedustelualuksena kloonisotien aikana. Sen valmisti Aratech Repulsor Company.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BARC-kiituri oli nuorempi kuin Geonosisin taistelussa jo käytetty 74-Z-kiituripyörä ja se oli kehitelty enemmänkin Aratechin kilpailijan, Mobquetin valmistaman Ripper-kiiturin mallin mukaiseksi.

Se suunniteltiin alunperin edistyneiden tiedustelukommandojen käyttöön, mutta se osoittautui niin tehokkaaksi että muutkin armeijan yksiköt alkoivat käyttää sitä. Nämä kiiturit oli maalattu punaisella ja valkoisella, Galaktisen Tasavallan väreillä.

Kiitureiden voimatuki tuli repulsionosteista ja turbiinimoottoreista, jotka oli asetettu kiiturin etuosaan. Sitä ajettiin kahdella ohjaustangolla ja niiden alla sijaitsevilla polkimilla. Kaksi sädekanuunaa osoittivat eteenpäin etuosan alapuolelta kun kaksi muuta oli kiinnitetty molemmille puolille kiiturin takaosaa.

Kiituri kykeni lentämään suurissa korkeuksissa ja niitä käytettiin joskus jopa saattajina LAAT/i tykkialuksille, jotka kantoivat tärkeitä matkustajia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisotilaat lataavat BARC-kiitureita LAAT/i:n perästä Ruhella.

Jedimestari Shaak Ti lensi kerran BARC-kiituria loputtomilla Coruscantin taistelun tasoilla käyttäen sitä kuljettamaan hänet itse sekä Stass Allien ylikanslerin huoneistolle nähdäkseen Palpatinen olevan turvassa. Stass Allie lensi myöhemmin BARC-kiituria Saleucamin valtauksen jälkeen, jossa jediritari johti tiedustelutehtävää taistelukentällä. Myöhemmin taistelussa kloonikomentaja Neyo siipimiehineen (BARC-kiitureilla ajamassa) toteuttivat käsky 66:den tulittamalla Allieta tuhoten tämän kiiturin ja tappaen tämän välittömästi.

Erään tehtävän aikana, jonka tarkoituksena oli vangita Shu Mai, Kauppakillan presidentti Felucialla, Aayla Secura ja kloonikomentaja Bly 327. tähtijoukkojen BARC-sotilaiden kanssa määrättiin hyökkäämään presidentin tukikohtaan. Nämä eliittitason kiiturisotilaat ARC-170 -tähtihävittäjien avustuksella kukistivat saalistajadroidihävittäjät taistelun melskeessä.

Kloonisotilaat jedikenraalien Yodan, Luminara Undulin ja Quinlan Vosin alaisuudessa myöhemmin ajoivat kiiturinsa taisteluun Kashyyykillä Infantry Support Platformien ja HAV/w A6 Juggernautin rinnalla.

Sodan jälkeen BARC-kiitureiden käyttöä jatkoi Galaktinen Imperiumi, vaikka myöhemmin ne pantiin näkyvästi ulos käytöstä.

Kashyyykiin jäi monia BARC-kiitureita Kloonisotien jälkeen ja niitä käyttivät paikalliset wookieet ja vierailevat pilotit. Jotkut muut kiiturit, jotka myös löydettiin Kashyyykistä joutuivat joidenkin avaruusmiesten henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BARC-kiituri ilmassa Tasavallan varustamolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.