Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Barriss Offee

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Barriss Offee.jpg
Barriss Offee
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Mirial

Syntynyt

42 eYt[1]

Kuollut

19 eYt, Felucia[2]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Mirialainen

Sukupuoli

Nainen

Pituus

168 cm [3]

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Luminara Unduli

Ei ole kyse jedin koosta tai valosapelin tehosta, vaan sydämen voimasta.
―Barriss Offee[lähde]

Barriss Offee oli jediritari ja jedikenraali kloonisotien aikana. Hän oli myös jedilääkintämies, joka käytti sinistä valosapelia ja Soresu - valosapelitaistelutyyliä. Kuten kaikilla Mirialaisilla, hänellä oli paljon tatuointeja kasvoillaan. Hän oli yksi käsky 66:n uhri.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Offee mestarinsa kanssa.

Barriss Offee oli uskollinen ja lojaali padawan jedimestarilleen, Luminara Undulille, ja pysyi aina hänen puolellaan, varsinkin ylikansleri Palpatinen tärkeissä tapaamisissa ja taisteluissa, kuten Geonosisin taistelussa.

Pian kloonisotien alettua Barriss ja Luminara lähetettiin jediritari Anakin Skywalkerin ja hänen mestarinsa Obi-Wan Kenobin kanssa Ansionille estämään joukkoja liittymästä separatisteihin. Tehtävä onnistui, ja Barriss ja Luminara palasivat Coruscantiin. Sen jälkeen Mace Windu liitti heidät Geonosiksen iskujoukkoon, joka pian lähti pelastamaan Anakinia, Obi-Wania ja Padmé Amidalaa Geonosikselta. Yodan johtamat kloonisotilaat tulivat myös apuun, mutta Offee ei päässyt sen mukana pois areenalta. Hän kuitenkin poistui Petranakin areenalta jediritari Pablo-Jillin avulla.

Myöhemmin kloonisodissa hän oli mestarinsa puolella jälleen, mutta komentajana. Yhdessä taistelun vaiheessa, Barriss ja Luminara joutuivat Ilumin jääplaneetalle. He tarvitsivat kristalleja tältä planeetalta tehdäkseen valosapelin. Salaisessa jeditemppelikaivoksessa Barriss rakensi itselleen uuden valosapelin valiten kristalliensa värin itse.

Kun hän oli rakentanut valosapelinsa, temppelikaivoksen sijainti oli keksitty. Separatistien chameleon droidit hyökkäsivät kaivokseen ja asettivat räjähteitä pitkin tunneleiden seiniä. Barriss ja Luminara voittivat ne taistelussa, mutta he joutuivat ansaan kaivokseen. Merkittävä häiriö Voimassa herätti Suurmestari Yodan ja hän tuli pelastamaan heidät.

Tämän jälkeen Barriss lähetettiin Drongarin planeetalle, hänen ensimmäiselle tehtävälleen jonka hän suoritti yksin. Drognar oli bota-kasvin luonnollinen kotiplaneetta. Bota oli ihmeellinen hoitokasvi kaikille mahdollisille lajeille. Sitä etsivät Galaktinen Tasavalta ja separatistit. Barris, joka oli taidokas lääkitsijä, etsi itselleen yhden planeetan lääkintäyksiköistä. Klo Merit niminen vakooja hiipi hänen leirinsä lähistöllä hänen tietämättään, ja monet Tasavallan korruptoituneet joukot hankkivat Bota - kasveja itselleen.

Tapahtumien käänteissä Barriss hankki itselleen Botan ja silloin se luonnollisesti avasi voimassa monia uusia ja voimakkaita tyylejä. Barriss selvitti, että tämä pikainen tie voimaan oli liian nopea ja tiesi sen johdattavan häntä voiman pimeälle puolelle ja niin tuli päätökseen, että oli jo saavuttanut sen mitä tarvitsi: hän oli nyt jedikenraali ja jediritari.

Barriss käyttää lääkintäkykyjään.

Barrissin näkökulma voimasta oli joskus hieman erikoinen. Hän joskus jopa uskoi, että "valoisa puoli" ja "pimeä puoli" olivat vain pelkkiä sanoja ja eikä voima ollut hyvä tai paha. Nämä näkökulmat liittyvät Potentiumiin ja Harmaaseen jediin.

Barrissin partnerisuus entisen mestarinsa päättyi kloonisotien lopulla 19 eYt. Puoltaan vaihtaneet kloonisotilaat tappoivat molemmat Felucialla. Kloonijoukot ampuivat ensin Aayla Securan ja sen jälkeen yksi kloonien AT-TE-talsija ampui Barrissia. Kashyyykin kloonijoukot taas tappoivat Luminaran.[2]

Kun Galaktinen Imperiumi nousi Galaksissa virallisesti valtaan, Sate Pestage informoi, että Aayla Secura ja Barriss Offee teloitettiin molemmat rangaistuksena siitä, että he muka sabotoivat Felucian vesiputkistoja myrkyttämällä veden.

Barriss Offeen kuolema.


Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars-elokuvissa Barriss Offeeta näytteli Nalini Krishan. Kloonisodat - sarjakuvissa häntä äänitti Tatyana Yassukovich.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alunperin Barriss Offeen oli tarkoitus näkyä käsky 66:den uhrina, mutta hänen kuolemansa jätettiin pois kuten Luminara Undulin ja Shaak Tinkin kuolemat. Kuvamateriaalina oli tarkoitus käyttää Episodi II - Kloonien hyökkäyksestä yli jäänyttä materiaalia.

The New Essential Guide to Characters ja Myrskyn merkit -kirjat sanovat Barrissin olevan ihminen, mikä ei ole tarkkaan ottaen oikein, koska mirialaisena Barriss on lähes-ihminen.

Star Wars: Kloonien hyökkäys: Kuvitettu opas kertoo, että Barrissin tatuoinnit ovat Chalactanien luonnollisuutta. Se on kuitenkin korjattu. Barrissin tautoinnit ovat virallisesti Mirialaisten.

Monissa tapauksissa Barrissin nimi on tavattu "Bariss". Yksi esimerkki tämänlaisesta virhetavauksesta löytyy Star Wars Republic: Show of Forcessa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]